Readers

Monday, November 9, 2015

First Birthday party for zafran & zhariff

Salam...

aiii..selama umur zafran dah 3 tahun ni, ni la first time aku buatkan birthday party untuk dia...and yeah!! lucky for zhariff sebab 1st year dah ada party..kih3x...as i remember...masa zafran setahun, aku & hubby bawa dia jenjalan & makan kat luar...then, 2nd year which is aku dalam pantang...just belikan dia kek & potong..then hubby belikan dia hadiah basikal bentuk arnab..memang happy gila dia time potong & tiup lilin kek tu...masa tu just adik beradik yang mana ade je..sebab spontan tetiba tengok dia rasa "ala ciannya la hai anak mama..." ...nak bawa jenjalan, aku dalam pantang..tu yang tergerak hati belikan kek..minta tolong adik gi belikan..hubby keje malam time tu...


mengacau..kih3x
so this 3rd years, hubby awal2 dah cakap nak celebrate special sikit..since zafran pun dah makin matang, dah faham happy2 party ni sume..so yeah...last week buat birthday party...simple je..tapi puas sangat...eheh..layan pic jela sebab ritu dah membebel banyak bab preparation dia..baca kat SINI ...

aiskrim kek
ni la rupa aiskrim kek oreo aku
dah cair...hahaha
ayam goreng rempah | makaroni goreng pedas | lasagna beef (sebelum bakar)
pic lasagna lepas bakar lupa nak snap
this time buat terlebih kuah...hahahah..xpe la..asalkan rasa masih ada..
ni la rupa party yang tak seberapa untuk anak2 tersayang
laksa sarawak | cheesecake milo nestum | satay | makaroni goreng cili | lasagna | puding laici - sponsored by kakak
all kind of junk food - chocolate | apollo kek etc + kuih raya + keropok sarawak
tak sempat nak amik zoom in each food sebab time setting2 meja ni, family kakak dah sampai...hubby tengah sibuk meniup belon dengan anak2...meriah la woiiii...seronok tak terkata time tu..kih3x...

sibuk melayan tetamu sampai tak teringat nak snap pic bebanyak...


acara potong kek
memasing dah dok menunggu..aiskrim kek ler katekan...
walaupun tak berapa menjadi...but it's ok kot
1st attempt...cehhh sedapkan hati sendiri...wakakak
lepas potong kek...sambung makan2 semua..pastu baru la acara buka hadiah...tu pun kakak aku dah dok bising soh cepat buka hadiah..amboi dia yang eksited ye...eheh...mama ni dah terlupa tang buka hadiah...sebab asyik ralit layan tetamu...kih3x...

tu dia...memacam aksi si zafran...semua dibukanya..hadiah zhariff pun dia la tukang buka
time ni zhariff tak tau mana...hahaha...dah nak sudah buka baru perasan
zhariff hilang...adik ipar gi dukung dia...
xpela..dia pun kecik lagi..tak tau pun buka hadiah...ngeh3x....(^^,)
ni jela sebahagian hadiah yang sempat snap
kebanyakkan diaorang ni pass direct kat zafran...dah ntah mana ntah time nak buka bebanyak ni
and hadiah kemuncaknya...eheh..mesti lah dari daddy tersayang...
taraaaaaaaaaaaaaaaaaa

amboi komain dia melompat bintang
tinggal abis semua hadiah2 yang lain...eheh
aii la anak manja ni....
haaa spot zhariff...kih3x..baru nampak muka dia kan...
tu je lah sebahagian picture...selebihnya banyak borak2 aje..party pun among family members aje...memang biasa we all buat untuk family je...next2 year boleh try menu yang best2 lagi ye...happy tau buat makan2 macam ni..penat tapi berbaloi....



sayang anak mama....
zafran & zhariff...
forever my little sweet baby.....
muahhhkkkssss

1 comment:

  1. syoknya, meriah dgn makanan dan sanak saudara, anak happy mak bapak pun lagi happy ^__^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...