Readers

Wednesday, January 18, 2017

Cara merawat Ekzema dan Psoriasis

Salam...

Korang tau tak apa itu Ekzema? Ekzema ni keadaan di mana kulit jadi kering dan gatal disebabkan penghalang kulit tidak berfungsi dengan baik. So kulit mudah diserang infection dan allergy. Kadang-kadang kita boleh nampak kulit pesakit Ekzema ni bertompok kemerah-merahan dan gatal. Ianya selalu terjadi pada kanak-kanak di bawah usia 2 tahun tapi akan beransur pulih bila umur masuk belasan tahun. Sebenarnya takde faktor utama yang dapat ditentukan sebagai penyebab kepada Ekzema tetapi lazimnya berlaku dalam keluarga tertentu je. 

Apakah ada cara merawat Ekzema? Kalau gi klinik, doktor selalunya bagi krim steroid dari semasa ke semasa. Ramai ibu bapa sekarang dah tau tentang kesan sampingan dari penggunaan steroid secara berlebihan, so diaorang dah tak nak guna lagi krim tu tapi dalam masa yang sama bingung macam mana nak handle Ekzema pada bayi mereka. 

Haaa so kali ni aku nak share tentang kebaikkan produk Bedak Asmak..

Penyakit Kulit Ekzema
Bedak Asmak diperbuat dari bahan semulajadi 100% iaitu bedak tanah liat putih berkualiti tinggi. Selamat digunakan untuk semua peringkat umur. Bedak dari tanah liat telah digunakan sejak zaman -berzaman lagi dan menepati saranan Rasulullah S.A.W berkenaan penawar dari tanah untuk masalah kulit.

Merawat ruam pada bayi, ekzema, psoriasis, kudis buta, kurap, panau, kayap, gatal, cacar air, luka dan lain-lain


Bedak Asmak - Cara Merawat Ekzema dan Psoriasis

Apa keistimewaan Bedak Asmak ?

Selain merawat masalah kulit di atas, ia juga mampu mengecutkan jerawat, mencantikkan dan mencerahkan kulit jika diguna selalu. Boleh dipakai setiap malam sebelum tidur

Mempunyai kadar UVA ratio yang tertinggi iaitu 0.88 di dalam Boot Star Rating untuk perlindungan UVA, jadi ia mempunyai kadar perlindungan MAKSIMUM terhadap UVA yang mengelakkan kedutan. Tidak menyumbat liang pori dan mampu merawat masalah kulit.

Penggunaan berterusan mampu merawat masalah kulit, mengelakkan kedutan, menghilangkan jerawat, melicinkan dan menjadikan kulit wajah lebih halus.

Bedak ini telah terbukti merawat ekzema, psoriasis, ruam, kudis buta, kurap, panau dan lain-lain.


Bedak Asmak - Boleh digunakan sebagai rawatan Ekzema pada bayi
Disebabkan bahannya yang 100% semulajadi dan selamat, bedak ini juga boleh dimakan untuk masalah cirit-birit dan gout. Selamat dan suci.....Antara ciri-ciri lain produk:-

  • Teksturnya lebih halus, mudah serap, dan sejuk bila dipakai.
  • Beratnya 150g+-
  • Harga cuma RM38
  • Produk premium pada harga TERENDAH!
Cara Pakai untuk masalah kulit : Dipakai sekerap yang mungkin.

Mesti dimiliki oleh setiap keluarga. Mempunyai permintaan tinggi semenjak dikeluarkan. 

Betul ke Bedak Asmak ni boleh dimakan?? Meh layan video meh....

Kisah Bedak Asmak (bedak yang boleh dimakan?)

Jom baca testimonial pengguna Bedak Asmak pula:-












Sekiranya berminat nak mencuba atau nak menjadi agen, boleh ke link di bawah atau hubungi terus  :


Hotline HQ : 019 - 970 8897

Instagram:- mham.sdnbhd

Facebook Page Produk :






Info Bedak Asmak juga boleh didapati di Facebook Page :



Selain Bedak Asmak, terdapat pelbagai rangkaian produk daripada MHAMSB. Bolehlah cuba yang mana bersesuaian..terjamin Halal dan selamat digunakan..insyaAllah....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...