Readers

Monday, September 30, 2013

Berhenti merokok?

Salam...

Ritu hubby ajak keluar jalan2...rasa macam dah lama pulak tak keluar jalan malam2 dengan hubby...lately ni both of us busy sangat dengan tugas masing2...hubby tengah banyak job...aku plak tengah busy dengan project of the year office...ade target besar yang perlu dicapai by end of this year...serius headache!!! tapi dah tangungjawab...bak kata bos aku - "die die must hit"...ahahahha...tergelak bila baca email dia mention quote macam tu...maknanya memang kena bermatian la gamaknye...huhuhuuhuh (~,~)

malam tu keluar tanpa tujuan..ronda2 bandar melaka...at the end stop kat Restoran Pak Putra, Kota Laksamana...kat sini memang terkenal dengan kelembutan roti nan dia...memang superb best bagi aku...walaupun tempat full, kitaorang tetap stop...yang specialnya bila ada baby ni orang selalu bagi keutamaan..so dapat lah terus tempat duduk..ehehhe..kitaorang order roti cheese nan for hubby, double cheese nan untuk aku...ayam tandoori & ayam chilll ape ntah nama dia..lupa dah..air - fresh orange & manggo juice...

Thursday, September 26, 2013

wanita punca kejatuhan lelaki??

Salam...

Benarkah kejatuhan seorang lelaki (suami) itu berpunca dari seorang wanita (isteri)? kenapa tetiba je nak tulis topik ni? erm sebenarnya sekarang ni kan tengah kecoh pasal isteri Mat Yo (pemain bola sepak negara) yang dikatakan bermulut "longkang" tu...erkkk bukan mulut dia bau longkang tapi sebab bahasa yang dituturkan tu yg jadi masalah...lebih sedih bila suami pun kena tempias...dikatakan dayus sebab tak boleh nak mendidik isteri dengan baik...SEE?? Suami kan ketua keluarga...mesti tau macam mana nak handle family sendiri...kalau isteri pun tak boleh nak ajar..susah la gitu kan...
 

Monday, September 23, 2013

Rahsia Allah S.W.T

Jika tiada rezeki anak,
mungkin diberikan rezeki mertua yang baik.
Maka kita lebih bahagia dari mendapat anak
yang liar.

Jika tiada rezeki wang ringgit,
mungkin diberikan rezeki kesihatan.
Maka kita lebih bahagia dari kerisauan menjaga
harta dunia.
 
 Jika tiada rezeki kereta mewah,
mungkin diberikan rezeki kenderaan yang jarang
menimbulkan masalah.
Maka kita lebih bahagia dari membayar
kerosakan yang mahal.

Friday, September 13, 2013

Contest :: Gaya Si Comel Berhari Raya 2013

Salam...

Hari ini aku nak try luck join Contest ni pulak..hadiah tempat 1st menarik sangat...sesuai betul kalau menang..maklumlah nak pindah rumah baru kan...eheheh..so here we start...


Tempoh

12  September 2013 - 31 Oktober 2013

Tuesday, September 10, 2013

Seoul Garden, Melaka Review

Salam....

hoyey!!! akhirnya sampai gak aku kat Seoul Garden, Mahkota Parade, Melaka (^___^)


last sunday balik dari kampung, we all terjah kat sini...ehehe...sebab perut masing2 dah kelaparan...hubby tanya nak makan mana, terus tekak ni nak terjah kat situ...maklumlah ritu konon2 nak celebrate birthday hubby, tapi tak jadi...so, mood "mengidam" tu masih ade...wakkakak...

Friday, September 6, 2013

makaroni sup

Salam...

Malam tadi aku try buat makaroni sup untuk zafran..memang dah niat dari last week nak try this menu...zafran ni tak bape suke makan bubur..buatlah bubur ape pun..letak ikan bilis ke..kurma ke..ayam ke...sayuran ke..semua dia makan ciput la sangat2...ade la dalam 5-10 suap (sudu kecil) je..kalau semangkuk bubur tu memang tak pernah la abis...dah la lama nak reneh bubur..makan sikit je...maybe dia ikut aku la kot!!! aku memang tak minat bubur nasi ni...kui3x...huhuuhuh.... (~,~)

tapi dia sangat selera dengan makanan orang dewasa...biasa aku time makan kunyah2 pastu suap dia..memang banyak dia makan...tapi aku tapis la makanan yang sesuai je..contoh, nasi + sayuran, nasi + ayam/ikan/udang/daging/telur...semua aku dah try bagi dia..so far alhamdulillah tak nampak dia ade alergi kat mana2 makanan...risau juga sebab kalau ikutkan hubby, dia alergi makan nenas...selain tu ok..aku lak semua pun telan...ahahahah...erkkk ~,~


Tuesday, September 3, 2013

happy birthday my love!!!

Salam...

Happy birthday sayang...hney seeeeeentiasa doakan kesejahteraan hubby tau...hney harap bie terus dikurniakan kesihatan yang baik...murah rezeki...cepat kaya...ahahhaha...setia dengan hney...sayang hney smpai akhir hayat...luv u sooooo much!!! muahhhhkkkksss3x (^____^)
Hopefully bie happy hidup dengan hney (^^,)
outfit of the day: YELLOW THEME!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...