Readers

Wednesday, May 7, 2014

i'm 17th weeks now!!

Salam..

alhamdulillah..baru lepas check up tadi..lega sangat hati tengok baby ding dong dalam perut...siap kaki bersilang lagi..kih3x...heart beep 153bpm (normal - kadar purata pada trimester pertama 170-200bpm manakala trimester kedua & ketiga pada kadar purata 120-160bpm seminit)..so my baby just nice...(^^,)


masa scan tadi baby dok membelakangkan kamera...so tak dapat la nak tengok muka dia...nampak kepala dari belakang dan tulang belakang dia je...hue3x...aku dok tanya doktor nape kurus kering anak saya..nampak tulang aje..sebab zafran dulu masa scan terus nampak pipi yang montel tu kan..kih3x...doktor tanya tentang selera makan aku..aku cakap masih ada muntah2 walaupun dah kurang..itu pun minggu ni baru start berkurangan...so she said...sooner or later...maybe give another 2 weeks time...selera akan back to normal..that time...haaa baby cepatlah bulat..dia senyum..aku pun senyum..eheh

timbang tadi berat aku baru 47kg...air kencing semua ok...tekanan darah aku pun ok katanya...doktor cakap berat baby estimated to 223 gram now..how small he is...what?? HE?? yes...he...dah nampak jantina dah...walaupun tak terang-terangan macam zafran dulu..tapi jelas la nampak kelelakian dia...kih3x...macam masa zafran dulu dok terkangkang dalam tu...scan terus nampak "bird" dia...tapi baby yang kali ni pemalu...duduk pun belakangkan kamera...but since dia silangkan kaki..nampak la sikit "bird" tu keluar...eheh...


walaupun ada menaruh harapan nak dapat baby girl this time...hati tu taklah sedih ke ape...sebab aku tak kisah sangat pun jantina ni...asalkan baby sihat...sempurna...dah cukup bagi aku...cuma kalau dapat girl...umpama satu bonus la kan...sebab dapat sepasang...leh rehat lama sket kalau nak tambah lagi pun...kih3x...

uri baby pun cantik je...tak besar sangat..tak kecik sangat...kedudukan pun cantik..berada kat atas...doktor cakap bukannye ape..normally kalau 1st time dah ceaser dia takut uri akan melekat untuk 2nd kandungan...normally camtu la..sebab tu selalu orang still ceaser untuk kali kedua...hohoho...doktor cakap insyaAllah if baby tak besar sangat memang ada chance bersalin normal kali ni...yang penting kawal tumbesaran baby...

ukuran tulang baby plak semua seems normal...all estimated to same either 17th or 18th weeks...maybe kaki dia panjang sket kot...yehhh dah boleh start cari nama baby...u guys ada idea tak?? please sharing with me...any name with good meaning...mana tau aku berkenan ke kan...aku tak kisah nama huruf ape pun...asalkan ada maksud yang baik dan mudah disebut...owhhh lagi satu tak suka nama panjang2..especially sampai 3-4 suku kata tu....huhuuhuh...just simple & nice (^^,) 


p/s: tadi tanya doktor pasal susu anmum sebab ramai cakap susu tu buat baby besar...my doctor said...bukan setakat anmum...semua susu untuk ibu mengandung boleh tambah kebesaran baby sebab if u all dah consume ubat doktor bagi...actually dah cukup kalsium & segala khasiat yang diperlukan badan..so if u guys ambil lagi susu ibu mengandung...u all dah terlebih khasiat and it will not turns to tenaga anymore but somehow will become kalori / lemak...ni doktor nasihat aku based on condition aku & ubat yang dia supply kat aku la..korang better tanya doktor sebelum consume pape..so taklah terlebih pengambilan gitu....


harap2 aku dapat bersalin normal this time...please doakan aku (-_-)

me @ penang | 17th weeks pregnancy

2 comments:

  1. hihi.. yong aritu scan masa 15weeks.. teruja smpai x terpikir pn nk tnya dokt psl jntina bby.yelah bby 1st kan. btw skrg dh 18weeks. beza smggu je dgn eirza :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pn xtanye tp bole nmpak jelas mse scan...eheh...doktor pun bgtau tanpa ditanya...tp mse baby 1st dulu, doktor tu tanye nk tau jantina ke x...sy kate..lelaki kan..dia senyum...dia cakap yes, clear...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...