Readers

Sunday, September 25, 2011

survey house

rini aku g survey umah ngan mr.right, uncle mamat & kak ita with their child...mule2 ktorg lepak minum dulu...mr.right plak lapa xmkn g..so teman dia mkn...borak2..pastu br ktorg g tgk umah tu...uncle tepon2 owner tu tp xjwb2 kol plak...actually promise rini nk amik kunci sbb aku nk tgk inside that house...ari seblum tu dh g survey2 ngan my luvly papa + mama dulu...ms tu mr.right call ckp psl beberapa umah yg nk dijual...minta aku g tgk ok ke x...so mlm aku g tgk..tp xpuas ati sbb xdpt tgk dlm...


disebabkan owner dia xdtg..ktorg ape lg..wut "keje haram"....hahahhahaha...actually xla wut pe pun..just msuk dlm kt beranda tu tp ttbe found pintu sliding tu pecah...so bole la bukak dr luar...dptla ktorg masuk..erm...bg aku...ok la umah tu...xla besar sgt tp just ok utk ktorg berdua sbgai permulaan idup suami isteri nnti...insyaAllah...eheheh...


mr.right serah kat aku dlm pemilihan umah sbb aku ni agak cerewet sket bab2 camni..tau2 jela..umah kan tmpt kt berehat..berteduh..tmpt tenangkn diri pas penat keje or wut so ever la kan...cam aku ni jenis family type..aku suke umah yg bole dipanggil "home sweet home"..xperlu besar gedabak...asalkan selesa & ssuai dgn arge...tau2 jela umah skung arge cam nk bunuh org...ok...ayat tu terlebih suda...ahahahhaha


suke tgk ikan berenang2...tenang sgt!! (^^,)
tp...waiting mr.right bargain price ngan owner dulu...klau dpt arge yg aku nk..insyaAllah jd kot umah tu...ktorg beli umah 2nd je...aku xkisah bab2 new ke 2nd ke...janji berbaloi...ehehhe...sbb in future...ktorg plan nk beli tanah n wut umah kampung je..both of us xbape suke dok umah taman...cam aku...aku sgt suke umah yg ade halaman besar...leh wut kolam ikan...design2 decoration halaman...tanam2 bunga...pastu sok2 leh tgk anak2 men2 kt halaman...how sweet...ahahahha...ok berangan dh terlebih..insyaAllah...pape pun bermule dgn angan2 dulu kan...eheheh...


ape pun...aku rs happy sgt rini...mr.right semakin serius dgn ms depan ktorg...n working so hard for us...i love u so much..aku doa semoga sgala perancangan idup aku & mr.right berjln dgn baik & diredhai serta diberkati oleh Yang Maha Esa....amin..... (^,^)

mslh aku....

xtau sama ada sbb aku tgh tertekan or aku mmg ade masalah.....


***aku sgt rindu mr.right sbb ktorg jrg sgt jupe lately ni...he's so busy with his work...& i could understand him..sbb majlis ktorg pun xlame je lagi...he's working too hard for all these...really appreciated it & that's make me jd more penyabar...


the problem is...every time dia ade ms utk jupe aku...aku msti moody ble jupe dia...tgk dia..i dunno...is it something wrong with me??? kadang2 aku sndiri xtau knapa nk moody...tp saat dia melangkah pergi utk balik...saat dia hilang dr pandangan mata aku...aku akan terasa begitu sayu di hati sbb xdpt luangkn ms dgn lbh bek...i felt regret every time he left me...dan aku akan mule merindui dia balik until he come to see me again...then bende same jd again and again....***


aku rs sejak sebelum puasa aku mcm ni...dh agak lame la...tp lately makin teruk plak layanan aku kt mr.right....alhamdullillah dia sgt penyabar ngan sikap aku...knapa la ngan aku ni??? sometime it is out of my control...seolah2 stiap kali jupe dia...aku mcm jd org len...xleh tgk muke dia...tanpa sebab...i'm repeat...TANPA SEBAB ok...dia xwut slh pape pun aku xleh tgk muke dia...aduhai...ya Allah...permudahkan lah sgala2nya...


i'm so worry about this.... =,='


td lg melampau...xpndang muke mr.right pun..punye la mcm2 cite dia bercite kt aku rini...last2 dia blk td...dia ttp senyum kt aku n say "I LOVE U"...aku?? diam je...pastu ckp "drive elok2 ye"..tu je...xsmpai 5 minit dia ilang dr pndangan aku..ttbe dia kol aku lg...dia ckp jgn isau2...insyaAllah semuanya akan ok...


p/s: dia mcm phm je ape yg aku alami..sdgkan aku sndiri xphm ngan diri aku...erkkk aku dh xbetol ke dkt2 nk kawen ni??? ke sbb aku tgh sgt serabut wut preparation????? (~,~)


I'M SO SORRY SYG....really mean it ok...GUILTY giler.... =,='

Wednesday, September 14, 2011

HIV test

wahhhhhhh haruslah menjerit dgn penuh keriangan sbb dh selesai wut HIV test yg sgt menakutkan....huhuhuhuhu
ms mule2 kne soh g wut test HIV tu...cam sebelah ni la muke aku...terkejut beruk ko....ahhaha...takut!! bkn takut ape je...takut nk g jupe doktor...g hospital...g jupe org pkai baju2 putih sume tu...dgn jarum...bau ubat....werkkkkk...sume sgt menggerunkan..dah la kene g sorang2 sbb mr.right dh buat kat johor...alahai...sedihnye rs ht ms tu...ngade kan aku.... =,=


mule2 punyela payah aku dh kumpul semangat...pegi ari sabtu lepas (10/09/11)...skali tu dia ckp weekend xbuat HIV test...soh dtg isnin start jam 2 ptg ke atas.... =,=


di sebabkan ari isnin aku xde kekuatan tu....kene la kumpul balik kan...last2 pegi ari ni...wakkakakak....bising mama n papa sbb xsettle2 lagi....mr.right xpyh ckp la...dh berbuih mulut dia ckp kt aku xsakit...tp mslhnye lps dia ckp xsakit...dia gelak2....huhuuhuhuuhuuh =,=


td pun ms nk g test tu aku msg inform dia...dia ckp "gud luk...ahahahhahahahahahhahahahah".......punye pjg gelakkan aku...siap wish gud luk lagi...hampeh tol...siap dia...huhuhuhuhuh.......geram!!  ~,~


tp xpe...at the end everthing about "doktor"....dah settle dan selamat sumenye....alhamdulillah...esok papa akan submit borang2 aku dan mr.right...hrp2 sumenye dah complete....insyaAllah...~~ (^^,)

entry PANAS


Ya Allah Ya Tuhanku...lindungilah aku dan pasanganku...keluargaku...kwn2 ku..semoga kami semua dilindungi oleh-Mu dr anasir2 jahat yg penuh hasad dengki..amin...


dh lame si girlgie tu xgangu idup aku..lps kes mengejut yg dia minta maap tu..ade la lagi sekali dia kol...dan pastu ade anta msg time Ramadhan ritu...tp semua aku xbls..bukan niat ati ni nak sombong...cume lebih berhati2 slpas terkena berkali2 permainan kotor dia dulu....tujuan aku xblas...sbb aku xnk dia slh gunakan msg aku..kt ikhlas ble berkwn..berbual...tp dia slalu putar belitkan sgala2nya...sbb tu aku dh nekad xakan reply msg dia walau ape skalipun..even wish utk Ramadhan pun aku xakan balas...aku klau dh nekad tau2 jela prangai degil aku ni...huhuuhuhuh...


so lps2 tu dia dh xde kaco pape lagi until today...ptg td ade no xkenal kol..ble aku jwb suara pom...aku ckp slh no sbb dia nk ckp ngan CT...pastu aku mls layan sbb dia tanye lebih2 aku sape la..kat mane la...aku just jwb elok2..sory awk slh no..then aku letak phone...xlame tu bdk pom tu anta msg ckp sori n mcm2 lagi...tp cara taip msg sebiji cam si girlgie...aku dh pelik je..sbb xpenah ade org msg aku cam si girlgie msg...so aku nekad nk try main "game" dia kali ni...aku pun reply kt pom tu...aku ckp pesan kt kwn dia yg suro dia men2kan aku...ckp jgn teruskan prangai org bodo xde otak...xabis2 ganggu idup org lain....n mcm2 lagi la aku tulis n tuju dgn andaian dia kwn girlgie...for me...klau betul slh no..xpela...bkn aku kenal..sape soh dh slh no pastu nk lebih2 plak kan...tp klau betul tu dia...msti dia PANAS ati punye....then dia reply lagi...tp aku diam je xbls dh..just 1 msg je aku anta....


ttbe td time ngah mkn ngan mr.right...si girlgie kol...aku jwb sbb mule2 xtau tu dia...ble dgr suara dia aku pandang mr.right pastu aku loud speaker....mmg tepat pd ms nye la dia cr pasal...kebetulan mr.right dtg mkn ngan family aku rini....dia ckp..dia xnak cr gado ngan aku..dia kan dh minta maap..aku bengang aku ckp la..."sape plak yg cr gado?? aku ade cr2 n gangu ko lagi ke??"...pastu dia terdiam...amekkk ko!!! dah sah kantoi ptg td tu ko punye keje...mesti ar ko terasa aku nk cr gado sbb anta msg camtu...tp mmg tu tujuan aku...klau betul tu bkn ko punye kje...msti ko xterasa pape ngan aku...sbb ko wut keje BODO camtu ler ko perangkap diri sndiri...pastu aku terus letak tepon...xkuasa layan lagi...ape MOTIF ko nk wut sume tu????


dia keep calling...pastu gune no opis dia plak...sume aku xpick up..mr.right tgk je hp aku vibrate2....then xckup dgn tu dia call no umah aku..cam biasa prangai yg dia slalu buat tu la..so mak aku pick up sbb aku tgh mkn ngan mr.right...then pas letak tepon, mak aku ckp suara pom yg same yg slalu gangu umah aku xkire waktu tu....sah pom tu...dia tanye aku tgh wutpe..mak aku ckp ngah mkn..nk ckp ngan dia ke...dia ckp xpe..pastu letak tepon....haaaa ape lagi bukti yg nak lagi???? dah jelas lagi bersuluh hati dia xabis2 BUSUK nk ganggu idup aku n mr.right...td ms mr.right otw blk umah dia..dia call aku ckp girlgie tu panggil bf dia nk jupe...mr.right isau ntah ape cite lagi yg dia nk wut kt bf dia utk buruk2kan aku lagi...aku cakap...I DUN CARE.....aku xwut slh...aku xganggu idup dia langsung...aku xpenah bls ape pun yg dia wut kt aku...aku cume menjauhkn diri dan cube memaapkan....berdoa moga dilindungi slalu....dan smoga tuhan tunjukkan kebenaran...tu je....tp tu pun dia nk wut HAL lagi??? pedulik ape..aku xde wut slh....


wut she give...she'll gt it back...in returns....idup umpama roda....INGAT tu!!!! Allah S.W.T sentiasa bersama2 dgn insan yg xbersalah....insyaAllah.....

Friday, September 2, 2011

bufday syg

HEPI BUFDAY SAYANG.............. i love u so much....semoga pjg umur...murah rezeki...sihat selalu...dpt capai azam n impian utk idup bahgia dgn aku...eehhehe...bole ke wish camni??? (^^,)/


arini bufday sayang yg ke-30....my mr.right...i love him so much...dh 3 thn kami berkawan n saling kenal mengenali ati budi....aku hrp smoga hubungan yg terjalin ini akan bertambah kukuh dari sehari ke sehari...kuatkan ati kami Ya Allah...kekalkan ati kami pd satu same lain...Kau berkatilah hubungan ini agar kekal bahagia hingga akhir hayat....insyaAllah...amin.... ^^,


rini juga ari raye yg ke-4....and ade kenduri arwah...pakcik mr.right meninggal sebab kemalangan...semoga rohnya dicucuri rahmat oleh-Nya...amin...takziah utk keluarga arwah...


so..mlm dlm kol 8 td mr.right jemput aku kt umah...dia bw aku g kenduri...dptla jupe saudara-mara dia..and soon..will become mine too...eheheh...ade yg aku kenal...ade yg x...tp time mkn tu...abah xcam aku sbb aku wear tudung...dia pandang aje byk2 kali...naik lucu plak aku tgk reaksi abah..nape xcaye ekkk?? ehhehe


then mr.right anta blk...sempat snap photo dpn umah aku...kenangan raye n bufday syg 2011.....................
semoga bahagia ini milik kami selamanya.................................insyaAllah.....

p/s: mr.right dh rasmikan brg hantaran dia............kamera digital...ehehehhe..xaci ye syg.... (^^,)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...