Readers

Friday, January 6, 2017

Zafran 1st day school

Salam...

alhamdulillah..settle minggu ni bab persekolahan zafran...macam2 perasaan ada kat dalam hati...sayu ade...sedih ade..risau ade..gembira pun ade...tak tau nak gambar macam mana...walhal baru tadika je pun..hehehe...tapi tu la..dah nama pun ibu...ibu mana tak risaukan anak dia...tapi so far nampak positive improvement...harap zafran belajar baik-baik kat sekolah...aku tau dia anak yang bijak...cuma aktif je terlebih...orang tua-tua selalu cakap budak aktif ni budak bijak...insyaAllah...

dari last year aku survey sekolah untuk dia..mula ingat nak hantar little caliph....tapi banyak faktor menghalang seperti lokasi, masa dan juga kos...at last aku decide hantar ke tadika KEMAS...alhamdulillah...hari 1st register bulan 12 tahun lepas..bawa dia sekali..dia seronok bermain dalam tu sementara aku uruskan registration dia...so sejak pergi tadika, dia dah nak pergi sekolah..sebelum tu kalau sebut sekolah je dia memang taknak pergi...dia cakap takut dengan cikgu besar yang macam dalam cerita Upin & Ipin tu..adoi pengaruh TV betul tau...ahhahaha....




hari 1st aku ambil cuti...wajib la kan...nak hantar sampai dalam kelas..nak tengok dia camne..nak teman dia...haaa risau tau..malam tu dah spot checked semula keperluan dia..baju sekolah, beg sekolah, peralatan sekolah..semua aku tulis nama..takut hilang sebab dia ni jenis pemurah..tak kedekut..kang kalau orang minta abis semua dia bagi..hahahah...pagi tu kejut bangun mudah je..kol 10 malam dah suruh tidur...so masa pagi tu kejut dia dah sengih2...mandi semua ok je...semua tak ada masalah...dia pun mood happy je...


hari 1st kat sekolah ambil ukuran baju untuk baju sukan dan baju melayu...lepas tu cikgu bagi sarapan - biskut marie 2 keping dan air milo...zafran tak makan pagi tu...dia cakap "tak sedap mama" ...erm as expected..dia kan picky eater..then, start cikgu suruh beratur untuk ukur tinggi dan ambil berat badan..time ni cikgu suruh parents balik...since ramai gak budak2 dah start menangis...macam cerita zombie dah aku tengok..berjangkit...lepas sorang...sorang nangis..nasib zafran tak nangis..tapi dia boleh ketawakan pula kat budak2 yang nangis...sabar jela...huhuhuhu

budak hepi
dalam kol 11.30am aku dah datang sekolah balik..jengah kat tingkap..tengok cikgu sibuk pegang zafran...hanya dia sorang je cikgu fully pegang sambil mengajar..time tu tengah nak susun beratur..cikgu ajar nyanyi lagu kebangsaan...lagu sekolah...zafran tak reti dok diam..joget sana...joget sini..yes, dia memang aktif...memang tak reti dok diam lama2..i think sebab tu cikgu pegang dia kot...siap aku nampak dia usik2 budak lain...kuit sana...kuit sini...adoi la..tak takut orang langsung...hahahhah

puas aku belek picture ni cari zafran
last2 baru nampak
tu haa terselit di situ
eheheh
then, time cikgu cakap nak balik..dia terus gi kat pintu buka pintu..kelam kabut cikgu pegang dia balik..hahahah...tak tentu arah cikgu dibuatnya...kagum aku dengan tahap kesabaran cikgu-cikgu...and then, bila cikgu buka pintu of course zafran orang 1st keluar...siap salam cikgu..."babai cikgu" katanya...cikgu pun tau dah nama dia zafran...baru 1st day dah kenal dia...lain dari yang lain agaknya...hahahahah

so tu la cerita zafran on his 1st day kat sekolah...

zafran | 030117
TADIKA KEMAS



1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...