Readers

Monday, December 24, 2012

Kedah & Penang Trip

pas balik dari family day terus g kedah...tujuan nk pegi kenduri kawen anak kawan papa...gile lame kot diaorg xjupe...so sementara aku tgh cuti bersalin...pe lagi....merayap kaw2 la!!! pulak tu dalam pantang mmg stress yg amat sbb dok terperuk je dlm umah...ape pun xleh wut sbb xbape sihat...huhuuhuh

ktorg smpai mlm dlm kol 11++..terus tdo umah mak ngah...dlu time aku study kat Matriks Penang mmg slalu  gak la balik umah mak ngah...mse baru2 study sane mmg pak ngah yg jemput aku kat bus stand bukit mertajam tu...slalu smpai sane awal pagi dlm kol 4 gitu la...huhuuh...nostalgia sungguh..rindu zaman tu!!! seyes!!

esk tghri baru ktorg gerak g sg. petani..kenduri wut kat resort Cinta Sayang...ok la..cantik gak view kat sane...pelamin seyes cantek...tp lupe nk snap pic plak...huhuhu...kwn papa ni kire berpangkat la..so kebykkan tetamu org2 besar...dato-datin gitu...kete gempak2...aku ngan hubby dok cuci mata tgk kete2 best2!! ahhahah...

our happy family...huhuhu..
sshnye nak snap pic muke zafran
** erk nape mata aku pandang kot len..dah mcm juling plak..huhuuh **
mse tgh mkn tu zafran bole "berak" kan hubby...tembus kene baju dia...nsb bek aku mmg bwk extra baju hubby..kesian...eheheh...pas "yiyek" tu zafran komain suke...dok gelak2...senyum2 je...sabo jela..ahahha

then, ktorg gerak masuk pulau gi umah kwn papa - abg joe..ktorg stay another 1 night kt sane...dr mule smpai...smpai la nk balik...keje dok mkn jeeeee...kenyang gile..wife abg joe, kak rini mmg pndai msk..dan sgt rajin okay!! envy..hope bile dh ade umah sndiri...aku pun leh jd ringkas cam kak rini...eheheh

overall...sggggggt letih melayan kan zafran..sbb dia dh biasa dok buai...bile berjalan..time nk tido mmg meragam sgt2...kelam kabut aku dibuatnye..hubby pun cam xtentu arah bwk kete...ahahhaha...yg plg aku xleh lupe...mlm tu kat umah abg joe...aku dh buntu sgt..xtau nk tdo kan zafran camne...mcm2 cara aku cube..sume xnak..silih berganti "popok" dia ngan hubby...lagi kuat nangis dia ade la..at the end...ntah camne aku dpt idea gile..aku dok pakat ngan hubby...pegang kain batik sorang sebelah..buat cam buaian tu..msukkn zafran..pastu dua2 org dok gigih buai zafran smpai lena...seyes kebas tgn aku...jap2 hubby amik alih dua2 belah...tp dia pun xleh tahan lame sbb zafran ni bole tahan la berat dia...bile dh tdo...ktorg berdua pun terus BUMMM tdo kepenatan...

ehehehe...w/pun penat..tp aku rse tu antara kenangan manis aku dan hubby dlm menjaga zafran...nnti dia dh bsr nk dok cite kat dia la...kih2x.... (^^,)

kecik2 lagi zafran dh dpt nek feri tau...ehhehe...
papa lena dibuai mimpi...pekene angin laut...terbek!!!




Tuesday, December 18, 2012

Family day

ritu 15/12/12 teman hubby g family day yg dibuat oleh company dia...memula hubby dok tanye nak g ke x...bile kenangkan hubby dpt award this year sempena 10 years service dia kat company...aku rse nak g la plak...yela hubby kt nak dpt award...HEPI kot! ehehe...tp ttbe hubby ckp xleh bw zafran kat sane sbb xsesuai..dia baru sebulan lebih...sedihnye rse hati...xpenah berjauhan dgn zafran....mlm tu hati dh jadi berbelah bagi...nak pegi ke xnak...wakakakaka...bole x camtu?? huhuhu..ntah la...sejak dh jd mama ni...jiwa rse len sgt...mmg terasa hidup aku ni semata2 utk zafran sekarang ni...ape pun yg aku buat...akan terpikir kan zafran...zafran anak mama...mama sayang sgt kat kamu!!! huk3x....

tp sbb dh janji dgn hubby...kuatkan semangat gak..dlm kereta jgn ckp la...dok teringat je kat zafran...mmg rse xhepi pegi sane tanpa dia...tp ble dh smpai rse nsb bek xbw zafran...sbb sgt panas...msti dia nangis punye...huhuhuuh....

punyela lame tnggu sesi award...last2 hubby ajak balik awal...g pun masing2 xkeruan tnggalkan zafran lame2....kempunan aku nk tgk hubby amik award dia...baru "verangan" nak cium dia pastu wish congrate pas dia amik award nnti...waakkakakka....

org len dok mandi manda...ktorg laki bini dok "mencekik"...
tp aku je yg mkn..hubby pemerhati tegar...
ahahahhahahah


best gak g teman hubby w/pun xlame..at least dpt kenal kwn2 dia..bos-bos dia...diaorg pun leh kenal2 aku kan...ehehe..tp mostly tanye psl zafran... (^^,) hubby jwb..sorok kat umah dlm almari...ahahahhahahah..sabo jela ~,~






Wednesday, December 5, 2012

baby milestone

now zafran dah 42 hari...and guess what..he can do advanced skills...sgt happy okay!!! ehehhe...my sweet baby...hopefully kamu jadi budak cerdik dan cergas yea...


zafran dah boleh angkat kepala bila aku letak kat perut, dah pandai respond pada suara / bunyi (TV)..bile panggil2 dia..dia dah pandai buat sound "wua" "hoa" "ermmm" "aaahh", dah pandai tenung muka orang yang main2 dgn dia, klau tunjuk tangan kat dia and gerak slow2...dia dh pandai follow dgn mata, tapi takleh gerak laju...dia miss out...klau slow dia bole follow, dia paling suke lagu pok amai2..klau nyanyi komain senyum buka mulut besar2...ahahaha...tapi bile amik kamera nak snap je dia terus xsenyum and stare je kat kamera tu....hampeh...huhuhuhu...susah nak snap pic dia senyum...tapi suke sgt..dia ade lesung pipit both side...so sweet =)


ni je satu2 nye pic dia senyum yang aku sempat snap...hhuhuhuuhu
owhhh zafran...mahalnye senyuman kamu...kedekut ngan mama yea...eheheh

now tgh ricky nk belikan dia rocker...sgt minat dgn fisher price punye....xsbr nk tunggu gaji bln ni...nk beli...ahahahha....minat yg mcm bwh ni...harga dlm RM299-RM360...owhhh kan best lau ade org sudi bg sebagai hadiah...huhuuhuhhu.....






Wednesday, November 28, 2012

permata hati!!!

tanggal 25 Oktober 2012, lahirlah seorang putera yang menjadi permata hati buat aku dan hubby...our sweet baby diberi nama Ahmad Zafran yang bermaksud pemberian/anugerah yang terpuji...dan sesungguhnya memang Zafran adalah anugerah yang tak ternilai harganya... alhamdulillah...syukur pada yang Esa (^^,)

last check up mse tu, doktor suggest utk operate sbb bb besar and tulang pinggul aku plak kecik...possibility bole bersalin normal about 30-40% je...w/pun aku berkeras nk cube bersalin normal..tp hubby x izinkan..risau jadi pape...lagi pula kedudukan bb agak senget sbb ruang perut aku terlalu kecil utk dia tegak...mmg sedey gile time tu...kat luar bilik doktor aku nangis kat bahu hubby...ntah la...sbnrnye aku xpasti nape aku nangis...sedey sbb xdpt bersalin normal pun iye...takut sbb dgr kene operate pun iye gak..tau jela aku mmg penakut bab2 hospital/doktor ni....hhuuhuhuhuh...hubby tenangkan aku...dia ckp nanti klau dh try pun xbole..pastu kene operate lagi la teruk...rase 2 kesakitan...g pun dh msuk week 40 pun aku msih xrse sakit nk bersalin...maybe sebab bb xengaged lg...


singgah opis pas check up utk inform aku nk bersalin esoknye...
opismate request nk rakam saat terakhir & perut aku yg senget tu...huhuhuuh
pas dah tenang sket...ktorg g jupe pakar bius plak utk tentu kan which method is the best...then jenguk2 bilik bedah...wad aku after bersalin nnti...mmg berdebar je..hubby gengam erat tangan aku spjg proses...lega sket bile dia kt sisi...then ktorg sign borang and terus singgah opis aku...anta MC for that day...and inform skali yg aku nk bersalin esoknye...settlekan sume claim2 and cuti2...pastu balik...mlm tu mak & abah dtg umah tgk aku and also utk bg sokongan...time kasih semua...appreciate sgt2...and mlm tu gak siapkan gubahan hantaran utk my cousin..nnti aku update pic hantaran yea (^^,)

esk pagi2 dh gi hospital sbb my schedule at 10.30am...tp sbb saat2 akhir my doktor kene wut emergency operation, aku pun selamat lahirkan Zafran pada 11.53am...


hubby snap mse tgh tunggu nk msuk blk bedah..
time ni mmg dh mamai je coz diberi ubt tido...huhuuhuh
Abah sewaktu azankan Zafran
Permata Hati Mama - Ahmad Zafran bin Ahmad Redzuan
first day after delivery...how sweet he is...(^_____^)

Semoga Zafran menjadi anak yg baik..anak yg soleh...anak yg berjaya...amin....
sayang kamu Zafran..terima kasih atas kehadiran kamu dalam hidup mama....
insyaAllah mama akan cube jadi mama yang terbaik utk kamu ye sayang...
LUV U SO MUCH!!!!

Monday, November 26, 2012

our 1st anniversary!!!

last week on 19/11/12, genap setahun perkahwinan aku dgn hubby..alhamdulillah...dalam sthn ni, komunikasi kami berdua bertambah baik...hubungan pun bertambah erat..lagi2 dgn kehadiran cahaya mata pertama kami (will story about my bb later ^^, )...perancangan keluarga pun makin bertambah...alhamdulillah rezeki pun makin bertambah gak...

this year kitaorang tak celebrate pun sbb aku masih dalam pantang...ari ni dah masuk ari ke-33..pagi2 hubby dah hantar msg wish..eheh..alhmdulillah dia ingt our anniversary ni...(^^,)

aku harap ikatan perkahwinan ni akan kekal hingga akhir hayat...akan lebih kukuh dari hari ke hari...dan terus bahagia mcm ni...our aim now..nak fokus utk besarkan bb dan wut preparation utk our home...huhuhu...bile la nak dpt CF ni...dah almost 9 months...huhuuhuhu...hrp2 rumah tak ada masalah..xsbr nk decorate dan duduk rumah sndiri...daaaaaaaaaaa ~~

us on our 1st night....
i'll never forget this moment hubby
~ luv u eternity ~

Tuesday, October 9, 2012

today's check up!!

td g check up....guess what...my bb now anggaran dh 3.5kg....huuhuhuhu...tersedak mak!!!

mase scan plak pipi bb chubby...so cute!!! ahahhaha...so now sgt eksited tnggu bb kuar...hrp2 aku kuat & mampu bersalin normal...ade few weeks lagi before due date...klau berat dok bertambah mendadak lagi...xtau la nk ckp ape...huhuuhuhuhu...

mmg terkejut...sbb baru 2 weeks ago anggaran berat bb dlm 2.8kg aje...td timbang berat aku plak naik 1kg je...tp berat bb nek almost 0.7kg....waahahahhahahah....

the rest semua okay at this moment..kedudukan dh betul pd tempatnye...jantung, paru2, buah pinggang, uri semua normal...so next check up is another 1 week....

mood: hepi...eksited plus takut! eheheh

free gift for today's check up...

Sunday, October 7, 2012

terharu!!!

eheheh..terharu sgt rini...sbb??? sbb rse sgt disayangi....sooooo rse feelings habis!! hahahahah...byk la ko punye feeling erza oi!!!

td lbh kurang kol 7, adik ipar aku bg sms ckp mak & abah nak dtg..rindu sbb dh lame xjupe...pastu aku terus kol & ckp ngan mak...mak ckp abah yang nak sgt jupe.. =)

dlm kol 8+pm diaorg smpai...abah bawa capati terbek dr jasin....ehhehe...mmg sedap gile...kene plak ngan kuah kari kambing pekat...perghhhh mmg terbek la...kih3x...

time mkn2 tu, abah ckp kat aku...dh 2-3 ari dia dok teringat kat aku je...ati dia rse susah...tu yg dtg td nk jenguk aku...sihat ke x...huhuhuuhuhu...rse bersalah gile mse dgr abah ckp camtu...sbb? sbb dh lame gak la xbalik kampung...dh sbln kot...slalunye plg lame dlm 2 mggu skali msti balik tdo sane...tp last few weeks ni kesihatan aku xmenentu....pinggang selalu sakit...tido selalu x cukup..hubby plak asyik keje weekend...so lagi la xblk kmpg...plak tu keje berlambak sbb new staff baru join...dlm proses hand over kat dia...and kat my bos gak utk cover mase aku maternity leave nnti...ari2 balik keje lambat..smpai umah dh penat...mkn2 & tdo...x teringat nak kol mak or abah...tanye2 kabar ke at least...sbb xblk kmpg kan...huuhuhuhu...ape punye anak la aku ni... ~,~

mmg rse bersalah gile ble abah ckp camtu...td plak baru pas gayut ngan hubby (coz hubby keje mlm time mak & abah dtg td)...aku ckp ngan hubby abah ckp camtu kat aku...pastu tgk abah asyik tenung aku je...mmg rse bersalah & berdosa je wut dia ssh ati...hubby ckp patut la mak slalu tanye psl aku...huhuhuhu...hubby plak bz keje lupe nak smpaikan kt aku...so kitaorg pun dok pk2 ble nak blk sane lagi...huhhuuhuhu

cayang Abah & Mak... ^^,


rse bersyukur sgt sbb dikurniakan keluarga mertua yg sgt baik...maap kan erza sbb lalai pd t/jwb seorg anak....hrp2 pasni leh lbh prihatin kat family...both side...insyaAllah....

Saturday, September 29, 2012

35 weeks!!

29/09/12 - i'm on 35 weeks of pregnancy
x sangka sekejap je dh nak msuk 9 bulan...seriusly mmg mcm2 prasaan yg ade dlm diri saat ni...takut ade...excited ade...risau ade...happy ade...aishhh 1001 prasaan la...eheheh...antara tiga trimester...aku rse trimester ke-3 ni pling teruk...dan mmg kene byk bersabar...huhuhuhuhuuh...bkn senang nak usung perut besar ni ke sane ke sini...lagi2 dah biasa bawa badan yg kecik je...tetibe berat sekarang dah 55kg...huhhuhu...

mse trimester pertama tu...aku same gak cam org len...ade muntah2...tp nk kate morning sickness xkot...sbb aku bkn muntah pagi2...eheheh...aku muntah biasanya bile nek kete...xkire la bawa slow ke...laju lagi la kan...then tgh mlm mmg akan muntah smpai kuar muntah masam yang warne kuning tu baru perut akan lega and bole tido..huhuhuh...selain tu aku x lalu mkn nasi...nak makan western food aje..hubby layankan aje time tu....ehheh...then mmg selalu rasa lapar...sbb kebiasaannye makanan aku stiap ari just nestum madu + milo....buah-buahan (biasanya fuji epal or lai madu)...then roti coklat+kismis yang gardenia punya tu...tu jela makanan yang aku lalu nak msuk kat tekak ni....klau ari2 nak melantak western food bankrup la juga kan...eheheh...

mse trimester kedua pula....bagi aku heaven!!! sbb time tu selera aku dah normal...leh mkn ape je...xkisah...pastu mmg dh xde muntah2 or mabuk2....nek kete pun ok je...unless klau hubby dok drift kat corner mmg penin la...hhuhuuh...mlm tdo pun lena...pendek kate xde mslh la... (^^,)

tapi masuk je trimester ketiga...bulan ke-7....aku start muntah2 balik cam trimester 1st tu...mmg lagi rse azab la...sbb perut dah besar...bile muntah rse sakit kt perut...then muntah tu biasanya berserta batuk...jadi sbb tu perut rse sakit kot...bile batuk kan mmberi tekanan kat perut....huuhuhu...mkn pun dh turun selera balik...tapi bole la telan nasi...masuk bln ke-8 ni...paling aku xleh tahan...sakit pinggang....dh 2x aku xleh tdo spanjang mlm sbb skit pinggang...mmg dh dok nangis je la spjg mlm....huhuuhuhu....skung ni pun mmg pinggang kerap sakit...

ritu check-up (last wednesday - 26/09/12)..alhamdulillah tangan bb dh turun kat bawah...bkn kt blakang kepala cam sblum ni...kedudukan dia pun dh normal...kepala separuh dh masuk ke pangkal rahim...huuhuhh...ptt la sakit gile bile nak bgn duduk...nak baring...nak jln...hohohooh...

hrp2.....bb akan terus sihat...skung dia dh 2.8kg...ehhehe...sgt aktif!!! doakan aku dpat bersalin normal dan xde mslh yea....insyaAllah..... (^___^)

Saturday, September 15, 2012

mama & baby fair



this week mmg penuhkan aktiviti shopping sbb ade 2 event of baby fair...so ari khamis ritu 13/09/12, aku n hubby gi the 1st event...baby fair kat Madam King's Departmental Store...kat sane ktorg just borong baju for new born baby, napkin, towel baby, set sarung tangan and kaki, topi and rompers...hubby xbg beli byk sgt sbb weekend nanti nak pegi lagi 1 event...huhuuhuh...ikut ati mmg nk beli baju lebih sket sbb murah...price yg RM2.90 - RM5.00 pun not bad gak...cume cam rase ralat sket la..sbb baju for bb boy xbyk choice...tp klau girl2...mmg byk sgttttttt....envy okay!!! huhuhuuhuhuhu....................total spend about RM100+

then esoknye ktorg gi event yg lbh bsr...mama and baby fair kat MiTC...my aim nk cari brg utk aku plak...sbb so far...bb punye alhmdulillah dh lengkap kot...insyaAllah...just baju ritu sbb langsung xde beli yg new born punye size...tu yg baru nk beli ni...ehehhe...mule2 pk xmo beli...mmg beli yg 0-6mth, 3-6mth aje...tp ttbe tgk anak buah aku yg berat 3.7kg ni pun pkai saiz new born agak bsr gak...jd aku pk beli la sket....

then, sampai2 je kt MiTC tgk cuaca dh gelap...turun2 kete...alamak gerimis plak...cpt2 jln..dh la dpt parking jauh gile okay....dgn bwk perut yg rse berat ni...huhuhuhuuh....gagahkan diri gak...shopping punye psl...wakkakakkak....hurm... ~,~ 

kat sane...ktorg borong pampers, maternity pad, disposable breast pad, set mandian bb, breast pump, selimut bb, maternity bra and cloth diapers liner...total spend about RM 400 ...huhuhuhu...tp puas ati la especially tang breast pump tu...dh lame gak google psl brand madela and avent....then ble pk2 budget yg tight...aku beli madela harmony aje...since ade promo...about 50% gak la...mmg puas ati.... ehehheh...so now everything dh complete...tnggal nk basuh2 sume2 tu...and packing...pastu ready for deliver!!!! wahhhhhhhhhh...takut plus eksited!! hopefully semuanya akan selamat...insyaAllah...wish for me okay (^^,)


sebahagian barang yg diborong ^_^
COMPLETE!!! hoyey.......... ^_^


Wednesday, August 29, 2012

new family member!!!

Aina binti Abdul Qadir Muhyiddean
alhamdulillah....akak aku dh selamat melahirkan seorang puteri...so bertambah lah lagi sorang family members ktorg...24/08/12 lbh kurang pukul 8+ pagi..berat 3.7kg...hohohohoho...tp if tgk fizikal dia xla bsr...si Aina ni panjang so nmpak kurus sket...rangka dia kck kot...tp berat...ehehhe...sgt hepi tgk muke dia ari2 ble blk keje...and at the same time always think 'bout my bb too!!! 

ble tgk bb aina yg suke mengeliat...slalu terbyg my bb boy mengeliat dlm perut gak...sbb terasa pergerakan dia yg agak kasar dlm tummy ni...maybe sbb boy kot.."ganas" cam hubby...ahahahhah...i'm so eksited tunggu kamu my sweet bb...hopefully kamu sihat dlm tummy mummy....love u eternity!!!! muahkkkkkkkkkkkkkkkkksssssssss!!! ^__^

Monday, August 20, 2012

raya 2012

daaaaaaaaaa!!! slamat hari raya...maaf zahir & batin...fuhh sgt penat..rini 1st day raya...alhamdulillah dpt beraya dgn hubby...seronok sgt sbb rse lain raya kali ni...tapi hubby keje petang...so pagi td smpai kol 4 jela dpt spent raya dgn hubby...pastu dia dh g keje...huk2x....

esok insyaAllah akan balik umah mertua...beraya kt sane plak...nsb bek la xkawen org jauh kan...dkt aje..bole la ulang alik...ehehhe..tp esok aku stay sane smpai raye ke-5...pastu blk mlk sbb jumaat dh keje...isnin plak g check up & scan my cayang bb ni...sgt active hokey....!!! kdg2 senak dibuatnya...ehehe...hopefully bb sihat & hb darah aku kembali normal...huhuhuuhuuh....

Semoga hubungan ini akan kekal bahgia ye sayang...

I LOVE YOU SO MUCH BIE...
thanks sebab bahgiakan saya & make my syawal this year so meaningfull!!!

Friday, August 3, 2012

Ramadhan

hi..dalam diam tak diam...dh sampai bulan Ramadhan lagi...i'm so eksited mse nk msk bln ramadhan ni...sebab??? sebabnye 1st time aku sambut sebagai seorang isteri & sambut bersame hubby...how sweet  prasaan ni...ehehehe (^___^)

try contact lense baru warne pink (^^,)
tapi cam biasa ler...wane xkan nmpak sgt sbb anak mate wane itam pekat...huk3x
1st day sahur...xdpt bersahur dgn hubby sebab dia keje overnight...huhuuhu...sedey...mlm tu ati ttbe rse sayu...xtau nape..maybe time pregnant ni emo ade bunge2 sket kot...wakakkak...pastu anta msg kt dia pun dh tgh mlm baru dpt reply...ati pun ade sentap2 gak time tu...huhuuhuhu...tp upenye line yg xbape clear....esknye hubby pg2 dh smpai mlk...slalu ptg baru blk...mse dia smpai aku ngah tdo lagi coz pas subuh smbung tdo..maklumla aktiviti biasa bln pose...(mmg dr anak dara dlu camtu)....wakakkakak...

pastu terus bangun...kemas2 n bsh baju...hubby ckp dia nk smbung tdo coz mlm tu berjaga wut keje smpai sahur xtdo...pg tu dpt lelap jap je so dia ngantuk...ptg tu dia ajak berbuka kt umah mertua...so aku pun cpt2 la kemas2 ape yang ptt...ptg dlm kol 4 ktorg gerak blk kmpung...singgah bazaar smpai 2 tempat...biasala 1st day...mcm2 rse nk beli...hubby ikutkan je tekak aku nk mkn ape...biasa bab mkanan mmg aku yg selalu nk mkn mcm2...ahahhaha...

then 1st day tu berbuka di umah mertua...aku rse seronok sbb suasana berbuka kt umah mertua aku lbh kurang cam umah aku je dlu2...adik beradik ramai..so ble sume berkumpul mmg best gile la...cume umah aku skung dh xcam tu...coz abg n akak aku dh dok sndiri pas kawen...adik2 pun ade yang belajar n keje mlm...so xla meriah cam dlu berkumpul ramai2...mkn pun rebut2...ahahaha...aku suke!!! then sahur kt umah mertua pun same je mcm sahur kt umah aku...xla rse kekok..so far almost 8 mths kawen...aku selesa sgt dgn family mertua...alhmdulillah....

then ahad baru blk mlk...my mom still xbrape sihat...kejap sihat...kejap sakit...risau i...hopefully kesihatan dia akan lebih baik pasni...insyaAllah....

Monday, June 11, 2012

shopping!!!

fuh semalam g shopping...mmg penat gile la..eheh..memula hajat hati nak beli sandal and towel aje...sandal untuk aku coz kaki dah start sakit..nak cari sandal yang lembut sket...towel untuk hubby...kitaorang g Parkson...sekali tu mase sampai sane je tgk2 tengah sales...termasuk barang2 baby...terus excited gile la...hubby la mule2 excited...dia dok ajak tengok stroller la..memang lawa2...design canggih2 sey...tp arge pun "canggih" la jugak...ahahahha...

then tibe tempat pakaian...tengok mmg murah2...brand Anakku...Disneyland...Pigeon and macam2 lagi...sume ngah murah...terus hubby pandang aku...aku pandang hubby...pastu masing2 dok tunjuk2 nak baju tu baju ni...ahahha....cam budak2...last2 hubby cakap..amik je yang mane nak...GILE la....wakakakkaka....tp aku xla amik semua yang berkenan tu...pilih2 gile la sbb xmo over sangat...g pun byk g brg nak dibeli...dah la aku xsiap wut listing lagi...tetibe dah nak shpping..abis mcm2 brg baby hubby dok tunjuk..."syg, ni xmo beli ke...yang ni?? yang ni??" ahahah...kalut aku kejap...last2 aku ckp beli baju jela dulu..yg len tu nanti2 la..xwut listing lagi...nnti terover beli yang xbrape penting plak..since ni 1st baby..so aku rse baju mmg cnfirm kene beli lebih... =)

last2 beli smpai 8 pasang....6 baju biasa...2 rompers...cer tgk rompers biru tu tulis ape...ahahahah...hubby mati2 nak beli gak w/pun saiz kecik xde...dia ckp simpan dh bsr sket bru pkai...sabo jela... (^___^)




mmg seronok len mcm...xsame mcm shpping brg sndiri...shpping brg kawen dlu pun xsyiok camni....ehehe...ooo lupe nk gtau...ari sblumnye...(sabtu) dh check up & scan...and guest what...as per my wish...it's baby BOY...happy gile aku...spjg jln balik dr hospital kitaorang borak psl bb je...so now kne kumpul uit je utk give birth nanti and shpping brg2 keperluan baby yang len...

p/s: muke baby sebijik cam hubby...lips dia...hidung dia...hubby ckp hensem cam dia...doktor plak bole mengiyakan...1 ari 1 mlm la dia dok bangga kt aku...ahahahhahaha....aku??? xkisah pun...sbb nnti klau rindu hubby pndang jela muke baby...kan senang...eheheh


total barang yg dh dibeli.....

Wednesday, June 6, 2012

blog layout & background

huhuhu...dah bosan tgk layout blog ni...dah berkurun kot pakai template2 cute mute camni...cam bebudak pun ade...ahahhaahha...tetibe rasa diri sangat matang...dah xnak blog2 katon2 camni dah...*** matang sangat la kan***



erm...start thinking of new layout & background yang cantik dan simple...mcm dh ade dlm kepala sket lebih kurang designnye...cume mase jela xde lagi nak create....chaiyo!!!

Sunday, May 13, 2012

Hari Ibu...

selamat hari ibu untuk kedua-dua ibuku yang tersayang....

untuk ibu kandungku...Rosnani binti Mahat....time kasih mama sbb sudi lahirkan erza di dunia ni...besarkan erza dgn sempurna...didik dan beri keperluan secukupnya...time kasih untuk segala-gala yg mama dah korbankn untuk erza...masa...tenaga...duit....i love u so much...semoga Allah S.W.T memberi kesihatan yang baik untuk mama...panjangkan umur mama supaya dapat ku berbakti lebih lama....thanks for everything...luv u!!!

Rosnani binti Mahat
untuk ibu mertuaku...Abedah binti Ali Bahak...time kasih sebab sudi terima erza dlm keluarga mak...layan erza dgn baik...jaga makan minum..nasihat erza bile perlu....take care dgn kesihatan dan keadaan erza...time kasih juga sbb lahirkan Ahmad Redzuan yang penyayang dan bertanggungjwb...bsrkn dia smpai dia jd suami erza yg skung...erza syukur sebab dikurniakan ibu mertua yang baik mcm mak...dan erza doa smoga hubungan kita ni berkekalan hingga akhir hayat erza...syukur alhamdulillah....erza sayang mak...smoga Allah S.W.T memberi juga kesihatan yang baik kat mak...pjgkan umur mak supaya erza dpt terus berbakti kat mak jgk....sayang mak!!!

Abedah binti Ali Bahak


p/s: wahhhh tahun ni aku ade 2 mak!!! kaye aku....kaye kasih sayang.....wakkakakkakakak

ok...nk kuar hunting present utk mak2 aku...tadaaaaaaaa....bye =)

mood: hepi tahap maksimum....coz pagi2 hubby tepon wish slamat ari ibu kt aku...1st time dpt ucapan ni...rs terharu plak...pelik pun ade...coz bb lom kuar g dh panggil ibu...keh3x...cayang hubby!!!

Saturday, May 12, 2012

cinta mati!!!

saat ni aku rs terharu sgt ngan hubby...lately ni dia smkin caring dgn aku...amik berat mkn mnum pkai aku...kesihatan aku...jaga aku bebaik...aku rs syukur sgt2...aku sbnrnye xsangka hubby sebaik ni coz mse bercinta ktorg byk gak la gado....bole kate kerap...eheheh...sbb byk selisih phm..maklum la ktorg kan baru je kenal...so dlm tempoh nk kenal ati budi tu both of us mmg show off prangai masing2...xcover2 punye...ngan hubby yg xbape romantik plus aku yg kasar ni...cam anjing ngan kucing...jgn la plak tanye sape jd anjing sape jd kucing...dh nk kne samekan pula...payah!!! ahahahah...erk merepek ape ko ni daaa....uplsss...

sbb byk sgt gado kdg2 mama nek isau tgk aku xlalu mkn...dok bad mud aje dlm blk...ahahhha...dlu time bercinta aku mmg camtu..gado je msti xmkn..xde slera...klau 3 ari...3 ari la xmkn nasi...tp mkn la bnde len wut alas perut...smpai ade 1 tahap tu mama dok bising kt papa ckp nape aku slalu gado...papa jwb selamber je...biar dia gado puas2 skung...dok kenal diri msing2 dlu..ape yg suke...ape yg x...sok2 dh kawen insyaAllah xla gadokan lagi bnde yg same...eheheh..ble teringat blk skung...aku rs ade btul gak ape yg papa ckp...mmg la terlalu awal utk judge...tp stakat 6 bln tempoh perkahwinan ni aku rs sgt bahgia...dan aku syukur aku kawen dgn hubby...sifat sebenar terserlah pas kawen...sume yg aku dok pikir2 negatif tu sbnrnye hasutan syaitan je dlm kepala otak time tu...nsb bek la jodo ni kekal smpai ke jinjang pelamin...n hrp2 smpai akhir hyat aku la... (^^,)

klau nk kira dari start kawen smpai la ni...byk lagi kekurangan diri aku sbgai seorang isteri...lg2 sjak dh pregnant ni...byk bnde aku dh mule escape...cth cam msak..mmg dh jarang la masak time keje...klau ari cuti tu ade la..rs beruntung ade mama...mama yg msak slalunye..time blk keje biasa aku add in je cam sayur ke kopok2 ke...goreng pape yg ptt je...kdg2 tu just wut air je sbb evrythng mama dh siapkan...hopefully pasni leh jd better wife utk hubby....sayang gle kt dia...huk3x

nsb bek hubby memahami...mse kt sabah ritu ade lah saat yg plg wut aku rs disygi...hubby take care aku 24 jam...lg2 kesihatan mse kt sane xbape nk bek...maybe cuaca sjuk sgt kot...erm klau x mmg xdpt la nk spent time 24 jam coz beza waktu bekerja ktorg wutkn ktorg jrg jupe...jrg spent time..hubby kuat keje...tp aku phm sbb utk mse dpn ktorg n bb...hubby slalu ingtkn aku dia nk bg yg terbaik utk aku n bb...sedey stiap kali dia ckp camtu...sedey sbb terasa cam mmbebankan hubby w/pun hakikatnye itu adalah t/jwb dia...huhuuhuh...

kdg2 mlm2 aku terjaga tgk hubby ngah tenung aku tdo...kdg2 ngah tdo terasa dia usap dahi aku...belai rambut aku...rs hubby sgt2 sygkn aku...kdg2 ble hubby keje mlm aku nangis sbb aku rindu hubby & terpikir camne la klau umur xpjg..dia dok tnggalkan aku dulu...aku rs cam xsnggup je...aku isau hubby batuk teruk lately...dh puas nasihat dia benti rokok..tp tu 1 je yg dia pyh nk wut...aku tkut dia skit...aku tkut tnggal sorang...lg2 tnpa dia...aku nk spent ari2 n mse2 idup aku dgn dia...aku nk dok tua same2 ngan dia...

aku doa sgt cinta kami akan berkekalan camni smpai akhir hyat aku...smoga Allah S.W.T. merestui cinta kami...berkati hubungan ni...jauhkan malapetaka n hasad dengki org yg sakit jiwa....aku cinta mati kt dia!!!!

ni cinta mati aku!!!

Monday, May 7, 2012

itinerary ke sabah

salam semua....oho....penat sgt2 baru balik dari Sabah...just update itinerary dulu ok..nnti free baru update day by day di Sabah.... 

mode: sangat HEPI (^________^)


290412
Aktiviti kitaorang
12.30 pm
gerak gi Melaka Central - papa & mama yg hantar ktorg..ehehh
1.00 pm
bertolak by Transnasional bus (Melaka - LCCT)

3.30 pm
sampai kat LCCT...gi mkn dulu...bb lapar...ahahhaha
3.50 pm
check in kat airport & fly to Kota Kinabalu (AK 5114 BKI)

7.30 pm
arrived KK Airport, sewa teksi ke Tune Hotel, 1borneo

8.30 pm
Check-in, jalan2 kat Shopping Complex 1Borneo, Makan & rest...tido la ape lagi...kuang3x...penat!!!
300412
Aktiviti kitaorang
- beli tiket ke pulau utk esoknye & bersiar2 di sekitar Jesselton Point

- jalan2 & Shopping di bandar KK
  • Pasar Kraftangan
  • Pasar Ikan Masin
  • Pasar Sinsuran
- deal sewa kete....so dptla sewa kete kancil for 5 days..(^^,)

- mlm dinner kat restoran ape ntah...lupe namenye..tp tepi pantai...sweet & romantik..rugi xsnap pic coz lupe bw kamera...huk3x...
010512
Aktiviti Kitaorang
8.30 am
bertolak ke Jesselton Point & enjoy di tiga pulau:-
  • Pulau Sapi
  • Pulau Manukan
  • Pulau Mamutik
020512
Aktiviti Kitaorang

pagi smpai petang kitaorg rest kt hotel aje coz aku buat keje...month end closing account...memang dh promise ngan bos aku akan buat w/pun cuti....huuhuhu..cian hubby 1/2 day men game & layan tv aje...

petang ktorg start jln2 di bandar kk:-
  • shopping kat Pasar Philiphine
  • dinner kat Night Market
030512
Aktiviti Kitaorang
11.00 am
check out from Tune Hotel, 1Borneo and bertolak ke Kundasang, Ranau.... here we go Gunung Kinabalu.... yiheaaaaa!!! (^^,)

check in kat Kinabalu Rose Cabin & jalan2 di sekitar pekan Kundasang....

040512
Aktiviti Kitaorang

- enjoy di Poring Hot Spring di Ranau
  •           Canopy walkway-Poring
  •            Open bath tub


- jalan2 di pekan Ranau
- shopping buah2an segar di Pasar Kundasang
050512
Aktiviti Kitaorang
10.00am
- check out from Kinabalu Rose Cabin
- Depart at KK Airport , return the rent car
- fly back to LCCT (AK 5117 KUL), arrived at 12.30am then terus balik tangkak..sampai jam 4 pagi...huk3x....pjg citenye nape smpai kol 4 pagi...nanti kita story ok (^^,)






Tuesday, May 1, 2012

manusia yg xpenah berubah!

sebenarnya aku dh lame buang budak ni dari kamus idup aku..sebabnya?? sebab dia umpama parasit yg bole memudaratkan diri kita...sikit demi sedikit dia akan menghakis kebahgiaan kt dan memporak perandakan kehidupan kita...maka orang yang sebegini seeloknya dijauhi sebolehnya....marah?? yes...marah sebab terlalu berkali-kali dan tanpa sebab x abis2 menganggu ketenteraman hidup aku...parasit jenis ape ntah aku pun xtau...

kita bila minta maaf tu biarlah dari hati yang ikhlas..benar2 dah insaf...nak berubah..tak ulangi bende2 busuk lagi...ni minta maaf sekadar ucapan di bibir je..tp dlm hati penuh dengan agenda lain..ape barang???? konon la minta maaf berkali2...ucapan tahniah mase aku kawen ritu tinggi melangit...doa macam2 kebaikan untuk aku la konon2 nya...nape parasit ni suka hipokrit???

dah la budi bahasa tu memang OUT la kan...x tau hormat orang..especially org yang lbh tua dari ko...bstu nk org hormat ko??? learn to be learn ok....otak letak kat lutut ke?? or parasit camni mmg xde otak?? or kalau ade otak pun xde akal???

aku marah sebab org "jentik" aku berkali2...mentang2 aku diam...lagi macam2 ko buat kan??? x pikir ke nasib kemudian hari??? xpikir ke balasan tuhan??? sebab tu ko xpenah bahgia dgn idup...sbb tu ko x bole tgk orang len bahgia...parasit yang SAKIT JIWA!!!!

Saturday, April 28, 2012

sabah!!!

dpt book air asia time air fare rm3 (^^,)
weeeeee~~~ esok dh start perjalanan ke sabah...hopefully semuanya selamat & dpt enjoy ngan hubby kt sane...ooo lupe..dgn bb skali...kih3x...brg xpack lg...sbb tgh tnggu hubby blk keje...nk pack skali je ngan brg2 dia nnti...xsbr sgt sbb since last year rancang honeymoon ni...w/pun jap rs nk pegi..jap rs xnak pegi..tp at the end....NAKKKKKKKK sangat pegi!!! ahahhaha...bengong!!

i luv this pic esp laut tu during google bout kk....cantek nye ciptaan Allah!!!
bkn pe..mule2 penyebab rs xmo pegi sbb suddenly dapat tau aku pregnant..pastu byk plak org ckp xleh g nek flight time pregnant awal2...tkut gugur n mcm2 la...so sbb tu ati aku pun jd 50-50...sob3x...nsb bek pas consult ngan doktor...dia ckp xde pape pun....bru la ati ni start beria2 nk pegi...terus survey hotel n tempat2 best...just smpai skung xjupe hotel kt kundasang yg menepati citarasa + budget...sbnrnye budget la yg utama...wakakakka....leh tahan mahal gak la hotel2 kt kundasang tu...klau yg budget aku tgk sume cam hostel aje...huhuhu..xmo la smpai camtu kan...so xpe la...mlm ni try tgk camne...sbb klau nk tempah esok pun smpat g kot coz we all plan nk g last2 day nnti...maybe nk spent just 1 night je kt sane...slebihnye kt kota kinabalu aje n msuk pulau2....

erm...doakan ktorg slamat pegi n blk ye...nnti blk dr sabah...aku review dgn pic byk2 ek...wakakkakak...daaaaaaaaa (^o^)/


Wednesday, April 18, 2012

buku merah (^^,)

12/03/11 ritu g register kt klinik kerajaan utk wut buku merah...kih3x...memula pikir nanti2 la baru pegi...sbb mmber ckp g pas 3 bln pun dh ok...then hubby asyik tanye bile nk pegi...dia yg eksited nk check bb...so aku pun check date yg available & decide g ari khamis lepas...aku br tau klau nk g klinik utk check up pregnancy ni xleh g sesuke ati je mane2 klinik yg kt nk...kne g yg berdekatan dgn kawasan umah sbb nnti nurse akan dtg umah wut further check...especially mse dh pas bersalin...dia akan dtg check bb sume2 tu...huhuhuhu...baru ku tau camtu upenye...wakakkak...

then pepagi lg dh bgn mnum susu dlu...pastu terus gerak g..aku g kt klinik desa semabok...xjauh pun dr umah..dlm 5-8 minit aje klau nek kete...smpai sane lbh kurang kol 8 pg...mak aiiiiii...org punye la ramai jgn ckp la....aku terus terkedu dlm kete...aku ckp ngan hubby cam mls la nk g..nk blk...pe lg...membebel la dia...ahahahahah....**aku kan mmg suke je biar dia bebel2...


tq kt pakcik google...ahahahahha
smpai2 je trus g kt kaunter pendaftaran...ade ke ptt staf tu suro aku dtg len ari sbb dh full gle ari tu...aku terus diam je...nsb bek pastu agaknye dia cian tgk muke seposen aku...dia tnye la aku keje ke x...ble aku gtau aku amik cuti smata2 nk dtg situ..dia bru nk accept...fuh sib bek...sbb aku mls la nk pegi lg skali...nk mntak cuti bkn snng...huhuuhuh...first2 dia suro g kencing dlu..pastu jenuh la tnggu turn aku...nsb bek la hubby teman...dia bwk PSP skali...men game je keje aku smentara tunggu turn tu...wakkakaka....then, diaorg ade bg mihun goreng + karipap + air mineral = FREE...aahahha...cam tau2 je aku lapa gle tnggu dh lame...share mkn ngan hubby (^^,)

ble tibe turn...first2 dia amik butiran2 aku isi kt dlm buku merah tu...mse time ni la dia ckp ooo awk ni yg td pasangan romantik tu ek...aku pelik la..tnye dia...dia ckp mkn 1 bungkus same2...sehati sejiwa...ahahha...aku gelak aje...

pastu timbang berat, ukur tnggi, amik tekanan darah...pastu amik darah aku...euwwww satu picagari penuh...1st time kne amik darah byk2...slalu cucuk ujung jari yg setitik aje tu....huhuhuuhuhu....sakit..xsuke jarum!!! (~,~) dia ckp 1st time dtg mmg amik byk sbb nk wut byk test...HIV la...ape ntah g...mcm2 la..xingt aku...kah2x...then tnggu lg...lame gle...huhuhu...then kne check gigi..dia ckp sume ok...just sethn skali dia suro wut cuci gigi...kire cam servis la...eheheh...alhamdulillah so far gigi mmg xpenah berlubang..so xde la byk kne tanye..then kne masuk blk 1...kt blk tu dia terangkan pemakanan during pregnancy, symptom2 cam muntah + skt kepala + bengkak kaki + bengkak leher etc...then camne nk cover sume2 tu...mcm2 la lagi...mmg details la penerangan dia...then kne check breast plak...mmg terkedu la mule2 tu dia suro bukak bra...amik ko! ahahha...nsb bek pompuan...then dia check for breast cancer & ajar cara2 nk check & ble waktu ssuai nk check which is stiap kali pas abis period kne check kot2 ade benjolan2 ke ape ke...then dia check leher...kaki...perut...pastu dia tnye nape aku keraskan perut..aku ckp sbb aku geli mse dia touch perut aku..dia gelak...aku pun gelak gak...ahahahahahhahah... *ntah pape erza ni....

then dia suro rujuk doktor kt blk no. 2 plak..aku tnye nape kne rujuk doktor...dia gtau sape yg ade mslh je akan dirujuk ke doktor...terus aku cuak...tnye ape mslh aku..upnye tekanan darah terlalu rendah...dia kt klau turun lagi maybe nnti kne tahan wad + masuk air...ALAMAK!!! (~,~).... skit der klau nk msuk air...aku sgt xsuke...huhuhuhuhu..pastu jupe doktor dia pun ckp bnde same...aku ckp la tekanan darah aku mmg rendah...sblum kawen pun mmg camtu...xpenahnye normal...dia ckp mmg ade org camtu...klau waktu kebiasaan mmg ok je...tp during pregnant...bahaya...dia suro byk mkn kerang...and telur sebiji sehari...buah + sayur wajib mkn ari2...huhuhuuh...tp dia xbg ubat pape coz dia ckp HB darah aku cantek..just tekanan je rendah...teruskn mkn asid folic tu je...yg len wut mse ni xperlu...susu je kne mnum 3-4 gelas sehari sbb skung bb tgk bentuk tulang & need more calsium...klau xckup nnti dia akan absorb calsium mama dia ni...nnti aku akan rs kebas2 tgn + kaki...sakit gg etc...xingt..ahahaha....erm wut mse ni aku sbnrnye mnum 1 ari 1 gelas je...pagi2 or mlm sblum tdo...erm maknenye pasni kne kerap la wut susu....huhuuhuhu

overal klau nk compare klinik gomen ni ngan private yg 1st aku pegi tu...aku suke check up gomen coz details...& penerangan dia jelas & complete...cume xde scan la since kt kawasan aku ni dia just klinik desa...klau nk scan aku kne g klinik kerajaan which is yg nearest kt ujung pasir....scan plak just ade ari rabu je...xkan aku asyik nk amik cuti aje...so decide ngan hubby utk scan mmg akan g private...cume yg aku xsuke doktor dia je...sgt xmesra & explain cam nk xnak je...the rest staf nurse mmg sgt peramah + mesra alam + murah senyuman...and explain best la nk dgr...klau doktor kt private...mmg sgt best...jauh beza kot ngan kt gomen yg aku jupe tu...kih2x...so start skung sbln skali dh start kne check up kt gomen...& ujung bln akan g private utk scan + vitamin....

hopefully bb terus sihat + mmbesar dgn sempurna...insyaAllah.... (^________^)

Tuesday, April 17, 2012

cik B !!!

rini dapat cik B!!! sronok gle sey...alhamdulillah...sronok sbb dh 3 thn xrs cik B besar2 camni...nk kate besar sgt tu xla...tp besar la dari yg aku dpt time keje gomen dlu...kih2x...sronok g satu sbb timing dpt ni mmg terbek la...lg 2 weeks nk g honeymoon....yiheaaaaaaaaa!!!! baru nk g honeymoon kan...perut pun dh ade isi...ehehe...xpe la..honeymoon bertiga (^____^)/

credit kt pkcik google...(^^,)
owh nk tau ek ape tu cik B??? cik B tu BONUS la...ehehe...mlm kang pe lagi..nk ajak family mkn ikan bakar...yeyeh!!! keh2x...rini mud sgt hepi...sbnrnye mule2 panas ati gak..sbb dpt email dr bos..dia ckp aku kerap sgt cuti + MC kebelakangan ni...dia nk discuss after dia blk dr outstation...aku mmg bengang la...sbb dia bkn xtau condition aku lately ni..g pun xla byk mane pun..last month aku MC 2 ari...bln ni plak baru skali je...cuti plak last month 3.5 hari..tu pun bersebab...cuti tu yg thn lepas punye tp carried forward smpai thn ni...HR plak suro abiskan cuti yg thn lepas punye...leh keep maximum smpai bln 3 je..pastu nanti forfeited...then aku amik la bln 3 abiskan cuti...tu pun dh forfeited balance sbb xsmpat nk abiskan sume bln 3 tu...

tu yg aku cam bengang gle...cuti thn lepas pun diaorg yg xbg sbb kne support colleague aku...dia cuti bersalin...amik temporary staf konon nk support dia...skali bdk tu plak byk wut screw up time aku cuti sbb xde org monitor...last2 bos gak xbg cuti sbb suro closely monitor dia...now skang colleague aku dh blk start keje...msti la aku nak gunekan cuti balance aku tu spenuhnye...klau byr xpe la jgk kan...ni klau xamik nnti burn...rugi la aku...tu pun dia nk ckp aku kerap cuti...mmg sentap gle la...

huhuhuu..tp aku peduli ape...aku xde wut slh pape pun...g pun klau rs2 xnk bg aku cuti...jgn ler approve...ni sndiri dh approved pastu nak ungkit2...ntah pape je....

pape pun...xsbr nk gi Sabah....dr last year plan babe!! now flight + transport + hotel sume dh settle...just planning kt sane je lom finalise...xtau nk g mane sbnrnye...wakakkaka...ade la 2-3 tmpt yg ade dlm kpala ni...tp xsure la..sbb xpenah pegi...hopefully our vacation berjln dgn smpurna + slmat pergi & kembali...insyaAllah...

Saturday, March 24, 2012

suprise!!!

my result....
xsangka tahap kesihatan yg xmenentu 2-3 menjak ni ade hikmahnya...ptt la aku rs sgt weak...rupanya perubahan horman dlm badan....i'm pregnant...syukur alhamdulillah....gembira xterkata...


21hb ritu aku g klinik...ingt just nk g amik MC sbb badan rs weak sgt...mlm tu muntah teruk...ape je yg aku mkn kuar blk...aku ingt slh mkn ke ape ke...tup2 ble dh jupe doktor tu...dia tanye2 n then dia suro wut urin test...aku ikut jela kan...dlm hati janji dpt MC....ahhahah.... time tu la dia bgtau aku dh pregnant...6 minggu...doktor pesan ape yg leh wut...ape yg xleh wut..lbh kurang jela dia pesan..pastu dia ckp..tahniah..jgn lupe bgtau husband...gile ko! mane leh lupe..wajib la share ngan hubby...smpai umah terus mms pic kt atas tu coz hubby keje time tu...dia xtau ape tu...tanye pakcik dia...ahahahhah....dh la kantoi ramai yg tau...ehehhe (^^,)

then smlm g 1st check up utk pregnancy...tkut sgt...huhuuhuh...nsb bek doktor tu sgt bek...& aku sgt selesa...akak aku yg cdgkn g kat doktor ni..sbb dia antara doktor paling senior kt mlk...dan sgt byk experience...kalau ade pape kompilasi...dia cpt "tangkap"...hubby temankn..dia yg uruskn registration aku...skali smpai dpn blk doktor...terjupe mmber dia...ape lagi..borak la...ahahahah...aku diam aje coz kepala ade pening sket...n perut pun xbrape selesa...huhuuhu


tnggu agak lame sbb doktor ttbe ade emergency operation...ble dh jupe..rs sgt puas ati & berbaloi byr mahal sket...sbb doktor tu sgt peramah n byk bg nasihat...mse nk scan dia panggil hubby msuk bilik scan skali n explain kat both of us..dia tunjukkan jantung bb...kaki bb...tgn n kepala...then dia ukur bb...dia ckp dh 8 mggu 3 hari...semua seems normal...


utk trimester pertama ni dia ckp mmg akan rs teruk sket...mkn je ape yg rs nk mkn..klau xlalu mkn ns xpe...mkn sup ke...biskut ke..ape je mknan yg bole bkak selera kt...sbb tu sume normal...perubahan horman...lg sbln bru dia soh dtg check up lagi...doktor bg asid folic utk habiskn dlm mse sbln ni...


blk dr hospital...ktorg g MPH...hubby belikan diary hamil & buku utk ibu mengandung...mlm tu ktorg bace buku tu same2...n baru lah smkin paham perubahan2 yg berlaku kt aku lately ni...alhamdulillah...rezeki Allah S.W.T....syukur....


kak nurul yg cdgkan beli diari ni...
so td baru start merasmikan diary ni...yg bestnye diari dah la colourful...menarik utk ditgk n dibace...then byk sgt info...dan ade update status bb dari minggu ke minggu...pantang larang...suggestion mkanan...persediaan utk bersalin...senaman n mcm2 lg...all in one....then ade ruang utk tulis diari & leh letak pic...cth pic scan bb ke ape ke...aku sgt suke...mekasih kak nurul sbb cdgkn diari ni...


tu scan bb utk 8 minggu 3 hari....
p/s: thanks to hubby sbb belikan buku2 ni sume..beli sandal & selipar...dan brg2 keperluan mkanan utk aku....sayang bie sgt2 (^______^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...