Readers

Monday, June 30, 2014

1st Ramadhan

Salam...

alhamdulillah...berjaya harungi first ramadhan dengan jayanya...eheh..risau gak..takut tak larat ke ape...dah la semalam aku boleh tak terjaga waktu sahur...aduhai (~,~)....puasa lalu aje..gigih tau, tak nak buka puasa walaupun baby tu dah menendang2 minta womb service...keh3x...tapi alhamdulillah...baby faham...pagi2 dia behave sangat..selalu bangun celik mata je dah terpikir nak makan ape...perut kruk kruk gituu....tapi semalam ok je...sampai kol 11am camtu, aku pulak yang cuak sebab baby tak bergerak2...cakap kat mama, terus dia lekap tangan kat perut aku..dia cakap baby tidur tak...dia suruh aku goyang2 perut...aku buat tapi still sama...kalau normal day, if dia kurang gerak...aku makan bende manis...nanti dia aktif...eheh...tak lama pastu hubby sampai rumah..baru balik kerja...serius sejak kahwin tak pernah kot sahur 1st day dengan hubby...sebab biasanya dia keje malam...aishhh~~ gitau hubby...dia terus ajak gi hospital...tetiba je baby kicking...ahahah...terus senyum aku...hubby? jeling aku sebab made him worried like heel!! ahhahah



then, siap2 gerak gi tanjung kling...nak cari ikan2 fresh...actually kedai anak buah aku...maklumlah papa kan keturunan nelayan gitu...eheh...sampai2 sana, aku bukan pilih ikan pun...aku dok melayan laut..syioknyeee...dah lama tak mandi laut..huhuuhuhu...zafran?? ohhh dia masih takut ombak..ahhaha...mula2 komain lari pergi ke laut..sampai aku tak sempat kejar...nampak ombak datang, menjerit patah balik kat aku...hohoho...sabo jela...nasib hubby sempat sambut dia...takut gak dia jatuh lari2 kat pasir tu... (^^,)

muke nangis (T-T)
zafran takut ombak..eheheh
lepak2 layan feel...borak2 ngan hubby...yang pasti zafran muke memang tak bole blah...ahah...cian anak mama..heyyy boboy mane bole takut...mesti kuat ok.. (^_^)
hubby dok tenangkan anak mama
ahahhah
 
manje sangat tau zafran ni!!!

aiii zafran memang manje sangat...hubby selalu cakap kat aku camne la bila adik dia dah kuar nanti..actually aku pun terpikir bende yang sama gak...sebab dia memang manje sangat...kalau dengan aku ni...24jam nak berkepit...harap2 bila adik dia dah kuar nanti...dia janganlah jeles2 sangat ngan adik dia...aku pun selalu remind myself supaya nanti jangan terlalu beri perhatian kat baby sampai abaikan dia...sebab dia lebih besar..dah faham..so kena bagi perhatian kat dia gak...harap2 aku mampu la...bahagi masa dengan baik nanti..insyaAllah...amin....

  
balik dari pantai, tidurkan zafran...lebih kurang kol 3.00ptg camtu, aku & hubby gerak gi Mom & Baby Expo kat MiTC...ramai orang..tapi macam biasa la barang2 nye...more to baju2...kali ni untuk mom kurang sikit...aku ingat nak beli barang2 untuk EBM...tapi tak jumpa brand yang aku nak...so next time la cari lagi...kitaorang just borong pampers untuk newborn baby...then, baju raya untuk zafran...ada la 5-6 pasang gitu...gila gak tengok baju newborn..tapi since jantina baby expected sama macam zafran, tak jadi la beli...baju zafran dulu ada banyak...pakai yang mana ada je..eheh...

balik dari MiTC, gerak gi bazaar Ramadhan kat taman cempaka..hajat hati nak cari roti jala & kuih cara...tapi dua2 tak ada...wuarghhhh kempunan...rini harus cari untuk puaskan anak tekak ni...ahahah...tapi rini tak decide lagi nak gi bazaar mana...rini hubby cuti..so boleh la spend time sama2 lagi gi bazaar (^^,)

macam2 juadah pelik pun ada...cth spageti...bagi aku pelik sebab selalu bazaar memang tak pernah la jupe orang jual spageti...huhuuh...aku tunjuk hubby...hubby cakap..

"xpela..bini saya buat spageti lagi sedap..kalah spageti pizza hut..."

erkkk tetibe senyum...sebab hubby susah sangat nak puji orang...time makan..dia makan je...paling tak dia akan cakap "ok"...tak sangka selama ni bagi dia sedap rupanya...(^_^)

harap2 tahun ni mampu puasa penuh..insyaAllah....

 

SELAMAT BERPUASA!!! (^____^)/  

1 comment:

  1. sama la..ecah genap 9..tapi smalam gagahkan diri puasa jugak..tiba2 baby xgerak dekat 2 jam. susah hati..jenuh kejut tapi xbangun..time nak siap2 pergi hospital dia bagi kick padu 4 5 das..hehe..baby baru blaja teman mummy puasa..tu y senyap jer..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...