Readers

Wednesday, February 18, 2015

stripe wall decoration

Salam...

tetiba eksited kan update pasal rumah...eheh...ok kali ni nak update tentang small wall kat rumah aku...small wall ni ruang antara ruang tamu & ruang tengah...plan nak buat gantung family pictures...so macam biasa la otak ni dok fikir nak buat background dia...

idea datang bila tengok picture ni....

simple yet beautiful
sumber : encik google
gigih la pujuk hubby suruh cat macam ni...dia malas sebenarnya..ahahha..orang laki ni kan nak simple je...dapat pula bini jenis lorat nak deco2..amik kau kene turuti juga..nak tolak time tu mak buyung kan...kang merajuk jenuh nak pujuk...HAHAHAHAH (ketawa kemenangan)....

memula plan nak buat kaler cenggini
sumber: encik google
at last hubby agreed...tapi dengan syarat aku ajar...dia cat aje...sebab dia tak reti...aku time tu bising juga...kan cat straight line camni je pun tak reti ke...huhuhuuh...dia gelak2 aje..aishhh....sebab sendiri nak sangat...agreed aje la..

sesi letak tape
beli tape...ukur pastu tampal..haaa pastu cat...lepas cat cabut...simple...siap!!! hehehe...yang ni mudah compare dengan stencil tu...

   
ok ni nak share sikit tips untuk buat stripe wall decor ni...dengan erti kata lain corak belang-belang ni..nak dapatkan belang sama besar and at same time nampak cantik..x serabut...sebab kadang2 stripe yang last tak sama besar ukurannye...so memula korang ukur tinggi dinding tu...lepas tu bahagi dengan berapa banyak belang korang nak...macam aku nak belang besar..sebab tak nak nampak serabut sangat...nanti kan nak letak frame...so fikir nak simple je..masa google..tips untuk belang besar korang bahagikan dengan 7 bahagian...then ukuran yang lebih sikit tu masukkan je kat belang bawah & atas...

korang kene imagine...ok contoh nak start kaler bawah sekali..then tape korang kene atas ukuran...then second line nak biar warna asal..so next tape korang tampal bawah ukuran sebab nak kaler line ketiga...camtu la seterusnya...tanda X siap2 untuk bahagian nak kaler tu..takde la tersalah nanti...eheh

lagi satu tips....tarik tape lepas cat..jangan tunggu cat dah kering baru tarik...nanti tercabut sama cat tu...tarik slow2 ok...

hasilnya??? taraaaaaaaaaaaaaa.....................

at last warna ni pula
gune lebihan stencil ritu aje
HAHAHAHAH
yang ni memang puas ati gila...kemas & cantik..tak sabar tau nak decor dengan frame...plan nak cari frame warna putih je semua..wahhh modern gila ngko!!! eheheh...verangan jap (^,<)

tempek model cilik kat sini
zafran eksited tengok rumah we all
"mama...cantik mama"

next nanti update pasal ruang tengah ek...daaaaaaaaaa~~~~~~~   

1 comment:

  1. Nasib baik hubby layan..tp mmg cantik..puas hati kan..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...