Readers

Tuesday, November 15, 2016

Throwback: JJCM (Day 3 - last day) di Bandung, Indonesia

Salam...

rasa sekejap je tau trip bandung ni...memang tak puas jalan sebab cuaca tak berapa mengizinkan...tak silap...lepas beberapa hari kitaorang sampai Malaysia, bandung dilanda banjir..rumah supir kami pun teruk dinaiki air...kesian dia...kami agak bernasib baik, tidak lah stuck untuk balik ke Malaysia...alhamdulillah semuanya dipermudahkan oleh-Nya....

last day memang tak ada plan nak berjalan sebab kitaorang kena naik train ke Jakarta...perjalanan selama 3 jam memang tak terasa...train diorang memang selesa...besar dan bersih...makanan pun okay taste dia...pagi2 tu we all check out dan bergambar2 sebagai kenangan...

di luar hotel
tiket kereta api boleh dibeli awal..tapi kene check-in at least 1 day before or on the day itself...kitaorang check-in sesiap malam tu sebab takut kelam kabut nanti...tiket aku tak pasti berapa sebab member yang uruskan...anyway korang boleh check jadual, harga or pre-book melalui website diaorang - http://www.kereta-api.co.id/


ni la hotel tempat kami menginap
Orange Home's Syariah
Address: Jl. Babakan Jeruk 1 No. 76, Jawa Barat 40267, Indonesia
Phone: +62 22 2014955
masa last day ni la pengalaman paling tak boleh lupa bilamana kitaorang hampir je terlepas train..gara2 supir salah bajet time..dia tak jangka ada jammed that day..so kitaorang stuck kat jalan...sampai2 kat stesen lagi 2 minit wei..and for your info, sana very punctual...follow jadual...nasib dah check in..orang sana baik2...supir bagitau orang di situ kami dah lewat...terus orang ramai tolang angkat beg kitaorang dan lari pergi ke keretapi...sampai situ, staff tolong angkat beg...yang salah sorang ambil zhariff dari tangan aku dan terus lari...

kau bayangkan perasaan aku tetiba orang amik anak kau dan bawa lari...terus aku pun lari kejar dia sambil heret zafran..nasib la zafran lari laju...dia seronok..siap jerit2 time lari tu...walhal mama dia macam nak kene serangan jantung aje....dah la jauh nak ke keretapi tu...adoi...hahahaha...

bila dah naik keretapi, terus keretapi tu gerak...pastu aku baru perasan hanya sorang je member yang follow aku..hubby hilang..member lain pun tak nampak..gelabah wei...dok kat gerabak mana2 ntah, dengan anak kecik 2 orang, dengan beg besar seberat 10kg, dgn tiket takde kat tangan...hahahaha....tak lama pastu ada la staff datang handle aku, tengah explain2 sebab takde tiket, member dan hubby pun datang dari gerabak depan..terus jerit macam 10 tahun x jupe...nak nangis wei...hahahahah

selamat duduk di seat memasing
then, duduk dalam 10 minit, staff datang offer meals...disebabkan memang lapar...pagi lom breakfast, aku order je 3 set nasi....aku, hubby dan zafran..licin...xsempat pun nak snap picture..kelaparan yang amat..lagi2 lepas berlari sakan kan..hahah...tapi okay la..presentable and rasa pun sedap...

suke sangat pic ni sebab nampak natural
sampai2 kat stesen gambir (Jakarta), terus pak supir dah tunggu untuk bawa kami ke airport...time ni ade pening sikit la sebab airport tengah bina...gate antarabangsa tak siap lagi..kene naik bas untuk ke airport...bus disediakan percuma...nasib sampai awal..so okay la..moral of the story..next time travel kene sampai awal untuk ke mana2 pun...spend sikit time untuk emergency case..jangan planning korang time sume ngam2 aje..nanti jadi kes macam kitaorang ni, memang confirm korang terlepas flight...


ni kat airport..tengah termanggu2 cari gate
rupa-rupanya kena naik bus
HAHAHAHA
flight kitaorang asal2 beli pukul 1 petang..tup2 dapat email cakap tunda pukul 6 petang...memang pening juga la mula2 tu..sebab confirm sampai melaka tengah malam..esoknya ramai kerja..we all kan pergi ramai2 satu department..mane bole semua cuti..diaorang bagi keutamaan kat aku sebab ade anak..so aku sorang je apply cuti...

dekat2 nak fly tu, lebih kurang 2-3 hari camtu la...member call air asia...deal minta awalkan flight...luckily dapat pukul 2 petang camtu la..ok sket..sampai melaka dalam kol 9 malam..gi makan2 dulu baru balik rumah...dapat la rehat awal kan...overall memang best sangat trip ke bandung ni...cuma sayang, kalau ada bajet lebih memang seronok bershopping...eheh...insyaAllah lau ade rezeki lagi boleh ke sana lagi sekali...amin...


ni je barang2 yang diborong
telekung utk mak | kain batik utk mama
selebihnya barang sendiri satu family
kain pasang utk raya | baju anak2 utk raya | telekung travel | kemeja hubby | t-shirt bandung
total expenses sorang RM400..ni kira siap hotel, transport, harga tiket2 tempat lawatan and makan...shopping expenses asing...ok la kan...

next trip??? insyaAllah bulan 4 ni nak ke krabi pula...itinerary, hotel or transport semua belum arrange...skung tengah fokus plan nak ke penang bulan depan..ni jalan2 bawa family...insyaAllah...hingga jumpa lagi....daaaa~~~~ 




1 comment:

  1. Dengan entry ini akan jadi panduan saya.

    Dari://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...