Readers

Thursday, February 5, 2015

Zhariff 4 bulan

Salam...

Ya Allah...sekejap je rasa masa ni berlalu..pantas betul kan...tup2 zhariff dah 4 bulan.. alhamdulillah... he's so active & bijak... sesuai with his name..eheh.. at this stage..banyak dah zhariff punya development...dia dah boleh meniarap..yeh!! 28hb Januari, Rabu ritu dia officially meniarap sendiri..yang bestnya parents aku cerita..dia siap boleh tarik & angkat tangan dia yang tersepit..cuma dia masih tak boleh pusing baring balik..dia reti bangun meniarap je..telentang balik belum pandai..eheh...

ni time usaha nak meniarap
memang sampai nangis2 dia nak bangun tapi tak boleh
usaha kuat sungguh dia ni...eheh
aishhh...tapi yang sadis tu..sampai hari ini la aku tak dapat tengok dia meniarap dengan mata kepala aku...tiap kali aku tengok..sama ada dia gelak2...or dia nangis nampak aku...manja macam abang dia juga...eheh..maybe aku la yang suka manjakan anak2 ni...eheh...naluri ibu kot (^^,)

 
ni muke keletihan lepas penat usaha nak pusing
redha je time ni aku snap2 muka dia
aku kuit pipi dia pun dia tak gerak
betul penat ni...ahahahha

zhariff dah pandai senyum..gelak besar...dah pandai give expression bila main dengan dia...dah pandai grap our finger...dah pandai main kain...kalau toys tu agak susah sikit dia nak grab lama..dia boleh pegang & grab tapi x boleh lama...and now rajin sangat la main air liur..over sangat compare zafran dulu..siap buat buih2..belon kecik..belon besar...abis basah baju...aku plak memang tak pakaikan BIB sebab tak beli pun..zafran dulu ada beli sehelai...tapi ntah mana pergi..sebab dulu masa pakaikan zafran, selalu dia tarik2 sampai tutup muka..so aku takut if we all tak perasan time tertutup muka tu, agak bahaya la kan...so sebab tu x pakaikan & hilang terus entah ke mana...ahahahahah

muke baru pas mandi
rambut memang stail pacak macam zafran gak
so far, zhariff memang membesar dengan "sihat" sangat...semua yang jumpa mesti cakap dia bulat sangat..dia juga dah pandai melompat2 bila kita dirikan dia..suka sangat la dia tang ni..lenguh wei pegang dia...ahahah...erm apa lagi ek development dia?? erm....dia kalau nak tidur memang susah...kalau tak keluarkan vokal nyaring tu memang tak sah la kan...eheh...time tidur if dalam buai, dia suka dibedung...maybe lebih selesa kot...and dia akan tidur dengan lebih nyenyak...

see..nyenyak gila
zhariff if dalam kereta memang behave..tidur je...tak pun senyap je tengok pemandangan luar tingkap tu..tapi once kereta berhenti move dia start la merengek...aishhh...tau aje kereta tak bergerak...so far belum pernah sakit..cuma hari tu je, badan dia ada panas tapi dah bagi ubat, dia kebah..tak jadi demam...so alhamdulillah la kan...eheh

ni pepagi buta dah bangun
gile kelam kabut aku nak pergi keje
dengan nak melayan dia lagi...huhuuhuh
lagi 2 bulan nanti dia 6 bulan..aiii sekejap nye la anak2 mama ni membesar...rasa rindu tengok dia time baby...peluk cium bau syurga...ahahah...gomol camne pun lena je tidur...huhuuhuh


aku kena start sediakan barang2 untuk dia masuk 6 bulan...nak consistent bagi solid food..harap2 ada masa & mampu sediakan dengan baik....insyaAllah...amin (^^,)

1 comment:

  1. Baby cepat je membesar. Mmg kita as mak2 ni skan rindu saat kecil anak2 kita ^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...