Readers

Thursday, November 3, 2016

Trip ke Bandung

Salam...

alhamdulillah..selamat pergi dan kembali...walaupun macam2 dugaan time nak pergi dan balik, percutian ni memberi 1001 makna dan memori..melihat negara orang...kesusahan hidup di negara orang...sedikit sebanyak memberi keinsafan pada diri dan membuatkan kita lebih hargai hidup di negara sendiri...

percutian kami macam biasalah...percutian budget..tiada istilah mewah..kami suka lebihkan pada jalan2 melihat tempat orang dan juga merasai makanan yang ada...yang lain dari negara or tempat kita sendiri...

jom story behind the picture okay....

Zafran | Zhariff
131016

flight kitaorang malam dalam kol 10 macam tu la..so gerak dari melaka lebih kurang pukul 6.30 petang..aku amik half day je hari khamis tu...sebab kalau balik kerja memang tak sempat nanti...makanya khamis tu dapat la rehat jap..lepak dengan budak2 ni..mandi and pakai baju tidur malam siap2...takut diaorang tak selesa nak tidur dengan jeans bagai kan...time ni tengah tunggu member opis datang...diaorang park kereta rumah aku and naik 1 kereta terus ke KLIA...rumah aku dekat je dengan tol ayer keroh...ehehe....


upon arrival at KLIA2
time sampai ni dah malam dah..since kitaorang dah web check-in awal2, so tak la rushing..terus proceed gi makan dulu...makan ringan2 aje sebab memang ada order meals dalam flight...both zafran dan zhariff teruja sangat...susah wei nak control diaorang ni..berlari sana sini...hahahahah....masa ni belum terasa cabaran tu...time kat bandung tu la cabaran bermula...anak2 aktif..takpe, tu tanda mereka sihat...walaupun mak bapak dah mula naik antu...hahahahahhaha

nampak tak keterujaan diaorang
us in the flight
masa dalam flight kitaorang dok terpisah sebab tak beli seat..allocate automatically..aku dengan zhariff, hubby dengan zafran dan member...time ni lama tunggu sebab flight tunda lebih kurang dekat sejam...so zhariff komain nakal time ni..adoi...dia kacau orang seat depan dan belakang..pening kepala aku...hahahahha...zafran tak tau ape cite..tapi hubby maklumkan dia behave sikit...maybe sebab dah besar..time meals sampai zhariff dah tidur...so aku makan sengsorang aje...sob3x....

pastu tak sempat nak tidur, dah sampai jakarta...wakakakka....


upon arrival at airport jakarta
lupa nak cakap, flight beli turun ke jakarta sebab time promo tu ke bandung tiket agak mahal..so dari jakarta ni pak supir (driver) amik dan bawa terus ke hotel, bandung...ngantuk time tiba ni...anak2 sedap tidur dah..sepanjang jalan tidur, so okay la...sampai bandung lebih kurang pukul 4 pagi camtu la...terus check-in dan tidur...next day pagi2 bangun dan mulakan trip...eheh...nanti kita story mory lagi ye....

daaaaaa~~~


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...