Readers

Tuesday, November 8, 2016

Throwback: JJCM (Day 2) di Bandung, Indonesia

Salam....

jom sambung story JJCM di bandung...hari kedua pagi2 dah bangun...tempat pertama yang nak dituju ialah kawah putih...seriously, ni la tempat yang aku teringin sangat nak jejak bila sebut bandung...eheh..maybe sebab pemandangan indah yang aku tengok kat gambar2 yang ada...cantik sangat...bila dah sampai sana??? yes, exactly macam gambar yang aku tengok...suasana yang bagi aku sangat romantik...siap aku cakap kat member, ni kalau buat wedding picture kat sini mesti cun...hahahah...jauh aku punye imagination...fuhhh~~

2nd day much better
both kids ceria waktu bangun pagi
aku bagi diaorang roti untuk bagi ikan koi makan
so diaorang eksited dan tak meragam even kene paksa bangun
amacam? berjaya kan trick aku...ehehe
sejuk sangat sebab malam tu hujan lebat...masa balik tengok2 room aircond rosak..takleh nak on...minta hotel fix and even hotel nak tukarkan bilik for us..tapi aku malas nak kemas barang so decide takpe la...tido je walaupun aircond rosak...sebab time tu dah mula rasa sejuk yang amat...tak lama lepas tu terus hujan lebat sampai pagi...so memang selesa la even tak ada aircond..siap stokin + selimut okay...huhuhuhu

our early breakfast at Ciwidey, Bandung

agak jauh la perjalanan ke sini, naik bukit tinggi gak la..kat atas ni lagi bertambah2 sejuk..jalannya macam nak ke cameron highland gitu...kitaorang ingat nak breakfast mee ayam lagi...tapi kedai buka kol 9 pagi..we all kol 7 dah gerak dah..so breakfast kat Ciwidey je sebelum sampai kawah putih..kedai ni tak la famous tapi makanannya not bad...sedap juga...we all try mee bakso dan mee ape ntah namanya..aku pun dah lupa...hahaha...


selain itu, kitaorang try keropok kulit...ingatkan nama je..aku pun sedapla makan..garing dan ringan rasa dia...bila tanya pak supir, dia cakap "iya...ini kulit benar"...maknanya kulit lembut dibuat keropok...hahahah..ko rasa mampu makan lagi tak lepas tau?? terus tetiba ada rasa lembu time ngunyah...stop makan...hahahaha...

ni la rupanya keropok kulit tu
huahuahua
zhariff komain layan keropok ni
bila perut dah kenyang, we all teruskan perjalanan...kat sini banyak juga nampak kereta kuda...rasanya memang salah satu pengangkutan awam di sini..maybe jalannya yang macam berbukit kot...teruja budak2 ni tengok banyak kereta kuda..pemandangan yang jarang di lihat kan? (^^,)

upon arrival at kawah putih
mak bapak sibuk posing maut...anak2 bawa diri..hahahah (pic pertama)
ramai juga orang time kitaorang pergi ni
sepanjang jalan nak naik ke gunung ni memang cantik pemandangannya... hijau..pokok2... bukit2... angin yang sejuk rasa membuai2 betul..kitaorang siap off air cond and buka tingkap...keluar kepala and menikmati angin yang mendamaikan tu...woiiii rasa nak terlelap tau tak..hahahaha

antara picture yang ada
banyak sangat posing...ehehe
Kawah Putih ni terletak kat Jalan Raya Soreang, Ciwidey, KM 25...tak jauh dari Situ Patenggang...tips nak gi sini, elokla bawa mask sebab bau belerang tu memang kuat...especially bila pergi kat kawasan tengah2 yang cantik tu...aku tak lepak lama sangat kat bawah ni sebab risaukan kesihatan budak2...lepas gambar2 terus naik atas..lepak2 kat atas aje...

cantik kan (^^,)
tiket masuk sorang dalam RM5.00/Rp. 15.000 je..memang murah...tapi kalau korang bawak kenderaan naik sampai atas kene bayar duit parking...macam kitaorang bawak kenderaan macam avanza tu kene charge RM50/Rp. 150.000...costly sikit...

nak juga buat aksi ni
jump!!
comey sangat tengok zhariff yang cuba nak jump juga
bape kali try wei...ni la yang paling ok...hahahah
layan bebudak main bubble sementara tunggu yang lain
lama gila member2 ni dok berposing kat bawah tu
cantik la katekan...aku kalau tak kenangkan budak2 pun rasa mau setiap inci ruang aku pose
HAHAHHAHAH
lepas puas melepak kat sini, kitaorang pergi strawberi farm..saje nak petik strawberi...ehehe...zafran yang paling teruja..abis semua dia gunting..dah abis yang masak..yang muda2 pun dia gi potong..adoi aku kene bayar dalam RM11 / Rp.35.000 untuk buah yang budak2 ni petik..zhariff with hubby...tak banyak tapi semua besar2 dan berat...hua hua hua...memang best...


at strawberi farm
sejuk gilerrrrrrr weiiii
lepas tu kitaorang singgah makan dulu...bersebelahan aje dengan strawberi farm ni...saje try makanan sunda...sedap..satu set macam ni RM 130 / Rp. 400.000 aje...puas makan...



tengah syiok makan tetiba hujan turun dengan lebatnya..so kitaorang stuck lagi untuk hari ke-2..lepak la kat kedai ni...sempat karok 1 lagu...hahahah..glamer jap akak kat restaurant ni...hohohohoho


penuh penghayatan tu
lagu krisdayanti - menghitung hari
actually time ni diaorang performed live band...so aku nak bergambar je dengan penyanyi tu...tetiba dia dok hulur mikrofon and paksa nyanyi...aku pun "on" jela dari takde nak buat ape...eheh....

then, kitaorang cadang nak gi ladang teh bergambar2...tapi sebab hujan dan anak2 pun dah nyenyak tidur dalam kereta, member jela amik gambar sebagai kenangan...

perjalanan diteruskan ke pasar baru...sebab 1st day tak sempat shopping sangat...ingat nak repeat lagi...sekali tu tak sempat..jem teruk...sampai2 kedai dah tutup...sob3x....terus balik ke hotel...rehat2 aje....

nanti kita story lagi for the last day kat bandung ye...ni memang dalam kenangan la for day 3 tu...hahahah....daaaa~~~









No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...