Readers

Tuesday, February 17, 2015

cat dinding atau pasang wallpaper?

Salam...

lama tak update pasal our house progress kan..actually could say 95% siap untuk diduduki...ahahha..bila nak move ntah...macam2 hal...hohohoho...

memula dok terfikir nak pasang wallpaper ke cat ek...fikir punya fikir...survey sana sini..fuhh dengan kos kalau pasang wallpaper, terus decide...ahhh cat aje la sendiri..bukan tak pernah buat pun...eheh...

actually, rumah dah siap cat dah..siap deco wall lagi ngko!!! time tu perut memboyot dok panjat tangga cat...gigih sey!! ahahaha...walaupun senget sket sebab buat ala kadar je...overall satisfied..siap sepupu nak tempah plak..cehhh...mane larat sey time tu...kih3x....

ri dinding di ruang tamu..
plan nak buat backdrop utk pasang tv

hubby tukang cat warna latar
bab corak serah kat bini
warna cat refer SINI
actually...dok terpikir nak buat handwriting wall decor..memang minat gila...tapi after try & error kat kertas biasa...i'm not confident enough...maybe keadaan time tu dengan preggy...so change mind...buat stencil wall decor je..gigih fikir & google cara nak stencil...ahahah

one of my favourite of handwriting wall decor
sumber : encik google
free style handwriting wall decor
sumber : encik google
serius nampak modern sangat...minat gila...aishhh maybe next time la if confident dah mai...ahaha..ingat entry ni?? sebab konon2 nak buat design camni la...owhh aku masih hutang korang kan..insyaAllah...nanti aku decide ok...

erm...at the end...ni la hasil instead of handwriting wall decor....

gigih stencil satu2 kelopak bunga
bape ketul bunga ni kau ingat bape jam nak siapkan?? ~,~

google tengok macam mudah..sekali dah mula..mak aiiii leceh okay...kau kene hati2 especially time nak buka plastik tu...lagi cam aku DIY corak sendiri...semua alat guna base biasa..takde makna la aku nak beli alat stencil yang mahal gedebuk tu...aku pakai berut cat biasa (small size), cat pun cat biasa...bukan cat stencil...sebab tu jadi leceh gila...ahahah...tu la kesannya sebab asal boleh aje...kah3x...

corak bunga
macam mana stencil wall decor?? okay untuk memudahkan pemahaman..lebih kurang tekap, colour, cabut...haaa camtu kaedahnya..paham?? so korang buat la corak apa korang nak...macam aku google je..pastu print kat kertas A3..suruh tukang photostat besarkan corak ke saiz A3...pastu lapik kat plastik cover...ala macam plastik cover buat buku untuk assignment tu...kalau boleh beli tebal sikit..jangan nipis sangat takut senang koyak...then beli la saiz A3 juga...pastu lekap & potong ikut corak yang korang dah photostat tu...

nak lebih senang?? beli je plastik stencil..macam2 corak ada jual..kau mampu dengan tak je la..dapat jenis aku semua nak berjimat kan...haaa ni la idea datang buat sendiri je..siap boleh fikir gi photostat dapatkan saiz tau...ahahah..kau kreatif macam aku?? go ahead babe!!!

dapatlah hasilnya.....

after potong
then, lekat kat dinding...colour corak ikut warna korang nak..pastu time nak cabut tu kene slow2...sebab guna cat biasa kan..nanti cat jadi comot if tarik laju2..if korang guna cat stencil takde masalah kot...korang leh try kat tempat lain dulu...macam aku lepas corak ke-3 camtu la baru aku tau teknik betul untuk corak tak comot...keh3x...

hasilnya??? taraaaaaaaaaaaaaa...........................

jarak nampak tak sama besar
sebabnya aku tak ukur..main agak je corak tu
kakakak..dasar pemalas nak mudah!!!
amik kau...tapi still nice pada mata aku...
nanti dah pasang TV tak nampak sangat kot
 zoom in sket corak ek.....

corak simple tapi tuhan je tau betapa payahnya nak cabut tak bagi comot
HAHAHAHAHAH (gelak kat diri sendiri)
aku memang puas ati lepas siap...dengan tenaga kecil yang ada time preggy mampu siap satu wall ni...aku rasa bangga la jap...kembang kuncup hidung...kahkahkah...lagi2 bila sepupu sepapat...kengkawan yang tengok dok puji cantik..amboi terus rasa diri serba boleh gitu... (^^,)

insyaAllah...next nanti update wall yang len ek...so korang rasa camne?? cantik x??

eheh...till then...daaaaaaaaaaaaaaa~~~ 

3 comments:

  1. Cantik sangat ! tapi renyah gila kot buat benda ni....

    ReplyDelete
  2. cantikknyeee even diy pn..

    http://ninafarhanawm.blogspot.my/2017/01/pengedar-sah-shaklee-salak-tinggi.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...