Readers

Thursday, June 25, 2015

kuih raya tahun 2015

Salam...

haaa...barulah seminggu berpuasa dah dok fikir kuih raya...eheh..bukan apa..skung ni masa cepat jer berlalu..nanti sedar tak sedar dah penghujung Ramadhan..tu yang aku dok fikir2 nak buat kuih apa raya tahun ni..nak ikutkan tahun ni fikir nak beli je memandangkan dah ada anak 2 orang..kecil2 lagi pula tu..bila la time free nak membuatnya..time sahur pun kadang2 kelam kabut makan sebab zhariff bangun..huhuhu...tapi bila kenangkan raya kali ni dah duduk rumah sendiri..kegilaan nak baking sendiri tu datang pula tetiba...kuang3x..rasa macam tiap2 tahun pun gila datang bab buat kuih sendiri..hahahah..ok sila abaikan lawak tak menjadi ni (~,~)

tahun lepas punya cornflake madu
yang pasti...cornflake madu adalah kuih wajib setiap tahun..sebab family aku memang suka sangat la makan my handmade ni...now dah berjangkit dengan hubby..dia pun siap2 cakap dah...nak cornflake madu tahun ni..kuih lain takde pun takpe..hohoho...gitu hebat penangan...tapi memang la sedap makan..crunchy kan..zafran pun suka gila...


sumber: pakcik google
cantiknye...ntah jadi ntah tak nanti..
kui3x...
kuih lain setakat ni baru terasa nak buat rainbow cookies a.k.a biskut lidah kucing (1st time nak try ni..eheh) & chocolate chips..yang lain2 lom fikir lagi..maybe buat dalam 6 jenis camtu la...buat sikit je sebab rumah sendiri kan..bukan ramai orang...asal ada untuk menjamu tetamu..erkkk tak tau la tahun ni ada tak agak2 tetamu nak menyinggah...eheheh...

ni favourite aku..dah 3 tahun buat kuih ni
memang sedap
syiok layan sambil tengok TV

korang buat kuih raya apa?? cer share sikit..mane tau boleh bagi idea ke kan...


daaaa~~

2 comments:

  1. kuih mmg x buat, beli je.
    suka kuih jem tart, almond london dan semperit.

    biasanya kalo beli pun untuk jamu tetamu sbg side dishes.

    ReplyDelete
  2. wowww feveret tu cornflakes madu . memang wajib ada waktu hari raya hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...