Readers

Tuesday, April 22, 2014

it's 15 weeks already!!!

Salam...


me @ 15 weeks 1 day
alhamdulillah...dah 15 minggu dah kandungan...rasa masa sekejap sangat berlalu...dan rasa sangat kurang beri perhatian pada kandungan kali ini berbanding time mengandung zafran dulu..mungkin sebab dulu tiada apa yang nak diberi perhatian selain kandungan...sekarang?? zafran terlalu menagih perhatian especially dari aku..kadang2 tengok dia bila dah tidur terbit rasa kasihan dalam hati..tak tau kenapa..mungkin sebab sejak pregnant aku dah mula kurang perhatian kat dia..kadang2 bila terlalu letih...pernah 1 hari tak bergurau dengan dia..tu time2 aku tak sihat...hubby take care dia..tapi boleh dengar suara dia nangis...suara dia panggil2 aku..mama...mama...kadang2 dia datang tepi katil pegang aku..tapi aku matikan diri...dia rengek2 jap pastu dia kuar main...sedih bila time macam tu...tapi nak buat camne..aku perlukan rehat yang cukup...untuk baby dalam kandungan :'(

saje amik cuti 1 day spend time dengan zafran
us during breakfast without daddy (^^,)

pregnant kali ni baru buat 3x check-up jer...aku skip last month check-up sebab terlalu busy dan pack dengan jadual harian..dengan majlis kahwin adik aku..dengan pindah rumah lagi..serius i'm exhausted!! kadang2 risau juga dengan kandungan..insyaAllah hujung bulan ni nak buat check-up....then maybe start 5 bulan aku nak buat buku merah...sebab bila fikir semula..check up kat klinik gomen ni lebih details..walaupun banyak buang masa aku...at least diaorang ambil ukuran berat, tekanan darah, air kencing, hb darah, check perut & plus nasihat2 yang bersesuaian dengan usia kandungan..tapi tak sure la lagi...time management memang out abis la..


zafran with mak
time pergi perak | Jumaat | 04/04/14
Ingatkan dah masuk trimester kedua ni, hilanglah segala morning sickness...tambah balik selera makan ke ape...tapi same je...everyday muntah...pagi..petang...malam...tak kira masa...muntah kadang2 sampai dah tak ada apa yang keluar...air semata...sakit sangat...kadang2 sampai keluar air mata bila muntah tu..tak tau la nape kali ni teruk compare masa zafran dulu...   

banyak sangat story nak tulis kat blog tapi tak ada masa...nak update pasal wedding...pasal trip pergi perak..pasal trip pergi cameron highlands...pasal next trip jalan2 cari makan...pasal gift menang giveaway...wuarghhhh....nanti la ye...insyaAllah kalau masa dan keadaan aku ni mengizinkan (~,~)
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...