Readers

Monday, February 16, 2015

sayang dah kat adik dia

Salam...

lama tak cite pasal zafran...pasal development dia kan...dia skung ni memang makin bijak..makin banyak akal dia...dan makin nakal..adoi!! memang pengsan lebih2 lagi time hubby tak ada...banyak la akal dia...time nak tidur tu paling payah la bagi aku..zafran dah tau ABC, Aliff Ba Taa, 123....tapi tak kenal huruf2 dia lagi..tau baca gitu aje...warna dah kenal semua...suka sangat menconteng...dia dah makin banyak makan...kurang dah minum susu...masih usaha potty train...berak dia pandai cakap...tapi kencing memang main kencing je..biasa dia pegang "anu" dia tu makna dia nak kencing...susah gak la sebab kene perhati dia je...lagi2 aku bekerja..so limited time sangat nak potty train...harap2 by 3 years old dah boleh buang je pampers tu....huhuuhuhuhu.... my target la...hopefully work out...

masa 1st day aku balik dari hospital
gini muka dia pandang aku aje
rindu agaknye..eheh
penerimaan zafran kat adik dia?? as expected...memula memang dia jeles abis la...pantang adik nangis..dia pun buat hal...kadang2 time tu la nak dok atas riba aku..nak minum susu baring kat aku...since masa preggy zhariff memang aku dah dok mind set...kene banyak sabar...kene spend time semaximum mungkin dengan dia..jangan bagi dia rasa tergugat..rasa hilang kasih sayang...haaa lebih kurang gitu la selalu aku beringat2 time preggy...alhamdulillah..memang try sehabis mungkin...

masa ni tak silap zhariff dalam sebulan camtu la
aku still dalam pantang lagi ni
zafran baru pas potong rambut...botak terus..ahahah
time dalam pantang tu memang susah la..zafran always trying to get my intention...suka sangat dok berkepit kat aku...bangun tidur je mesti cari aku....a few weeks mula2 jela camtu..pastu dia dah sibuk dok ngadap adik dia..masa baru2 suruh kiss pun tak nak..pegang pun tak nak..dia tengok je adik dia..agaknye dia pelik kot tengok baby kecik je kan...eheh...bila time hubby cuci luka ceazer aku, dia mesti dok menghadap..sambil tu aku explain la..."mama sakit...doktor potong perut...nak keluarkan adik...haa tengok perut mama dah kecik..tuuuu adik dah keluar...

sweet la sangat time ni...
dia cakap adik usik dia..
eheh...
nampak dia faham...siap tanya "zafran?"...aku pun gitau dia..."zafran pun macam ni juga...dulu duduk dalam perut mama...pastu doktor dah keluarkan...mama sakit.." dia gosok2 perut aku bila tang aku cakap aku sakit...zafran memang penyayang...plus dia kan manja yang amat...eheh..kadang2 aku tengah tidur..terjaga sebab dia usap dahi aku...kadang2 dia cium aku time aku tidur..aishhh rasa macam zafran dah besar sangat bila dia buat macam tu...or maybe aku yang selalu treat dia macam baby last time..eheh...(~,<)

time ni bangun pagi je mesti cari adik dia
nak peluk..nak pangku..nak sayang
kepala tu putih...dok main bedak...huhuhuuh
time dalam pantang...kalau zhariff tidur..memang keje aku melayan zafran jela..kadang2 ajar dia sentuh zhariff..dulu pernah baca...if anak sulong nak touch adik dia..jangan halang..nanti dia geram..dia rasa benci kat adik...sebab tu aku x larang...tapi ajar dia...camne nak pegang baby..memula tu dia memang kasar...yela budak kan...lama2 baru dia tau...kalau pegang zhariff...dia sentuh sikit je..if zhariff give response..alahai melompat suka si zafran ni...eheh..geli hati time tu kalau tengok aksi dia...

suka gila kalau dapat pegang adik dia
zhariff ni pula jenis aktif gerak
lagi la zafran suka buat main
ape je yang aku buat kat zhariff dia nak tiru..contoh pakaikan stokin..nanti dia dok cari stokin dia dalam bilik...pastu tunjuk aku..."mama...sama mama..sama..." eheh...kalau zhariff sangap..dia pun buat...dia suka sebab bila sangap aku tutupkan mulut guna tangan aku...so buat jugalah kat dia...bab2 barang pula..memang kedekut memula tu...maklum la dulu tak pernah berkongsi..now share dengan adik...semua dia rampas balik...macam bedak la..lotion..mandian..baju lama2...tang baju tu..ade yang dia tak ingat..kira selamat la nak pakaikan zhariff..kalau dia ingat tu baju dia...terus dia tarik..."zafran punye...zafran punye..." no choice...pergi la amik baju lain...kalau tak memang meraung tak ingat dunia...huhuuhuhu

suka sangat kacau aku time nak tidurkan zhariff
yang kelakar tu siap dia nyanyi nak tidurkan adik dia
sebiji macam lagu aku nyanyi
alahai anak...memang kain putih kan...(^^,)
zafran memang cepat belajar..yela bebudak otak kosong lagi..mudah absorb...ape je aku buat kat zhariff mesti dia nak ikut...kadang risau juga...yela contoh bila time aku bersihkan telinga zhariff ke...bersihkan najis dia ke...semua dia nak buat juga..memang tak boleh leka..tak boleh tinggalkan dia berdua je dengan zhariff..abis kene bereksperimen..ahahha...

alhamdulillah...sejak ada zhariff juga la zafran mula close dengan hubby...kalau dulu 24jam la nak berkepit dengan aku..now dah ok...time zhariff takde dia ngengada dengan aku..if aku amik zhariff je..dia bawa diri pergi kat hubby...dia pun dah pandai suap sendiri...angkat pinggan sendiri..buang pampers dalam tong sampah...kemas mainan lepas main..simpan alat tulis lepas guna...simpan buku lepas baca...tapi nak kene suruh la..kalau tak suruh kadang2 dia buat..kadang2 dia buat bodoh je...ahahha....

3 heroes in my heart
my charming prince, my little sweetheart & my little sunshine
(^_^)
sekejap masa berlalu...sekejap tengok anak2 dah membesar...rasa bahgia macam ni...memang aku tak pernah terfikir dalam hidup mampu dapat ape yang ada sekarang ni... dua orang anak ni memang anugerah yang paling bernilai dalam hidup aku...dan bila dah ada dua anak ni...terasa aku & hubby makin memahami antara satu sama lain..makin mudah bekerjasama..makin mudah bertoleransi...aku syukur gila ada husband macam hubby...sangat memahami aku...selalu cuba jaga hati aku..jaga diri aku & anak2..

aku sayang gila kat diaorang tiga orang ni...semoga Allah S.W.T. terus pinjamkan diaorang seumur hidup aku..biar aku "pergi" dulu...jangan aku hilang diaorang dulu...

LOVE EVER AFTER... 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...