Readers

Monday, February 29, 2016

pahit. manis. kehidupan.

Salam...

entah dari mana datang bisikan gila aku pun tak tau...hilang segala pedoman..segala kesabaran dan segala kelembutan...ujian demi ujian...kadang kala aku gah berdiri..tapi kadangkala aku jua mampu rebah dan tersungkur..sungguh! aku cuma perempuan biasa..............

ego aku kadangkala tinggi melangit..merasakan diri cukup sempurna dan lebih baik dari si dia...selalu juga merasa diri macam teraniaya sedangkan dalam lelah itu terletaknya pahala besar yang Allah S.W.T. dah pun janjikan..mengapa perlu mengungkit dan perlu dibeza-bezakan...

Utusan itu pesan rendahkan ego masing-masing...mulakan segalanya dengan fikiran yang positif..positif dalam konteks tenang dan menerima apa jua kata-kata...pujian maupun cacian...baiki mana yang patut..terima kekurangan dan kelebihan masing2...bukan mudah..tapi perlu buat...langkah kita masih panjang...dan benar..ianya tidak patut terhenti di sini..kerana dugaan ini seharusnya mengukuhkan dan bukan memisahkan...

terima kasih masih pegang kuat aku..terima kasih masih memaafkan khilaf aku...terima kasih masih di sisi untuk terima baik buruk aku..terima kasih untuk perbezaan ini...




terima kasih si penjaga hati, Tuhan Yang Maha Esa...kerana telah membuka kembali hati ini...tiada lain selain syukur sangat...berkatilah perjalanan hidup kami ini....amin....


everybody wants happiness & nobody wants pain
BUT
you can't have a rainbow without a little rain

Tuesday, February 16, 2016

cerita campur-campur

Salam...

lama gila tak update blog..kebusian melampau..plus ada beberapa hari tak berapa sihat...tapi masih mampu la nak urus rumah tangga & kerja cuma tahap kesihatan, sendiri2 je yang rasa...huhuhu..aku kerap sakit kepala & pinggang sekarang ni..agaknya banyak angkat barang berat...dulu angkat bakul basuh baju pun minta hubby tolong...lately ni pula hubby kerja OT banyak..seminggu adalah dalam 2 hari je kat rumah...so memang letih handle everything sendiri...baju setiap 2 hari wajib basuh, lipat..if not..memang nangis la berlonggok banyak..budak 2 orang tu punya baju je dah tak tahan...hubby sekali balik bawak baju banyak sebab OT punya baju sekali..so nak tak nak...memang takleh tangguh2 bab baju...aku tang basuh & sidai ok lagi..tang lipat tu..aduhaiiiii...lengguh pinggang dok berejam...si zafran memang banyak pakai baju sehari berhelai2...sebab dia jenis pembersih sikit...kotor sket..basah sket...minta salin baju...now dia kalau kat rumah memang tak pakaikan pampers...so kadang2 bila terlampau leka main, memang ade stain sikit (air kencing setitik dua dia terlepas...huhu)...so salin je kerja dia...huhuhu...tu tak masuk kalau dia lepas kencing main air dalam bilik air..confirm baju2 sekali basah...

zhariff okayla bab baju ni..dia memang dari baby jarang sangat muntah...tapi rajin berak tembus...hahahah...now dah ok..satu hari lebih kurang macam dewasa pakai je..2 helai..or kadang 3 helai..zafran?? berhelai2..kadang sampai 4-5 helai...pengsan mak!! zafran pun time baby memang kerap muntah...sampai skung dia memang jenis perut sensitif..tak boleh makan sebarang..tak boleh terlebih makan..terlebih minum susu...tak boleh kurang tidur...sampai skung kadang2 if tak jaga semua tu dia akan muntah...huhuhuhu..masih ingat lagi time preggy zhariff dia selalu muntah...letih betul time tu..kadang kol 2-3 pagi dok mengelap muntah...salin cadar...salin baju dia..pastu nanti muntah lagi...letih weiiiiii...dengan perut dah besar...sebab tu sampai la ni tak sedia nak tambah anak lagi...hihihihi.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...