Readers

Friday, February 21, 2014

Review: masjid kristal, terengganu

Salam...


masjid kristal ni memang lokasi wajib pergi tau kalau singgah ke terengganu...masjid ni terletak di Pulau Wan Man, Kuala Terengganu..dengan keluasan kira-kira 2,146 meter persegi, ia boleh memuatkan lebih kurang 700 para jemaah...kenapa dipanggil masjid kristal? sebab masjid ni dibina daripada kaca dan keluli...dan ada 4 keping kristal di bahagian tiara masjid..yeke dipanggil tiara? ala xpasti apa nama dia..tapi menara yang ada 4 tu...haaa kat bahagian atas tu la terletak kristalnya...yang lain2 tu kaca aje...kos pembinaan lebih kurang RM249 juta giteww...fuhhh!!!

we all jalan2 sekitar masjid je..tak masuk dalam pun...masuk sini tak ada bayaran compare to taman tema..taman tema tu bercirikan Islam dan ada lebih kurang 21 buah monumen masjid2 terkenal seluruh dunia...monumen ni maksudnya model...diaorang cipta model sebijik macam bentuk yang original...saiz sebenar lebih kurang 7 ke 8 kali ganda dari saiz monumen yang dipamerkan...nak masuk taman tema ni kalau tak silap aku kena charge RM20.00 seorang dewasa...we all tak masuk pun...eheh

 

kat sini, pelancong berlainan agama pun dibenarkan masuk tau..tapi wajib menutup aurat..kat depan pintu masuk masjid memang diaorang sediakan jubah dan tudung..so any pelancong non-muslin, diaorang wajib pakai kalau nak masuk ke dalam masjid...



sebenarnya masing2 kepenatan nak jalan2...maklumlah masa ni kitaorang baru je lepas menjelajah muzium negeri terengganu yang luas tu...memang penat...sebab tu masing2 malas nak masuk taman teman...tapi if you all malas nak jalan...kat taman tema tu ada disediakan service "buggies"..erk betul ke eja ek..ala perkhidmatan pengangkutan yang macam biasa ada kat padang golf tu...haaa korang leh sewa..harga tak ingat la pula...huhuhuhu



that's all about masjid kristal review...daaaa~~

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...