Readers

Friday, May 2, 2014

dipanggil lagi!!!

Salam...


haaa...ujian besar ni...alhamdulillah terpanggil lagi untuk kali kedua..ujian bertulis jawatan akauntan next week...first time dipanggil masa pregnant zafran tahun 2012...time tu perut dah besar la juga...gigih study sampai lewat malam..tup2 masa exam...soalan bombastik kan...keluar dewan je dah sob sob3x...tau dah mesti fail punya...huhuhuhuuh...

actually aku memang dah biasa la pergi ujian bertulis SPA ni...memang dah tau sangat dah syarat2...format kertas ke ape ke...cuma setiap jawatan tu lain sikit la format dia..setakat ni pernah ambil exam untuk jawatan akauntan, pegawai tadbir..pegawai tadbir & diplomatik...lulus?? dah 4x pernah lulus untuk jawatan pegawai tadbir tu...tapi belum ada rezeki..tak pernah ada peluang pergi interview...bila call pihak SPA...dia cakap dalam senarai menunggu sebab calon yang lulus exam pun berlambak...aishhh~~ memang mengharap gila la time tu...sebab nak lulus exam pun bukan senang kan...tapi bila dah 4x kau lulus exam tapi tak dipanggil interview...memang frust la...rasa dekat 2 tahun juga aku ignore SPA..ahahah...merajuk la konon2...huhuhuhuuh


siapa kata senang dapat government?? bagi aku memang rezeki la kalau dapat...lagi2 untuk lulusan ijazah...wajib lulus exam bertulis dulu baru boleh interview...ramai member suggest apply guna SPM je...terus interview..tak ada bertulis bagai...tapi jawatan level SPM la...aku tak nak...bukan sebab nak berlagak ke apa..sebab pada aku...kita tutup peluang orang lain yang memang untuk level dia...ramai la member aku dapat bila guna cara tu...tapi aku ni jela..degil...gigih gak guna degree..yela kau belajar penat2...4-5 tahun nak ada ijazah..pastu tak nak guna?? memang sia2 la.... 

 


untuk exam kali ni...dapat surat pun dah lambat...ada lebih kurang minggu ni je untuk study...tapi weekend ni pula ada trip jalan2 cari makan...dah booked apartment sume2 tu...nak cancel memang membazir la...dah rugi 3 hari untuk study...Ya Allah...dugaan betul la...malam tadi study pun sampai jam 12tgh malam je...dengan layan zafran lagi...harap sangat aku dapat jawab dengan baik kali ni...2 tahun baru dibuka balik...bukan senang wooo....huhuhuuhu


aku ada lagi berapa tahun je lagi untuk layak mohon SPA...lepas tu dah tak layak dah...so peluang tak banyak tinggal...what ever result it is...aku redha...aku tau walau aku plan baik camne pun...Allah S.W.T. tu sebaik2 perancang...apa yang dibagi pasti tu yang terbaik untuk aku...kalau dah takdir memang aku kerja swasta sampai tua...aku redha jela...huk3x.... doa2 kanlah untuk aku supaya lulus exam kali ni ye korang...amin...


DON'T LOSE YOUR HOPE...
YOU WILL NEVER KNOW WHAT TOMORROW MAY BRING...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...