Readers

Thursday, April 23, 2015

kes samun?

Salam...

semalam time balik ada sorang lelaki ni lalu sebelah aku...dia cakap tayar motor aku belah belakang tu pancit...pas dia cakap tu dia jalan je macam biasa...aku tengok kot2 dia patah balik ke x...tapi dia terus je jalan macam biasa...aku fikir...maybe dia tegur niat baik..tapi aku rasa pelik sebab aku tak rasa pun motor aku tu macam tayar pancit...yelah..aku ni dah bawa motor bertahun2..dah pernah rasa tayar lembik..tayar pancit...tayar meletup time bawa je tak pernah rasa lagi..so memang boleh rasa beza kalau tayar kurang angin / lembik ke...or pancit ke...berbalik pada cerita semalam tu...memang aku rasa biasa je time bawa tu..tak rasa goyang ke or rasa berat ke (keadaan yang kita rasa if tayar kurang angin / pancit)... 

so aku tak jadi berhenti...malah aku tak toleh2 pun tengok tayar aku ke ape...aku bawa je macam biasa...lepas tu, kebetulan semalam ada pasar malam area rumah aku..jadi jalan jam sikit...then, aku nampak lelaki tadi..bila aku cross sebelah, dia pandang aku...dia tegur lagi tayar aku pancit..seems macam kebetulan kan?? x nampak pun macam dirancang ke apa...and he looks sincere..pakai pun baju macam orang baru balik kerja ofis gitu...tapi aku still buat x tau...then at 3rd times, dia cakap lagi tayar belakang aku pancit...kali ni aku jawab...

"ye...ye.." tapi aku terus je jalan sampai ke rumah...sampai kat rumah je terus aku turun check motor aku..elok je tayar keras je...actually tayar motor aku baru je tukar ritu masa dapat bonus...kan aku pernah cite kan nak service motor aku...then, aku tak puas hati..panggil papa suruh check dan confirmkan..sah memang tayar aku elok tak ada pape pun...

terus aku rasa seram kenangkan if let's say aku berhenti masa dia cakap tayar aku pancit tu..tak tau la apa jadi kat aku...aku cerita kat papa...dia pun naik risau..hubby plak terus bising suruh aku jangan bawa motor lagi...sebenarnya dah banyak kali dia bebel kat aku suruh bawa jer kereta...tapi aku yang degil tak mau...huhuuhuh...bila dah jadi macam ni..rasa macam satu amaran la plak...takut..teringat balik peristiwa hitam dulu di mana aku pernah diragut masa tayar motor aku pancit...time tu sekitar tahun 2008.... (~,~) 

erm..tapi hari ni..aku still naik motor pergi kerja...entahlah.................aku just suka sangat sangat sangat sangaaaaaaaaaaaat naik motor...huhuuh...ringkas yang amat..dapat jimat masa aku banyak..dapat jimat duit aku banyak...tapi duit dan keselamatan??? erm...dilemma.... 

2 comments:

  1. pikirkan keselamatan yang UTAMA....jgn pikir jimat masa tu.....nt dh jadi x guna dh nak menyesal

    ReplyDelete
  2. Kena sentiasa berhati-hati dan waspada selalu Eirza.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...