Readers

Thursday, February 13, 2014

Review bilik - Chalet Yuni, Marang, Terengganu

Salam...

okay entry kali ni nak buat review pasal penginapan kitaorang sepanjang edisi jalan2 cari makan di terengganu...we all decide booked kat chalet yuni ni jer...sebab dekat dengan rumah member kitaorang yang nak jadi pemandu pelancong nanti...ahaha..selain tu murah..maklumlah...tagline jangan lupa.. "ENJOY..SEDAP..MURAH" 

peta lokasi
boleh tengok dekat website chalet (KLIK)
CHALET YUNI
Alamat : Lot 1320, Jalan Tali Air, Kampung Rhu Dua, 21600 Marang, Terengganu
Contact No.: 0179569156 / 0169847494

kalau dari melaka ni tak susah pun nak ke sana...cuma kitaorang sebab dah janji dengan member..since dia kenal owner chalet...kitaorang tunggu dia je la bawak gi check-in...yang bestnya chalet ni selain murah, besar dan bersih...owner dia best..tak berkira...bayangkan kitaorang sampai pagi2...boleh terus check-in..no extra charges..normally kalau certain tempat kan ada time untuk check-in dan check-out kan...tapi chalet ni tak kisah pun..kitaorang check-out pula dah tengahari..sepatutnya certain hotel / chalet mesti charge half day..maklum lah...check-in awal..check-out lambat...so total expend untuk chalet just RM 60.00 jer...aku dan hubby booked bilik air-cond, katil double size...member kitaorang pula booked bilik biasa (kipas), katil double size..price RM 40.00 semalam...

cantik tak model aku ni
(^___^)
so ni la overview dalam bilik..simple..kemas dan bersih..ada satu katil, 2 bantal, almari baju, tv, tempat sidai towel, sejadah, towel ada 2 helai, sabun, tikar buluh..tapi kalau nak kettle ke..seterika ke..semua tu tak ada dalam bilik..korang boleh just request je kat receptionist..nanti dia bagi la..so for me sangat worth it RM 60.00 tu...selesa..

budak ni memang pantang jumpa air...suka sangat main air
(^___^)
bilik air pula...biasa jer...full marmar kat bahgian lantai..dinding 3/4 marmar...tapi satu je la rasa tak best...takde water heater...memang sejuk gila air dia...fuhhhhh!!! tapi okay la...remember...RM 60.00 jer pun...what do you expect kan?? eheh...for zafran, nasib baik ada kettle...bancuh je la air suam...tu pun sementara tunggu air mendidih...dia dah gigih main air sejuk...adoi!! memang tahan sungguh budak ni...

ni betul2 depan bilik kitaorang..ada tempat lepak2...
time ni tunggu hubby check-out
nampak jer air mesti nak ajak aku pergi tempat tu
posing aje la kannnnn (^^,)


overall, memang puas ati dengan chalet ni...nak check-out pun simple gila..owner tak ada..kitaorang call...dia cakap tinggalkan je key kat kaunter...amboi trust betul...semoga business awak terus maju yer...insyaAllah kalau pergi sana lagi, aku booked chalet ni lagi...



TILL DATE WE MEET AGAIN!!!
~ BYE ~

5 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...