Readers

Tuesday, February 4, 2014

5 tanda patut tinggalkan je lelaki tu

Salam...

rini saja2 jer nak join GA dari blogger Licha...sebenarnya ada banyak tanda2 yang pada aku, kita sebenarnya boleh lihat dengan jelas sama ada kita patut teruskan hubungan kita dengan seseorang lelaki tu atau tinggalkan jer dia....

1. Tak ada wawasan atau impian

seorang lelaki patutnya memiliki impian atau perancangan untuk masa depan. Kalau dia sendiri tak tahu apa dia nak, mesti dia pun akan terus hidup macam tu tanpa arah tuju. Ambil contoh- Korang dah kapel, sekali tanya bila kita nak kahwin?. jawapannya "tak tahu". OK!. that's the cue for you to leave him. If the guy is serious enough, he will create something or come up with a plan. Bercinta nak, kahwin tak sudi!. macam mana tu?

2. Tak serious dalam sesuatu
 lelaki jenis suka berlawak ni memang la best..rasa happening jer..tapi kalau dah 24 jam tak serius, boleh pening jugak dibuatnya...ada masa boleh berlawak..tapi bila comes to part that need to be serius..kena lah serius...contoh:-
Girl: awak, sampai bila kita nak bercinta aje ni..dah lebih 10 tahun kita kenal..pergi mana2 bersama2...saya rasa dah sampai masanya kita jalinkan hubungan yang lebih serius
Boy: boleh...10hb Januari kita kahwin ek..
Girl: serius? betul ke ni awk (hati gembira bukan kepalang...10 tahun tunggu tuuuuu)
Boy: ye betul la..nape tak caye ke? (senyum)
Girl: abis tu bila awak nak bawa family datang bincang? sekarang ni pun dah 4hb Januari...?
Boy: laa saya cakap 10hb Januari..tapi saya tak cakap pun tahun ni kan..kan...kan...ahahahahhahaha(lawak la konon)
Girl: *@(^$*@$^*!#$)&!@$
3. Selalu rasa sedih dari gembira
ni nasihat yang memang aku guna pakai sejak first time putus cinta dulu...eheh...nasihat ni sebenarnya ex-boyfriend aku tu yang nasihat kat aku...ahahah...tapi memang after applied it...aku rasa ada benarnye..kalau sejak bersama tu korang lebih banyak rasa sedih dari rasa bahagia...kemungkinan besar korang tak ditakdirkan untuk bersama...sebabnya? si Dia seharusnya orang yang mampu bahagiakan korang...bukan orang yang boleh tambah derita...beban dalam hidup korang...takkan asyik nak bagi alasan bila kawan tanya...mata bengkak tu sebab nangis...malam tadi layan cite hindustan..kan...kan...kan?? ehehhe


4. Selalu kena tipu
yang ni memang tabiat kebanyakan orang lelaki...(jangan marah tapi memang ada statistik result show ni tau)...memang tak dinafikan kadang2 menipu tu tak dapat dielakkan..tapi kalau si Dia selalu sangat tipu korang sampai sekecil2 benda pun nak tipu...haaa...tinggalkan jer la...tu tandanya dah memang habit dia..sampai bila2 pun dia akan menipu aje la...korang suke ke kene tipu seumur hidup?? tak suke kan?? kann?? korang harus ingat...penipuan akan terus ditutup dengan penipuan yang lain...janji tak kantoi...

Girl: semalam saya call kenapa tak jawab?
Boy: saya tertidur..tak perasan call awak..sorry ye sayang =)
Girl: yeke...tapi saya check friend finder awak ada kat Midvalley..awak buat apa kat sana?
Boy: ooo pukul berapa? kalau petang memang saya singgah sana jap..beli barang...
Girl: tapi saya call awk tengahari..
Boy: erk silap..tengahari..saya nak cakap tengahari la tadi..
Girl: bukan awak jalan dengan perempuan ke...kawan saya nampak awk..
Boy: ooo itu adik saya...
Girl: awk bukan takde adik ke?
Boy: erk saya tak bagitau ek saya ada adik tiri?
Girl: ???????

5. Dirinya sahaja yang betul
mesti tensen kalau dapat lelaki yang correct person...dia seorang je yang betul dalam dunia ni..kata2 dia je yang bernas..pendapat orang lain semua salah...semua bodoh..dia jer yang pandai..harus korang ingat...semat kemas2 dalam hati tu...bila melangkah dalam alam perkahwinan...tolenrasi or sikap tolak ansur amat lah penting..selain tu harus sentiasa berbincang jika ada masalah..bukan kene dengar cakap dia aje...because...nobody is perfect right??? 
nak join GA ni gak???

8 comments:

  1. Jika petanda sudah ada...dapatkan petunjuk dari yg Maha Esa

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah moga diberi hidayah pd mereka yg mencari...

      Delete
  2. jauhi mana yang negative..pangkah terusss :)

    ReplyDelete
  3. hahaha.. hm.. betul tu sis. pantang betul llki kalau asyik nak tipu je.
    stress kalau mcm tu.
    tankiu ye sudi join

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa licha gelak tu means ade peluang menang ni...ahahah

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...