Readers

Friday, February 7, 2014

Hobi terbaru zafran

Salam...

haa jangan tak tau zafran sekarang banyakkkk sangat akal dia...macam2 new things dia buat...konon2 nak bagi aku impress la tuuu...tapi kadang2 memang impress pun...eheh...now, ni la antara hobi2 dia di waktu lapang yang menyebabkan aku bertambah kurus....huhuhuhuhu
 
sepah duit...kira duit...masuk duit dalam balang
ni memang paling dia suka la..main duit syiling daddy dia (~,~)


ni namanya lompat kijang
ahahah...takla...lompat atas katil aje
sejak2 dah pandai berdiri..dah makin laju berjalan...dah pandai turun katil sendiri...memang hobi la melompat2 atas katil yang empuk tu...tengah lompat2 kalau aku baring sebelah terus lompat atas badan aku ni haaa...rasa macam tulang kena kerat 40 gitewwwww ~,~
 
main skaf / anak tudung aku


haaa part ni kadang2 boleh bengang...sebab dah ade dua brooch aku patah...satu lagi hilang tak tau mana dia campak...satu tudung koyak tang bunga sulam2 tu...lagi satu tudung pula tercabut manik dia tarik...arghhhh dia dah makin tinggi..boleh capai apa je atas almari solek aku...redhaaa mama nak.....nama pun budak kecik ~,~


main alat mekap aku
pun pasrah ajelahhhh ~,~
tumpah air...main tepuk2 air
banyak tumpah dari minum ~,~
sepahkan baju..siap plessing kasut baru lagi tuuuu
buat masa ni..kasut ni la kesayangan dia...asyik nak pakai je
dok dalam rumah pun nak pakai gak..aptb!!
yang ni memang tak boleh buat apa daaa...kemas balik pun dia punggah..dah abis dalam bakul...dia bukak almari..tarik baju2 bahagian bawah...aku kemas dalam almari..dia bukak almari dia pula (laci hijau tu)...punggah lagi...kalau aku buat2 marah...merajuk terus...huhuhuhuhu....so kesimpulan...sekarang kalau dia sepahkan...aku ajar dia masukkan balik dalam bakul tu...alhamdulillah tang ni lega sikit la..lepas dia punggah2...dia masuk kan balik...pastu punggah balik...kadang dah penat dia biar je sepah2 satu bilik.. ~,~
salah satu aksi memanjat
serius risau...takut dia jatuh..dah puas larang...sukaaaa sangat panjat kat situ...maybe sebab banyak barang yang menarik perhatian dia kot...especially ada beg baju...maklumlah dia memang suka sangat punggah kain2 baju ni...maybe kena fikirkan something...ubah tempat letak ke...ermmm (>,<)
 
muka puas dapat buli mama
(~,<)
walau selasak mana pun zafran....aku tak kisah...sebab at least aku tau dia sihat..aktif...walaupun selalu buli aku...tak nak kiss aku unless aku buat2 "mati"...tapi aksi2 dia ni la pengubat stress aku setiap kali balik kerja...eheheh


L . O . T . S.    O. F.    L . O . V . E

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...