Readers

Tuesday, August 16, 2016

Promo Air Asia starting at RM10.00

Salam...

haaa...biasa la aku..tiap2 tahun mesti nak dok book flight jalan2..kah3x...al-kisahnya macam biasa dapat email promo...dari awal tahun ritu tak silap dah 2x aku check flight ke krabi, thailand...dan dah 2x tu juga dapat arge promo...cume bezanya tang tarikh..awal tahun ritu aku dapat dalam bulan ogos 2017..so macam tak best la sbb takut time tu musim hujan....tapi berbeza dengan kali ni..check2 tengok tarikh ngam ngam soi plak..bulan april..so cantik..terus booked je...tak menyempat tanya hubby....sesuka hati aku je..wakkakakak.....


lepas dah bayar tu baru watsapp hubby...respond dia?? "laaa..krabi pulak?? aje leee" ....hahahah...macam tak redha bunyi nya...actually dia dah cakap kat aku..next year tak mau jalan jauh2..dia nak kumpul duit...plan nak renovate rumah...bila aku cakap aku jenis stress suka keluar jalan2...makan2...tak shopping apa pun takpe..janji berjalan untuk hilang stress aku...dia cakap jalan2 tempat dekat2 je ok la..dalam malaysia...huhuhuuhuh


tapi aku plak fikir, alang2 dah buat passport for this year trip..why not fully utilize it right? ...tahun ni insyaAllah we all nak gi jakarta, indonesia...maybe akan ke bandung terus juga dari jakarta tu...plan semua member uruskan..aku follow the plan aje..eheheh... (baca entry SINI) makanya, aku pun gamble je booked flight gi krabi ni...tiket dapat RM79 (pergi) dan RM85 (balik)..murah kan...nasib baik dia tak marah...ehehe...ni sekali jela aku berani buat camni..kang kalau buat selalu ade yang dia naik hangin plak...baik2 dapat jalan..langsung dia tak bagi jalan...haaa..mane la tau kan....hahahahah

bila dah 2-3 hari lepas tu, baru dia nampak ok..siap tanya macam2 pasal krabi...see.....aku dah agak dia akan ok...pastu aku pujuk la cakap hotel ape sume aku support..just teman aku je untuk jalan2...dia bising bila aku cakap camtu...dia kata bukan pasal support ke ape..dia nak kumpul duit...bla..bla...bla...ulang balik cakap pasal plan dia for the next year...hihihihi...yes, i know you are ego about money...that's my man..it's okay..nanti aku booked aje hotel siap2...tak payah bagitau dia..nanti dia pening cari duit pula..eheh...

insyaAllah..harap trip kali ni best...dah lama teringin nak gi krabi ni...wehuuuuuuuu~~~~



1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...