Readers

Saturday, January 7, 2017

Zafran 2nd day school

Salam...

hari kedua adakah dia seceria hari pertama??? oh tak...hari kedua dia nangis..pagi tu time kejut ok je..senang bangun..time mandi pun ok je..time pakai baju pun dia ok..lepas tu dia tengok aku bersiap..dia tanya "mama nak gi mana?" maybe dia tengok aku pakai baju lawa kot...aku jawab lah nak pergi kerja..tup2 terus nangis..dia cakap jangan pergi kerja...puas aku terangkan aku pergi kerja lepas hantar dia ke sekolah..nanti petang aku balik macam biasa aku amik lah dia kat rumah nenek...dia nangis tak bagi juga pergi kerja..adoi..maybe dia dah rasa syiok spend time dengan aku...maklumlah cuti lama...lebih kurang 4 hari camtu...aku faham perasaan dia yang suka bermanja tu.... (T_T)

agak lama juga dia merengek...hampir sampai rumah mama dah...kebetulan traffic light warna merah..so aku tanya dia lagi..nape nangis lagi..tak mau la nangis..semalam kan cikgu cakap kat kawan2 yang nangis, kalau siapa datang sekolah tak nangis cikgu buat thumb up and say "excellent"...zafran kan berani..tak mau nangis la..malu kawan2 tengok..pastu dia macam okay sikit....

Zafran | 040117
2nd day of school
sampai sekolah, aku hantar sampai dalam kelas..tanya perkembangan dia semalam...cikgu cakap satu hari ada 2x meals..tapi dua2 dia tak makan...pagi lepas start skolah biasa diaorang akan makan ringan2..macam 1st day tu biskut marie + air milo..then dalam kol 10 camtu makan mee hailam + buah...cikgu cakap zafran makan buah je tapi tak sure abis ke x..dia tak perasan..memang terkejut la bab makan buah tu...macam tak caye je..zafran jenis tak makan buah..tak makan sayur...puas buat macam2 cara..memang dia tak makan..kalau paksa pun dia akan loya and muntah...time baby dulu semua makan..buah la paling dia suka...huhuhuhu....

so 2nd day aku bekalkan dia roti...bagitau kat cikgu siap2 kalau dia tak nak makan meals yang kat sekolah..bagi dia roti dalam beg...cikgu cakap ok...pastu time aku nak keluar...ada sorang budak baru datang...masuk kelas je terus meraung nak ikut mak dia balik...zafran tengok camtu tetiba dia peluk kaki aku tak bagi balik juga...arghhhh sudahhhhh....aku pujuk2 dia...dia tak meraung tapi air mata bergenang and bibir mencemik aje la...cikgu ambil budak yang nangis tu...pastu toleh tengok aku...terus dia cakap...

"eh zafran..napa nangis?? semalam komain hero lagi...meh meh sini"...cikgu pegang tangan dia..dia lepaskan aku...pastu aku cepat2 masuk kereta...skodeng dia dari cermin...tengok dia dah ok dah..sekejap je tu..ehehe...

zafran jenis mudah mesra...suka berkawan..berani dan tak takut orang...dia juga jenis suka belajar..suka bertanya...sifat ingin tahu yang sangat tinggi...dia aktif....walaupun sukar sikit mendengar arahan (perlu cakap banyak kali), tapi biasanya dia akan dengar dan ikut...

harap zafran dapat belajar dengan baik...dengar cakap cikgu..hormat cikgu dan kawan2..insyaAllah.....

1 comment:

  1. hari kedua, kira ok la tu.
    lom lagi bulan kedua. mesti la bagus zafran.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...