Readers

Friday, August 5, 2016

Kisah raya lagi

Salam...

raya tahun ni boleh dikatakan meriah juga la...seronok sangat kecuali part keguguran ritu masa raya ke-8...first sebab petang raya hubby tak kerja like previous year..since kawen ni la first time dia ade...pastu raya pertama dia xkeje...also for the first year...so memang rasa seronok sangat...tapi raya kedua dia dah start keje..so raya kedua tu pepagi aku dah call papa setting time untuk jalan raya sesame...kui3x......

macam biasa, raya kedua memang berjalan ke rumah saudara mara belah papa...first rumah abang papa...tapi arwah dah meninggal...tinggal wife and anak2 aje which aku call her as "makcik piah".....biasa memang lama juga la melepak kat sini...dalam 1-2 jam gitu...

hubby watsapp minta pic
ni pic yang sent kat dia
zafran the manja face with zhariff the garang face
eheheh
my ootd for 2nd syawal
theme - blue grey
kain tu beli masa JJCM kat kuching tahun lepas (^^,)
petang tu hubby balik, sambung jalan raya sampai malam..hahahah...zafran memang aktif komain la...payah betul ajak makan...asal pergi mana ada je member dia ajak main...dia ni peramah..jenis suka berkawan..mudah mesra...eheh

esoknya plak, pepagi dah gerak balik kampung hubby sebab adik dia nak nikah...majlis buat dalam hujung tahun camtu la..lom decide tarikh lagi...mak minta tolong buatkan hantaran...plan nak buat sebelum raya, tapi adik ipar tak beli lagi barang2 nya...mak pun bagitau ada 3 dulang je..sebab tu buat last minute..eheh...


3 dulang aje
Mas kahwin + cincin | buah-buahan | jubah + shawl
pagi tu sampai, hujan lebat pula..memasing semua belum bangun...mak je yang ada kat dapur..terus amik barang2 and buat hantaran...dalam kol 11 camtu buat kenduri kesyukuran sikit...adik-beradik je dengan mak sedara terdekat...lepas sembahyang jumaat baru la gerak gi umah perempuan untuk nikah....


my ootd that day
ni la peplum kecintaan hati yang buatkan aku beria2 nak kempiskan perut
exercise and control makan..dapat lah berat 49.2kg
sebelum tu 53kg..dkt 4kg gak turun..
erm...patutlah perut buncit..rupanya ada isi..aku siap buat sit up pepagi..plus kat opis ada exercise pagi & petang...sahur aku control makan...time berbuka memang makan je ape nak sebab biasanya tak boleh makan banyak pun...dah kenyang minum air..time ni dah preggy...tapi aku lasak tak ingat dunia...sedihnya bila kenang2 balik (T_T)


sekitar majlis nikah sofian
abis majlis tu kami balik rumah...kebetulan ramai juga orang datang rumah mak..so just tolong2 layan tetamu aje..dah malam dalam kol 10 lebih baru balik melaka...anak2 puas la dok main bunga api...dia memang seronok kalau balik kampung...ramai kengkawan...eheh


my ootd masa raya keempat
theme colour dah carca merba
eheheh
pagi2 macam biasa dah set appointment dengan papa..nak gi jalan raya...jalan sampai ke malam time ni...hohohoho..esoknya pun sambung lagi...aku amik cuti sampai raya kelima..over kan..hihihi...


my ootd untuk raya kelima
masa raya kelima ni la perut aku dah start sakit...ni pun muka tahan sakit...dah mula rasa tak selesa..aku ingatkan sengugut...ermmmm.....

raya keenam mak and abah datang melaka...kebetulan aku kat umah mama, so diaorang terus ke sana...lepak sampai petang la juga..tak sempat nak ajak datang rumah sebab kebetulan ramai gila orang kat rumah mama...time tu aku ok lagi...busy tolong layan tetamu...start petang tu la perut aku sakit balik...

esoknya, hari raya ke tujuh la hari yang paling sakit sekali... pinggang.. pinggul... perut.. semua sakit... betul2 rasa macam nak bersalin tu.. bisa2... start petang masa balik dari kerja sampai tengah malam...berguling2 aku tahan sakit...esoknya hari raya ke lapan, pepagi dah gugur...nampak masa nak salin pad...boleh baca kisah aku keguguran di SINI .......

lepas keguguran tu la terus hilang mood raya aku...patutlah aku eksited komain untuk raya kali ni...orang tua2 cakap jangan terlalu bersuka ria..takut ada musibah melanda...next time aku akan beringat untuk lebih berhati2 lagi...semoga Allah ampunkan dosa aku....pelihara kehidupan kami sekeluarga...insyaAllah.....

2 comments:

  1. Takziah erza. Semoga digantikan dengan rezeki yg lebih baik inshaaAllah.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...