Readers

Monday, May 19, 2014

beli cat rumah

Salam...

this weekend insyaAllah we all akan start cat rumah & mendecokan wall...ahaks...eksited komain hokey!!! actually masa 13/05/14 ritu, kitaorang dok beli cat kat tangkak..hubby cakap lebih murah...recommended by his twin...so pagi lepas settle keje2 hubby, we all gerak balik kampung...then, tinggal zafran jap kat MIL...dia tak perasan pun aku tak de sebab sibuk main dengan anak buah kat sane...kui3x...first time kot tinggalkan dia kat MIL...alhamdulillah dia takde wut perangai...maybe sebab tak perasan kot...we all pergi pun tak lama...dalam 1/2 jam gitu...

mula hajat hati nak beli brand colourland je sebab dari dulu aku deco2 bilik memang guna brand ni..selain murah & nak support produk malaysia (konon2 la kan..hik3x, walhal member aku ade staff diskaun)...warna dia menepati citarasa aku..banyak colour yang cool & cun...tapi bila sampai kedai hardware tu...colourland dah mahal la wei...huhuhu (maybe dulu guna discount card so rasa murah, now member dah tak keje colourland lagi..sob3x)...staff sana cadangkan brand SANDCora...brand dari Itali...recommended since the price range within our budget and the quality as per our demand...aku request nak cat yang nampak kilat sikit, tak nak berkulat & boleh lap dengan kain if ada kotoran...first time wei beli cat brand ni..tak tau kualiti okay ke x...


ada banyak type..mula2 dia promo ape ntah nama dia..cuma beza dia cat tu boleh lap tapi tak boleh kena air..means kalau krayon ke kotoran yang susah hilang memang payah la..tu murah..quality pun not bad dia cakap..harga dia bagi dalam rm35+..tak ingat berapa..huhuhu...tapi memang murah gila la...then bila aku cakap nak yang boleh kena air..dia promo SILK@Guard..cat jenis macam ni dia cakap warna dia macam berkilat sikit bila waktu malam..memang cantik..bau cat macam lemon gitu...boleh lap dengan air..tak berkulat...okay memang menepati citarasa...harga ikut colour ape nak..tapi starting dalam rm75+ camtu la..okay worth sebab colourland tu dah rm100+ dah...huhuhuhu...


haaa bab pilih warna ni memang penin tau...aku la yang penin..kejap nak yang tu..kejap tengok kaler ni pun lawa...aishhh~~ mabuk laut jap...kih3x...tapi memang tak de masalah argument ke ape ngan hubby coz dia serah 100% kat aku...perjanjian kitaorang...for interior bagi aku..for exterior serah kat dia...adil kan!! eheh...


since my mom dah sponsor langsir warna grey..tetiba last minute tukar nak warna grey plak...kih3x...gatal kan..memula ingat nak warna green + pink...memang cantik..tapi maybe tu buat untuk bilik zafran kot..ceria untuk si manja trang tang tang..walllaaa!!!



aku beli setiap satu warna 1 tin je - 5L..untuk purple lint tu aku dapat arge rm80 and untuk fog grey tu rm76..then beli 1 tin warna hitam...yang ni 1L je..rm27...pastu beli roller + brush..total semua rm193...tak sure la murah ke tak arge aku dapat ni..tapi kembar hubby cakap ni tempat paling murah..one of their supplier untuk kerja2 contract..dia pelik je aku request warna hitam...dia tak dapat bayang aku nak buat ape...hubby cakap aku nak melukis...kih3x...hubby pun tak tau sebenarnya design macam mana aku nak buat...saje je wut suprise!!!

first aku akan fokus kat ruang tamu dulu..then dining ruang makan...last baru bilik utama...the rest next time la bila ada budget & masa...sebab zafran pun still tidur dengan kami..so belum ada keperluan bilik sendiri lagi...dapur pun insyaAllah nanti2 la..doakan kami murah rezeki ye...hopefully menjadi ape yang aku bayangkan..insyaAllah...dah lama tak asah bakat..jangan berkarat udahlah..kih3x...

2 comments:

  1. terima kasih dear.. sy pulak mmg dok tgh survy2 lagi oleh sbb rumah dah 65% siap..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...