Readers

Monday, July 27, 2015

susu sejuk beku semua dah rosak!!!

Salam...

Allahuakhbar...dugaan betul pagi2 ni...sakit hati ni tuhan je yang tau...geram..frust..sedih semua ada...bayangkan susu sejuk beku stok untuk 2 bulan lebih semua dah rosak...bukan senang nak buat stok...hanya ibu2 je yang dapat paham perasaan aku ni...sob3x....

kisahnya macam ni...semalam petang dalam jam 3 macam tu la...we all balik dari beli barang2 dapur...disebabkan zhariff tidur (tengah menyusu), jadi hubby offer diri untuk angkat & susun barang dapur..tak dinafikan aku ni agak keberatan...sebab biasanya aku yang mengemas & menyusun...aku lebih suka buat sendiri...al-maklumlah...kadang2 kecerewetan aku ni, hubby malas nak melayan..hahaha...

tapi disebabkan no choice, relakan hati biar hubby buat..adalah dalam 5-10 minit, pastu dia keluar balik..aku ni memang tak sedap hati je fikir dia dok menyusun macam mana...2x aku tanya, muat ke tempat beku tu...sebab aku dok fikir stok susu zhariff yang banyak kat tempat beku tu..hubby cakap muat...ok la..sebab dah 2x tanya, takut pula kali ke-3 hubby bengang..hohoho...

then, we all keluar semula gi umah parents aku..terus lah lepas tu dok berjalan raya umah sedara mara..dalam kol 11+ malam baru sampai rumah..aku terus tidur dengan zhariff sebab kepenatan...selalunya memang aku prepare barang keperluan anak2 + kerja waktu malam...jadi pagi nanti tak la kelam kabut..disebabkan aku penat yang amat..aku tidur & kunci jam lebih awal..plan nak prepare awal pagi jela...

mane nak tau..pagi ni aku terkejut bila buka peti sejuk beku tu..ada macam wap2 air..ni semua gara2 hubby la tak tutup rapat pintu peti sejuk beku tu....cepat2 buka plastik susu...tengok semua susu dah 80-90% cair...sedih gile tau tak..rasa nak nangis..memang kelam kabut gak la aku pagi tadi bila tengok stok susu dah jadi macam tu...susah payah buat stok..jaga pemakanan tak nak bagi susu berkurangan...tup2 hilang sekelip mata..memang bukan rezeki zhariff la...(~,~)

start hari ni, aku kene cekalkan hati buat balik stok susu untuk zhariff...pengeluaran susu aku masih ok walaupun dah tak melimpah ruah macam dulu..maklumlah sejak puasa hari tu memang ada effect sket...walaupun tak yakin dapat buat stok, sebab zhariff pun dah makin kuat menyusu...sehari aku tinggalkan dalam 12-15oz memang licin abis...sehari aku pam kat opis pun dapat around macam tu..so mustahil la aku dapat menyimpan buat stok..mesti abis..pam hari ni..abis esok...huhuuhuh....arghhhh stress bila fikirkan stok susu ni.....................

dugaannnn...sabar aje yang mampu buat masa ni... (~_~)

8 comments:

  1. Sabar ye, sue faham.
    Hujung minggu pun boleh pam buat stok susu. Bangun awal dlm kul 4 pagi.

    Kene bekorban kalo nk buat stok susu balik. InsyaAllah erza pasti boleh!

    ReplyDelete
  2. demi anak, kena pam awal2 pg lg ler gamaknya.............
    puas dh ngepam kan, walau nona x kawen lg, tp rse cm sedihh btol klu jd cm tuu, kecewa amat, tp sabor jela, usahakan lg, kuatkan smgt !!!!!!! cayokkkk !

    ,meh singgah gelak sinii

    http://nonasani.blogspot.com/2015/07/photo-challenge-balik-raya-2015-nona.html

    ReplyDelete
  3. paham perasaan eirza tu
    penah jugak hampir terjadi masa rumah nak blackout ritu
    cepat2 pikir cari rumah kawan tumpangkan stok susu
    mase tu tak pikir ape dah
    pikir stok ebm yang kita buat
    mmg frust jugak kan
    pape pon insyaallah ade jugak rezeki zhariff nanti

    ReplyDelete
  4. sabar eirza,. doa banyak-banyak moga Allah beri rezeki lagi untuk zhariff.. :))

    ReplyDelete
  5. Chaiyok ... Chaiyok ... Jangan putus asa ...
    Cuba selagi boleh ...

    ReplyDelete
  6. salam, balas kunjungan,.. follow here juga :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...