Readers

Friday, June 13, 2014

Check up 22 weeks of pregnancy

Salam...

semalam pergi check up dengan hubby...suppose sabtu ni..tapi hubby kene OT pula..so aku pun amik MC, maklumlah cuti tak banyak mana...nak spare untuk raya and emergency kot ada pape nanti...kui3x..semalam masa pergi tu memang tak ramai orang..masa sampai doktor baru je keluar melawat wad...so kitaorang lepak la dok dulu...ada sorang je yang tengah menunggu...dalam 10 minit gitu, doktor sampai..ok la..tak la lama...memang best check up selain hari isnin...keh3x



masa timbang berat, staff tu cakap 59kg...haaa terkezut makkk...terus tanya balik..last ritu berapa? dia tengok rekod..dia pun tercengang..erk 47kg kak..aku memang tak caya la..49kg ke 59kg? takkan naik banyak sangat dik? ok so timbang lagi sekali..dua2 sengih...memang 49kg...gila kau kalau 59kg? memang tak pernah la aku capai berat camtu...dah la aku punya kontrol pemakanan kali ni...tak nak baby besar sangat...fuhhhh berpeluh la juga sekejap...kih3x..tekanan darah semua ok...air kencing tak check sebab aku tak rasa nak kencing...so skip (^^,)


then, masuk consultation...dapat lah tengok anak mama ding dong lagi dalam tummy ni..kali ni pose dia dah menghadap kamera...tapi dua2 tangan tutup muka..adui...tak dapat lagi nak sekodeng rupa dia...doktor siap goncang perut aku...tekan2 nak suruh dia alih..dia pusing tapi tangan tak lepas tutup muka..pemalu sungguh ni...mulut ternguap2...alahai comey gila!!! kepala angguk2...pusing2...kaki still bersilang...pose maut la tu konon ye..eheh...lama la juga dok scan skodeng tu sebab doktor nak tengok bibir dia..at last tak dapat gak...pasrah (+_+)


baby berat dah 633gram..doktor cakap tengok gaya memang akan cecah 3kg gak..heart bip dia 144/minit...konsisten & cantik..the rest dah sempurna..tangan, kaki, telinga, kepala...baby kali ni nampak kurus compare zafran but tinggi...if ikut ukuran tulang, jangkaan 23 minggu..lebih seminggu...eheh..this time no picture untuk kenangan sebab tak dapat nak snap dia..ooo main2 ngan mama ye..saje je nak bagi mama debar2 la tu..takpe another 4 weeks kita jengah lagi...nanti bagi la mama tengok sikit ye...

teringat masa scan zafran dulu..tengok je muka terus jerit kecil..muka hubby laaaa...ahahah..sebab memang bibir, hidung...sebiji muka hubby...hubby penuh perasaan bangga berlagak tak boleh blah..lagi2 doktor puji cakap hensem like daddy...aiyooo!! ditimpa perasaan la hubby...kih3x...


semalam memang spend time gila2 berdua je..balik umah kitaorang...zafran tidur kat umah parents...kadang2 seronok tau bila dah ade anak..tapi dapat berdua je macam tu...wahhh rasa macam baru kawen gitu....time2 tu la dapat nak manje2 kan..klau tak...isk zafran bukan boleh tengok aku dengan hubby...dok dekat je dia mesti datang dok tengah2...kuat jeles betul...lagi kalau nampak aku peluk ke..gelak2 ke..borak2 manje gitu..confirm dia terus datang tumbuk hubby...tolak hubby...ahahha..redha je la daddy ye...yang pasti mama je feeling best sebab rasa kene rebut..rasa macam ramai sayang gitu...wakakkakak

masa dok berdua2 tu, saje la tanya hubby...

"hubby sayang hney tak?"

"gila ko...mau tak sayang...macam nak gila kumpul duit nak kawen dulu"

"ala...jawap la romantik2..."

"yela sayang..orang gila je tak sayang bini tau"

"haaa...tak mau jawapan camtu.."

"erk bistu nak jawapan camne"

"cakap la...sayang gila...sayang sangat2..kalau hney takde, bie mati"

"okay camtu hney tanya...hney jawap sendiri..mesti puas ati..wakkakakak"

"(+_+)"    "macam2 la orang pregnant ni...tuhan je tau bie sayang tahap camne tau tak"

"(^___^)"  ~ okay terus kene cubit manje dengan hubby sebab gedik mengada terlebih....ahahah...~


erm...tak sabar nak move rumah sendiri..bila la nak abis deko ni...cat pun separuh jalan...ahahah...maybe esok lau ade masa...aku nak gi cat..bagi suprise sket kat hubby...mesti terkejut tengok2 nanti dah siap gitu...chehhhh!!!

rindu gila kat hubby...pagi tadi rasa malas nak pergi keje...sebab esok hubby dah start OT..keje untuk tempoh yang lama..lebih kurang seminggu gitu...camne la tak jupe lame2 camni..tak bole woiiiii....rindu separuh maut....(~___~)


sayang gila kat hubby..cinta mati...semoga Allah S.W.T. terus pelihara rumahtangga kami..walaupun kadang kala kami juga dilanda badai...one thing i can pretty sure...he will not leave me...he will hold me..give me strength..put me up when i'm down...ur such my good partner..my buddy..my friend...my other part...my love...forever please hold me (^_^)




I just LOVE you...without any reason...
forever and ever...    

2 comments:

  1. wahhh..romantiknya laki bini ni..hehe..
    baby ecah pon scan dari awal pregnant smpai la sekarang dok tutup muka je..
    memang xdapat langsung tengok muka..
    tapi kaki dok kangkang je tunjuk gnder die..
    gerammm..sekarang dah 33weeks..da xsabar nak jmpa bby y kedekut sangat nak tunjuk muka tu..haha

    ReplyDelete
  2. sama la..checkup 22w baru ni berat 49kg..bb 600gram lebih..nyesal xcontrol makan..rasa besar dah perut..nk tdo susah dah..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...