Readers

Sunday, January 8, 2017

Zafran 3rd day of school

Salam...

hari ketiga macam mana??? rasa-rasa dia okay tak? eheh...hari ketiga dia okay..tak nangis langsung..tapi ada permintaan pula..dia nak minum susu dalam botol..ahhahah...actually dia memang masih minum susu tapi limited la guna botol...pagi2 bila nak hantar rumah mama tu..dia tengah tidur aku angkat masuk kereta, bagi minum susu sebotol..since tengah tidur memang tak sesuai bagi cawan...nanti tumpah...kalau dekat rumah dengan aku memang selagi boleh aku tak bagi pun minum susu..biar dia makan nasi...malam nak tidur baru bagi..itu pun dalam cawan..kadang tak bagi pun...depends pada perut dia..eheh...

ok so cerita pagi tu...bangun pagi okay...aku agak lambat sikit bangun pagi tu..tak sedar bunyi jam..kelam kabut sikit la..nasib hubby ada..dia tolong siapkan zafran lepas aku mandikan tu...jadi sempat lah hantar ke sekolah on time...

bila tengok pic ni balik
nampak dia macam kecik je lagi
oh my baby...always be my baby (T_T)

hari kedua aku hantar dia depan sekolah..bukakan kasut..ajar dia susun kasut kat mana...pastu biar dia masuk kelas sendiri...dia pun ok je..hari kedua aku bagi bekal roti + biskut...just in case dia masih taknak makan meals kat sekolah...

suka tengok picture yang cikgu share..aku suka tengok dia ada aktiviti dengan kawan-kawan..at least dah tak bosan dah...kalau tak kat rumah kerja menyakat adik dia...cari gaduh...huhuhuuh....

spot zafran!!
tiga dari kiri...muka macam nak tidur je kan
comey la plak...ehehe
hari ketiga ni dia pecahkan botol air dia...cikgu cakap dia baling 2x...tak tau kenapa..bila aku slow talk tanya dia..dia cakap dia tak suka botol air tu..tinggi sangat..adeh!! tak suka pun janganlah baling...aku pesan dia leklok..nasihat kan dia jangan baling2 barang..tak suka letak je balik tempat dia dan bagitau je kat aku nanti...dia diam je..then aku keep remind kat dia next week aku tak akan bagi bekal lagi...aku nak dia belajar makan ape je yang sekolah bagi..aku harap dia mampu kikis sifat picky eater tu...kalau dengan aku tak boleh, mana tau kat sekolah boleh...hopefully la..selama ni aku akan masak ape je ikut tekak dia...but now no more..he should learn konsep "terima seadanya"...insyaAllah...just give him more time..

1 comment:

  1. comeinye...boleh masuk ke sis dalam kelas... kalau kat tadika anak saya, parents semua cikgu tak bagi masuk.. lepas hantar cikgu suh parents balik....hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...