Readers

Tuesday, August 12, 2014

beli cat rumah lagi...ahaks!!!

Salam...

suprise!!! haa tu la semalam punya cerita..masa otw balik dari kerja, hubby dok call tanya agak2 kedai cat bukak lagi x...aku dok pikir dia nak beli cat untuk kerja dia...(dia kan kadang2 tolong pakcik dia wut kerja construction)..rupa2 nya dia nak beli cat untuk umah kitaorang...actually memang ade plan nak cat dining sekali..tapi aku ingat not at this moment la kan...eheh

2 tong 5L
since hubby sampai rumah pun almost 7.00pm, tak banyak kedai yang bukak...we all beli kat kedai hardware dekat2 umah aku je..area round a board air molek + duyong...beli brand colourland...a bit expensive compare cat SanCora (boleh baca entry INI) ...tapi warna + quality no doubt la...sebab dari dulu aku kalau cat memang suke colourland...maybe warna dia yang bright + pekat kot...lagipun bau dia pun best...eheh

actually awal2 plan nak beli cat brand Nippon...yang jenis cat corak tu...lupa nama dia..tapi since kedai ni memang kedai colourland je..beli aje la ape yang ada...huhuuhuh...hubby kan memang suke wut suprise cenggini...menci tau!!! (>,<)

 
 we all beli satu colour 1 tong 5L...harga untuk Bright Terra (2228-A) RM 106 & untuk Lime Pop (2567-D) RM131...Bright Terra tu warna macam orange2 tapi a bit light...picture nampak lain sikit...boleh tengok colour dia kat tutup tong (picture 1st di atas)...Lime Pop ni memang cantik..warna dia macam green epal gitu...light2...eheh..warna sape pilih??? of course la aku kalau dah kaler light2 camni...ahahahha....


orang kedai suggest jenis Vinyl Silk Fresh since aku request nak cat yang boleh lap, kilat & bau sedap + tak senang berkulat...features dia:-

Vinyl Silk Fresh
Luxury Wall Finish

Is specially developed as LOW VOC and LOW ODOUR latex emulsion paint that provide care for the family by providing a Healthy Living Environment.

It provides high-sheen wall finish that able to enhance the indoor surfaces with luxurious of pearls and the feel of silk while protecting them at the same time.

It is fungus resistant and formulated to provide highly durable and washable which is suitable for interior walls and ceiling surfaces.

SIRIM Eco Label Cert. No.: ELC0295001

Usage:
For decoration and protection of wall, ceiling, plaster, brickwork and cement board for a Luxury Decorative High Sheen finish.

Easily maintained by cleaning with a damp cloth
.
Main Features:
  • High Sheen Finish
  • Washable
  • Low VOC
  • Low Odour
  • Fungus and Mould Resistant
Pack Size:
1Lt / 5Lt / 20Lt


Hubby planned nak cat rini ngan adik ipar aku...tak sure la ape jadi...malam tadi dah pergi umah untuk tunjuk dia mane nak kene cat...and aku wut finishing sikit kat wall hall...harap2 dia cat menjadi la ikut ape yang aku planned...hubby cakap aku cerewet...ahahah...am i?? who cares?? of course nak yang terbaik untuk umah sendiri kan..(^^,) nanti rajin aku update entry pasal cat kat hall ye..dah siap cat lama dah..malas je nak update entry pasal tu...eheh..ok la byeee..see u all next entry ~~




p/s: tak sabar nak balik rini tengok umah jadi ape...hohohoohoho 
 

1 comment:

  1. cantiknya warna lime pop tu..saya punya living warna tu. mcm ceria je rasa..

    thank you dtg pesta kata ..saya clickkan iklan mayfair n sony :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...