Readers

Tuesday, July 1, 2014

Kuih Raya

Salam...

eceh...baru masuk 3rd Ramadhan dah nak sembang pasal persiapan raya ye...kih3x...biasalah mak budak ni memang camni...time raya eksited ngalahkan budak kecik...actually hubby yang tanya...tahun ni aku nak buat kuih raya macam tahun2 sudah ke x...aku pun diam & pikir...teringat masa preggy zafran dulu...serius macam nak patah pinggang buat kuih...dah la buat sengsorang...pastu oven pula jenis kecik je...yang muat satu dulang kecik tu...buat plak banyak adunan sebab family big kan..nak bagi parents in law lagi...memang ingat balik...rasa serik la..ahahahha

tart nenas - my top favourite!!
wajib makan setiap tahun

so tahun ni awal2 dah cakap ngan hubby...tak larat kot nak buat kuih raya...dengan nak urus zafran lagi...dengan preggy lagi...dengan hal pindah umah...hubby cakap it's okay...just tanya...tapi dia buat satu permintaan...at least nak conflake madu...satu jenis kuih pun jadi lah...dia cakap memang suke sangat kuih yang satu tu...tak jupe rasa macam yang aku buat tu kat mana2....aishhh~~ kembang kucup hidung rasa bangga...ahahahha...walhal kacang gile je buat conflake madu tu...so aku pun agree...dengan syarat dia pun kene tolong aku...sengeh sumbing aje dia sambil angguk2 setuju...

mama carey - 2nd top favourite
dah susah nak jupe yang sedap (~,~)
then, kebetulan borak2 dengan adik ipar...rupenye tahun ni dia jadi dealer kuih raya...so order jela dengan dia 3-4 balang gitu...dah settle bab kuih raya...tapi kan...isk3x...segan lak nak cakap...tetibe rasa teruja nak buat kuih raya gak...acane tu??? tu la pasal...dah kate hobi & minat buat kuih...gini la...huhuuhuhhu....buat ke tak...buat ke tak...aishhh~~~ nanti la aku pikir balik (~,~) 

rempeyek tumpi
suke gile!!! arghhhhh
erm cume aku geram 1 bab ni je...sume kuih yang jadi favourite aku..sume aku tak reti buat...bukan tak penah cuba..tapi taste dia mengecewakan...ahahahah..kesimpulan...tak buat tapi beli je...

batang buruk
susah gile kot nak jupe skung ni (T_T)
so korang kalau ade resepi 5 jenis kuih ni...resepi yang memang terjamin sedap...tolong la bagi aku...sebab aku dah malas nak cuba resepi en.google...bukannye ape...kadang2 rupe je menarik..tapi tak sedap pun...ahahahah...

kuih koye
seyes ni memang paling payah nak cari yang sedap!!!

arghhhh rini nak hunting kuih la kat bazaar...nak cari kuih2 yang susah jupe...jom korang!!!

p/s: beli tu beli gak...pembaziran harus dielakkan ye..ingat!!! 
eheh..aku tak kisah sangat beli macam2 sebab rumah jenis ramai orang..
confirm licin!!! (^,^) 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...