Readers

Friday, June 6, 2014

entry emo2 gitu....

Salam...

chehhhh dah lama tak tulis entry yang emo2 gitu kan...kih3x..bukan sebab dah tak beremosi...tapi lebih kepada pengawalan maksima gituuu....rini tetiba gatal pula tangan nak taip buat luahan rasa...entah la...aku pelik betul dengan sikap sorang kawan ni...nak kata kawan..memang kawan la...tapi perangai dia yang tak tau hormati orang...cakap suka tinggi2 suara...minta tolong macam bagi arahan...budget macam pangkat besar sangat..walhal assistant aje pun...orang yang diarah tu pun pangkat sama dengan dia...kadang2 sedih gak dengar luahan ati si pemangsa...dua2 pun kawan...selama ni jadi pendengar setia je...walaupun hampir keseluruhan member2 yang makin menjauhkan diri dari si polan ni...aku tetap maintain macam biasa...sedar tu sedar dengan perangai mrs perfect dia tu...tapi macam biasalah...tak suka masuk campur...dan tak suka panjang2 isu...normally i will just let it go...

ada la beberapa kali juga perangai dia tu terlepas kat aku..cuma aku ni entah lah...kadang2 kesian bila dia cerita masalah peribadi...kadang2 sampai nangis2...aku bukan boleh tengok orang nangis...ape lagi dengar cite bab2 perempuan jadi mangsa...memang mudah la ati ni nak simpati...lupa semua ape perbuatan si polan selama ni...tapi semalam memang aku rasa she is too much...yang pelik..sendiri yang mula tinggi suara...bila orang balas...nak sentap2...siap mengadu kat member lagi sorang...tak sedar yang si member pun memang meluat dengan dia...maklumlah si member ni pun pernah jadi mangsa amukan dia...


dah la tu...siap nak komen2 kat picture aku kat facebook..amboi...dengan tak segan silu...x sedar masalah dan kesalahan diri...tulis macam diri bagus je...siap suruh masing2 muhasabah diri...nasib la member2 ni semua memang dah tau perangai si polan...diaorang la banyak sabarkan aku...kadang2 rasa menyesal pula back up dia selama ni bila member2 menyampah dengan dia...time2 tu sebenarnya walaupun diri sendiri pun tak berapa berkenan dengan perangai dia...jauh kat sudut hati kesian dengan kisah hidup dia...tapi tu la manusia...tak pernah bersyukur bila kita ni layan baik..nak dipijak2 pula kepala...

so now...i'm really realize that with her...memang tak boleh buat baik..buang masa je...dia berbaik dengan setiap orang tu ada makna...untuk minta tolong bila susah..pinjam duit bila sesak...dah jadi macam ni...jangan salahkan aku la kalau lepas ni tak ada orang back up ko lagi...sendiri cari masalah..sendiri selesaikan...i am enuff with this kind of people...buat baik tak dihargai...siap nak cari pasal pula...

aku??? aku lebih suka berdiam diri...memang dari dulu kalau jadi pape aku lebih suka diamkan diri...buat hal sendiri...pikir panjang tentang life sendiri...now dah ada zafran...ada baby...ada hubby...lagi banyak benda nak pikir...today, sendiri sentap sorang2 bila aku diam macam ni...but do i looks like i care?? tak heran pun...ego kau yang tinggi melangit tu tak boleh bawa ke mana pun...cubalah kita ni..kalau dah salah...admit je...jangan nak tegakkan benang yang basah sampai salah kan semua orang lain...mula2 cakap si A bagi salah advise...pastu bila A explain...kau salahkan B yang tukang buat pula...padahal kau patut bertanggungjawab sekali sebab tu kerja bersama...then, nak salahkan si tukang sign sebab tak check...walhal kau sebagai orang yang buat kerja tu...kene ensure betul...bos kadang2 banyak bende dia sign...dia bukan ada masa nak check details sampai macam tu...at the end??? kau nak salahkan aku yang nak tolong kau rectify the "shit" tu?? aiiii la pompuan...kau la mrs perfect kat dunia ni...kau tak pernah salah..semua salah kau buat pendek kata punca orang lain penyebabnya...okay maybe sebab tu hidup tak pernah tenang...

Sorry for the harsh word...i'm really dunno how to respect people that doesn't respect myself...hiduplah kau dengan ego kau yang tinggi melangit..lepas ni ada masalah jangan cari aku..jangan cerita kat aku...jangan minta tolong aku..as a mrs perfect..sila settle sendiri...

p/s: umur nak masuk 40-an...tapi masih tak matang2...kesiannnn    

1 comment:

  1. wah.. entry menusuk kalbu. orang kt dunia ni macam2 kah?
    abaikan je dan move on.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...