Readers

Tuesday, June 9, 2015

Zhariff 8 bulan

Salam...

semalam zhariff genap 8 bulan...sekejapnye la hai masa berlalu...dalam tak sedar dah besar baby mama ni...eheh...zhariff at this age dah ada 2 batang gigi kat bahagian bawah...still fully breastfeed...moga2 adalah rezeki zhariff at least sampai setahun...

070615 | Sabtu
zhariff officially merangkak masa 7 bulan 2 minggu macam tu la...now memang dah jauh la dia dok explore...but still slow aje dia merangkak tu...duduk pun dia dah boleh tapi still tak stabil..kadang2 tergolek ke belakang...hobi pula, suka sangat hisap jari..baik jari tangan...maupun jari kaki..kalau tak cukup..jari orang lain dikejenye..penah zafran tetiba menjerit...mana taknya..dia tengah syiok baca buku..tau2 adik dia gigit jari kaki dia...HAHAHAH...



tengah kusyuk layan jari kaki
tangan dia plak agak laju bab menggapai...tau2 je nak capai pape yang ada depan mata...kalau aku pegang dia sambil makan...jari dia sibuk nak korek mulut aku...mainan abang dia jangan cakap la...laju je rampas...kadang2 sampai nangis abang dia sebab kene kacau dengan adik...eheh..comey aje bebudak dua orang ni...(^_^)

ni 1st time aku nampak dia duduk sendiri
aku gi mandi...keluar2 je tengok dia tengah duduk sambil tengok TV
erkkk..rasa weird sangat...mcm dah besar pula...eheh
start hari ni, aku buatkan bubur nasi...first time nak bagi dia bubur..tak sure ok ke tak penerimaan dia...sebelum ni bagi puree je..memang dah macam2 puree aku dok bagi...tapi aku tak la follow sangat omputih punya menu tu...nak kena sesuaikan la dengan kita orang asia ni kan..contoh macam puree labu...aku tak jadi buat sebab my mama said...labu sejuk...tak elok untuk bayi especially bayi lelaki..so, aku follow nasihat mama...kadang buku not always right...cakap orang tua ada yang boleh pakai...ikut aje lah yang mana kita rasa baik untuk anak kita...gi pun banyak lagi puree lain yang kita boleh buat betul x...eheh...

ni time kat rumah busu kat pagoh...abis explore satu rumah
time ni baru nak belajar merangkak..dok sibuk tonggeng bontot
HAHAHAHAH
puree epal, pisang, pear, lai, avocado, carrot, kentang...mixed pun ada...contoh mixed apple + pear...ni paling favourite zhariff la...another favourite menu..kentang...abis licin if dua menu ni aku bagi...pear pun ok..not bad dia makan...harap2 selera dia ok untuk bubur...

muke innocent ahli syurga (^^,)

nanti kita share pasal preparation bubur ek...

semoga zhariff terus membesar dengan sihat & aktif (^^,)

LOVE YOU MY SON


1 comment:

  1. alhamdulillah, perkembangan yg bagus zhariff. smg membesar dengan sihat :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...