Readers

Monday, June 29, 2015

persiapan raya 2015

Salam...

cepat masa berlalu sekarang ni kan..tup2 dah masuk minggu kedua kita berpuasa...persiapan raya kali ni we all prepare awal la juga..sebab nanti hubby kerja lama..dia dah tak ada masa nak bawa shopping raya..kih3x..last weekend we all gi bazaar kat melaka ni..normally memang setiap tahun beli baju raya kat bazaar je...tahun ni dok risau gak takut tak ada saiz si bambam zhariff tu..alhamdulillah..nasib baik ada..ngam2 saiz paling kecil untuk dia..cuma kena alter tang lengan baju & seluar sebab labuh..zafran punya pun sama...aku & hubby ok je..now aku dah tak risau beli baju ready made..dah ada saiz..dulu time anak dara jangan harap la dapat pakai baju ready made...mesti tak ada saiz aku..saiz XS pun besar...huhuhuhuh..see different now...sob3x...harap2 dapat kempiskan perut sebelum raya sebab beli baju ada "cutting"...hahaha...

setakat ni baru je beli baju raya untuk hari raya 1st untuk kami sekeluarga..untuk anak2 dah banyak helai la juga sebab memang hubby dah beli awal2 sikit2 sebelum puasa lagi..tinggal si zhariff je nak cari 2-3 helai lagi...untuk aku...nak cari tudung & baju 2-3 pasang gi...hubby lak rasa nak carikan dia t-shirt / kemeja gak 1-2 helai..tengok la kalau dia nak...huhuhu...

bab kuih raya lak...insyaAllah dah decide ape jenis kuih nak buat..plan nak buat this week..tapi tak tau la lagi cam mana...rumah lagi tak abis kemas..bilik 2 & bilik 3 masih macam stor...kah3x..letih wei weekend nak kemas & sambil jaga bebudak tu..hubby pula keje..kalau dia ada boleh la tolong2 sikit apa yang patut...

tu je la kot persiapan buat masa ni...eheh...zafran eksited sangat..berbeza dengan tahun lepas..maybe last year dia masih kecil..masih tak faham kot..kali ni aku test kan dia baju..dia tak mau buka...bila suruh buka dia cakap..."zafran nak gaye gaye (raya)..." HAHAHHA...lawak betul...

setakat ni aku dah tingal puasa 5 hari..tak larat sangat especially time weekend...mengigil badan ni lepas zhariff menyusu...sob3x....harap2 pasni takde tinggal lagi..nanti jenuh nak ganti...huhuhuhu...

korang punya persiapan camne? dah beli baju raya? eheheh.....

6 comments:

  1. Baju raya weekend ni baru nk p beli. Kuih muih x beli kot sbb x de sape nk mkn nnt kang.mak ayah dkt kg pun bkn jenis mkn kuih..

    Apa2 pun anak2 la plg eksaited nk raya. Dgr lagu raya upin ipin bukan main suka depa ni..

    ReplyDelete
  2. Mmg penat klau shopping di bulan puasa..hadap jammed lagi..dgn org yg ramai sgt...sejak ada anak akak biasakan shopping persiapan Raya sebelum bulan puasa..kalau kebetulan keluar pegi mall barulah beli lagi untuk tambah apa yg kurang :)

    ReplyDelete
  3. DAH BELI SIAP2, TP BIASE LA.SUKE TAMBAH2, HA HA

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah, untuk Ash sememangnya dah selesai awal-awal...tinggal mak dia jer...ha ha ha..yang tak tau bersiap ke tak bersiap nih....

    ReplyDelete
  5. erm kak ana pun belum buat persiapan lagi erza, cuma baju kurung semua dah tempah dengan tailor.. salam Ramadan ke 12 dari kak ana :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...