Readers

Friday, February 20, 2015

Throwback : Vacation to Cameron Highlands

Salam...

Godek2 picture..ternampak pictures semasa bercuti di Cameron Highlands last year...dah lama dah..baru teringat tak update pun even plan to do so...remember entry ni??  banyak rupanya entry berhutang...eheh...ntah ingat lagi ntah x...note jela ape yang masih ingat ni...eheh

view at night
we all stay kat hotel Casa De La Rosa, Cameron Highlands...

overview lobi & cafe hotel
actually cadang nak pergi cameron memang dah lama..aku memang tak pernah sampai ke sana..teringin la sangat2 nak memetik strawberi...verangan2 bersnap2 photo di ladang teh...feeling2 di oversea gitu...ahahah...so plan punya plan...dah book hotel semua..tup2 adik aku pula gi set wedding date dia sehari sebelum we all punya trip..hampir nak cancel la juga..tapi kenangkan dah bayar hotel...redah jela nanti...huhuhuhuuh

upon arrival
kecik comel je zafran masa ni
terasa sangat dia dah besar bila tengok balik picture ni
see...tarikh pun bulan April last year
gilos lama baru nak update...HAHAHAHAH
punya la jauh wei perjalanan dari Melaka ke sana...dah la otw tu tayar boleh pancit pulak kat tengah highway...we all gerak pagi dalam kol 11 macam tu la...kira tengahari panas2 buta tu, hubby dok tukar tayar sorang2 tepi highway..nasib memang aku ada tayar spare dalam kereta...kesian...tapi aku mana reti tolong...tolong tengok je tau la...huhuhu..nasib mood dia tak spoil..aku plak jadi gerun tengok dia penat cenggitu...fuhhh~~~ (masih ingat mimik muka dia time tu...serius kesian tengok dia tukar tayar sorang2...nsb dia reti..lelaki la katakan kan kan..eheh)

overview dari tingkap bilik kitaorang
actually boleh lepak2 kat luar ni
tapi we all sampai dah petang
penat gilos..rest je dalam bilik
tak silap masa ni aku preggy baru berapa bulan je kot...dalam 3-4 bulan macam tu la..memang cepat letih...mabuk jangan cakap la..korang tau jela jalan ke cameron tu macam mana..dengan zafran pun muntah sama..kesian..huhuhuhu...once sampai je..terus check-in...lepak dalam bilik..hubby turun bawah angkat barang..kemas kereta sebab zafran muntah dalam kereta...kesian hubby..penat drive lagi..dah la penat majlis wedding adik semalamnya belum hilang lagi...huhuhuhu

muka nakal
pantang dapat remote TV
memang habis la di tekan2
until now memang suka remote TV
sejuk komain wei kat situ...nak2 hotel kat atas bukit..syiok...pemandangan pun lawa...puas ati la book hotel ni..actually book time promotion..dapat murah je..can't remember tapi dalam RM100+ je kot per night instead of RM300+....inclusive breakfast...ok la kan...

pas hubby settle tu, terus we all order dine-in je..lapar plus penat kan..x larat nak keluar cari makanan walhal nampak banyak shop lot all along the way ke hotel tu...

can't remember exact name...but as u guys can see
both taste satisfied...best gilos pasta penne dia tu...
 snap 1 family photo dulu as usual..eheh...

malam baru siap2 utk keluar jejalan
then we all jalan2 gi pasar kat bawah tu..tak ingat apa nama dia..borong bantal sponge bob untuk zafran...besar muat dia tidur atas bantal tu...ahahha...then, beli fridge magnet and ape ntah lagi...tak ingat... huhuhuhu

zafran suka sangat tengok barang2 yang dijual kat sini
makan time
lepas penat jejalan..we all gi makan depan hotel je..kebetulan nampak promotion steamboat...best gak makan time sejuk2 tu kan..tapi expensive komain..set for 2 sampai RM60+ walhal makanan dia takde la choices sangat pun...huhuhuuh...frust kat situ... (~,~)

nampak isi2 nya? biasa je kan....
xpe la..perut pun dah lapar...abis licin makan...ahah..zafran eksited tengok we all masak2 tu..dia pun sama nak masak juga..eheh...pas makan balik hotel terus...lepak borak + layan TV + tidur...penat sey....huhuhuuh



tomorrow early in the morning we all gi breakfast...
komain zafran...pepagi dah bangun
breakfast dia memang ok..variety gak la food dia...taste pun ok...banyak we all makan..penat semalam tak hilang lagi..so kena topup tenaga bebanyak..HAHAHAHAH (alasan makan banyak..cisss~~)
suka sangat western2 ni tau
aishhh zafran ni....
my LOVE
anak manja
MUAHHHHKKKSSS
 
part of breakfast
why part?? ni yang 1st round...sempat snap
yang next2 round..sempat ngappp je masuk mulut...HAHAHAHA

then, tengahari check-out..
upon check-out
depan LOBI
terus plan nak gi petik strawberi..gigih cari tempat...sebab aku tak sempat plan nak gi mana..nama tempat & sebagainya..maklumlah busy sangat dengan wedding adik time tu..so agak buang masa juga la kat situ..dok pusing2..cari2...banyak tempat jual siap petik...aku plak nak gi ladang nak petik sendiri...hohohoho


at last gi brinchang centre, strawberi farm...situ boleh petik..eheh

sebelum masuk, kene beli box untuk letak strawberi yang korang petik nanti
ikut kg...korang petik la bape banyak pun
pastu keluar timbang...if lebih kg kene tambah bayar...
if kurang, diaorang tambah strawberi
 
aku gayat nak turun...
take 5 dulu..budak 2 orang ni dah lama tunggu aku tak turun2..
HAHAHAH
tinggi gila okay tangga dia...aku jenis gayat kalau tempat tinggi...ahahah...at last berjaya sampai ke bawah..demi strawberi..HUH!! 

sambil petik sambil masuk mulut
mama act je lebih...ahahah
suka dia makan strawberi
tu pun lama dia tengok aku makan baru dia nak
picky eater betul...huhuuhuh
lepas abis petik...ngam2 hujan start turun...berlari masuk kereta...takut zafran kene hujan...tak jadi gi ladang teh...terus balik melaka aje..frust...huhuuhu

aku cakap kat hubby..next time nak repeat gi cameron lagi..dia cakap okay aje...eheh...



sayang hubby!!! 
thanks layan tekak hney gi jejalan...
muahhhhkkkssss!!!

2 comments:

  1. RM100 lebih je 1 malam time promotion? murah tu! sbb tengok hotel macam mewah
    seronok kan pegi CH! :D dapat pulak strawberry fresh2

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...