Readers

Tuesday, June 17, 2014

aku eksiden!!!

Salam...

haaa kisah pagi tadi la ni...gara2 leka dengan kereta sebelah...aduhai...tak pasal2 eksiden...yang lebih sadis sebab baru last week aku gi polish kereta...selepas 5 tahun beli, tetiba terasa nak bagi cantik...mula2 tak niat pun...niat nak basuh kereta je..tetiba orang tu buat promosi..siap polish, wax, cuci enjin, wax tayar, cermin...total RM130..murah?? ntah la..aku bukan pandai bab kereta..tapi lepas wut demo kat calar balar yang ada..rasa berbaloi RM130 tu...maka aku pun ON laa.....tetiba pagi ni nak pergi kerja boleh eksiden plak...aduhai...hancur hati sehancur keretaku...kih3x...ni kali kedua la kete aku ni kemek bahgian depan...first dulu adik aku punya keje...kali ni 1st time tangan sendiri yang buat..maka REDHA jelaaaa.... 


waktu polish last week
ditemani Zafran (^^,)

macam mana boleh eksiden? cite nye gini..pagi tadi punya la semangat nak pergi kerja..sebab rini SELASA...kenapa dengan SELASA??? sebab rini hubby balik setelah keje OT lama...ehehe...so mood bunga2 cinta la pergi kerja...sekali tu ada satu kereta Iswara hijau ni dok himpit aku belah kanan...aku rasa dia nak susur kiri..tapi bila bagi laluan tak potong plak..dok himpit2...lagi sikit nak laga cermin sisi...sedang asyik dok jaga2 nak elak kereta tu...tetiba kenderaan depan aku ni boleh stop plak..tak sempat la aku ni nak brek..sebab bila sekilas pandang kereta sebelah..toleh balik, dia dah stop...break emergency pun tak dapat cover lagi...dushhhh!!! langgar la belakang...dup dap mak buyong jap..huhuhuhuh
 
mood bunga2 cinta
waiting for you!! (^__^)

mamat dalam kereta tu kuar...dia gamit aku suruh keluar gak...dengan penuh dup dap aku pun kuar la...kuar2 terus minta maaf sebab aku yang salah...langgar dia...mamat tu pandang aku...terus berubah air muka..(mula2 macam bengis)...dia cakap takpelah dik..kereta abang takde pape...dia pakai Pajero..bawah tu kan ade palang besi...so memang takde pape la..kete aku la teruk sebab langgar besi tu...kemek...iskkk3x (~,~)


aku pun dengan suara sayu2 tanya dia...

"macam mana bang...berapa nak bayar abg..saya tak sengaja sangat..tak sempat nak break..leka tengok kete sebelah tu"

"takpe..kete abang takde pape...adik nak report ke? nanti adik kete saman RM300 sebab langgar belakang tau"

"haaaa...yeke...aduh bistu macam mana ni..saya tak tau nak buat ape"

dia pun tolong buka bumper depan tu..check2 gitu gini..dia cakap kemek luar je..takde kene enjin...xde kene tangki..selamat...fuhhh...dia bagi no phone dia..suruh aku bincang dengan hubby nak report ke..nak claim insurans ke..tapi dia cakap better repair sendiri sebab sikit je...lau claim nanti kurang NCB...insurans pun naik nanti..huhuuhu (>,<)


pastu kalut bawa kete parking kat opis...call hubby...call papa...call bos...hua3x...settle!!!

balik ni hubby tengokkan kete katenye...aiiiii dah la lama tak jumpa...bini ni macam2 pula ye...sorry!!!


entah berapa ratus la melayang lagi....dugaan~~~     

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...