Readers

Wednesday, August 17, 2016

Kisah "open house" pertama kami

Salam...

after so long, akhirnya kitaorang buat open house..last aku buat open house tak silap time anak dara dulu..lepas kahwin tak pernah buat lagi...ni kira first time la buat bersama hubby...plannya nak buat kecik2 aje..jemput adik beradik dan saudara terdekat aje...sebab we all kan kire agak baru gak la dok rumah sendiri...masih ada saudara dan teman rapat yang tak tau rumah kami..sebab tu la buat open house...hubby memang dah plan nak buat..dia dah cakap kat aku time bulan puasa lagi..dia yang beria2 memula tu...aku macam biasa je..dia cadang menu sume order je...tapi bila aku kire2 punyalah mahal & agak membazir..so aku decide masak sendiri je...yakin tak yakin la juga nak masak banyak2 ni...tapi redah jelah...hahahahah

so masa start raya awal2 tu dah mula jemput sket2 time ziarah saudara mara...sebab senang nanti...mana nak tau tetiba aku keguguran dan kesihatan tak berapa mengizinkan (baca SINI)...hampir cancel la juga...nasib Allah beri kekuatan dan keizinan untuk teruskan juga majlis ni..alhamdulillah..semuanya berjalan lancar dan selamat...terima kasih tak terhingga kat mama sebab sponsor laksa, bubur kacang hijau + durian, pisang & tembikai...adik ipar pula bagi kek span, jajan...akak aku plak dok bagi puding buah..sedap betul suma tu...syukur sangat..leh tambah2 menu aku...seronok betul..terubat kesedihan bila tengok tetamu menjamu selera...abis licin semua makanan...syukur...eheh....

ni gambar2 sekitar majlis...anak buah jadi camerawoman...macam2 gambar dia ambil..geli hati aku bila tengok...eheheh

ni masa baru nak mula..ahli keluarga yang dah sampai dulu
majlis start kol 2.00pm..tapi kol 1 lebih diaorang sume dah datang
hahaha..kelam kabut wei
aku bukan boleh tengok ramai orang...mula la aku tak tentu hala...wakakak
menu hari tu aku masak rendang ayam + soto ayam + kari daging + makaroni goreng + sambal ikan bilis + air ribena + air oren...lain2 aku just tambah bihun + mee + nasi impit...leh pelbagaikan makanan macam kari tu memang sengaja buat cair sikit...so ramai makan dengan mee selain boleh makan dengan soto.....

ni dah mula ramai orang
yang budak2 semua dok ngerjakan bilik mainan
macam tongkang pecah dibuatnye
nasib baik "camerawoman" a.k.a anak buah aku rajin tolong kemas sket2 sebelum balik
TQ kakak alya...acik sayang kakak..eheh
kawan opis 3 orang je datang..lain sume awal2 dah cakap tak dapat datang
sedara pun alhamdulillah...ramai gak yang sudi datang
syukur sesangat....
banyak lagi pic..tak larat la aiii nak upload
ni jela sebahagian sebagai kenangan indah
seronokkkk!!!
big THANKS to my camerawoman of that day
kakak a.k.a ALYA
 byeeeee~~~~



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...