Readers

Monday, January 9, 2017

minggu kedua persekolahan

Salam...

baru jap tadi cikgu watsapp gambar buku sekolah...hari ini zafran dah dapat buku..tak sabarnya aku nak balik rumah..nak dengar celoteh dia pasal sekolah..seronok dengar...hihiihih...

pagi ni kejut dia, alhamdulillah..takde tangisan..dia dah ok dah..mandi pun okay je..cuma time gosok gigi memang merengek sebab dia tak suka ubat gigi..hahahah....memang dari dulu camtu...ingat nanti nak try tukar perisa lain..nak suruh dia pilih sendiri...harap2 kalau perisa yang dia pilih sendiri...dia akan suka la...sekarang ni pakai perisa strawberi...

zafran yang sangat ceria

time weekend dia tanya kenapa tak sekolah...aku bagitau 5 hari sekolah...2 hari cuti..sama macam mama..kalau mama cuti..maknanya zafran cuti...dia dok gelak sekuat hati..entah apa yang mencuit hati dia entah dengan jawapan aku tu...aku pun tak tau..hahahahah....seronok kot tak payah bangun pagi...

pagi tadi sampai sekolah, dia terus jerit... "cikguuuuuuuuuuuu...cikguuuuuuuuuuu...cikguuuuuuuu" sampai cikgu keluar dari kelas...cikgu cakap "good morning zafran"...dia terus berlari kat cikgu..."cikgu, zafran dah sampai" ... sampai lupa salam tangan aku...punya la eksited gitu..eheheh...pastu aku panggil dia baru dia datang salam...terus lari balik kat cikgu..tak toleh2 kat aku dah..adoi...sedih plak rasa..dia tak heran kat aku dah...huhuhuuh

cikgu minta maaf kat aku sebab jumaat lepas zafran benjol kepala..jatuh katanya...dia tak sempat halang...zafran lari2 dalam kelas terus jatuh...aku cakap takpe..sebab aku tau zafran ni memang aktif..mane reti dok diam dia ni..diam time tengok TV je..ahahah...tu pun sekejap je..kalau cerita yang dia dah pernah tengok (astro kan suka dok buat siaran ulangan)...dia tengok gitu2 aje...aku tengok muka bersalah je cikgu tu...aku pun cakap la kat rumah pun dah biasa jatuh bangun dia tu..memang jenis suka berlari..baru nampak cikgu senyum...

benjol besar juga la
ni dah petang time aku balik kerja..dah susut sikit
mama tolong tuam & papa bagi makan ubat
erm...risau betul...

ni muka nangis sebab baru bangun tidur pastu kene dengar nasihat aku
HAHAHAHHA
gitu lah cabaran jadi cikgu..bukan senang nak handle....sedangkan kita ibu bapa baru jaga anak sendiri dah ada yang jatuh terluka..inikan pula seorang cikgu...bukan sorang murid..ramai yang nak dijaga dan diberi perhatian...jadi kita ibu bapa ni janganlah mudah serahkan 100% tanggungjawab mendidik tu pada cikgu...semua didikan bermula dari rumah..ini memang ditekankan oleh bapa aku dari dulu lagi..insyaAllah..as reminder to me as well...

semoga cikgu-cikgu ni diberkati dan dirahmati Allah S.W.T. selalu..jasa guru memang besar...sampai sekarang aku masih ingat cikgu tadika aku....

cikgu sarah...love u so much cikgu....terima kasih ajar saya kenal ABC...123..nyanyi macam2 lagu...protect saya...jasamu dikenang selalu...semoga cikgu kekal sukses dan dikurniakan kesihatan yang baik...(^^,)





1 comment:

  1. benjol pintar nama nyer tu.
    anak lelaki, kalau tak terjatuh terhantuk, memang tak sah :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...