Readers

Friday, November 18, 2016

5 years of marriage

Salam...

Alhamdulillah...pejam celik dah 5 tahun usia perkahwinan aku dan hubby...esok genap 5 tahun...dalam 5 tahun ni memang macam2 rasa ada..pahit manis masam ...ahahahha...sedangkan lidah lagi tergigit, inikan pula suami isteri...eh dah macam lagu P.Ramlee plak...tapi yela...ade betulnya...sedangkan lidah sendiri pun kita boleh tergigit...inikan pula dua hati yang berlainan..mesti ade perkara yang tak sehaluan...

tapi dalam banyak2 tahun, aku rasa tahun kelima ni paling banyak gaduh..hahaha...sometimes, dia cari pasal...ada masa ego aku plak terlalu tinggi...macam2 la haiii....ape pun...bila aku kenang2 balik..renung2 balik...banyak benda aku patut ubah...aku harap dengan perubahan aku, dia pun akan berubah ke arah yang lebih baik..dan rumahtangga kitaorang akan lebih kukuh dari tahun ke tahun....aku harap perkahwinan kami kekal walau ape masalah pun yang melanda....

aku tau, aku bukan isteri yang sempurna...cuma aku harap, aku mampu beri yang lebih baik...lately ni, aku selalu ego...bila bestfriend aku cakap, baru aku terfikir...ye, semuanya permainan syaitan...kan memang janji dia untuk pecahbelahkan manusia...aku tak sepatutnya termakan hasutan syaitan...aku patut lebih banyak bersabar dalam menempuh dugaan yang diberi...aku harap aku lebih matang lepas ni...kita tak mampu mengubah seseorang...tapi kita mampu ubah diri sendiri....papepun mulakan dari diri sendiri dulu...pastu doa la banyak2 moga Allah permudahkan urusan kita...sebab hati sifatnya berbolak-balik..pemegang hati adalah Allah S,W,T....hanya pada-Nya tempat kita mengadu dan meminta....


5 tahun.....bagi aku tempoh ni rasa macam sekejap sangat...memang tak sangka dah 5 tahun hidup sebumbung...buruk baik semua dah hadap...planning kitaorang just nak fokus besarkan anak dua orang ni dulu...tambah anak maybe 2-3 tahun lagi once dah stabil...selain tu, aku sendiri fokus nak abiskan hutang2 yang ada...especially PTPTN dan kereta...hubby plak cakap dia nak fokus kat rumah kitaorang...dia nak buat kitchen cabinet untuk aku...dia cakap sakit mata tengok aku susah2 masak kat dapur yang banyak tak lengkap tu...ehehe...actually aku okay je dengan dapur aku tu..takde masalah pun..memang ade susah sikit..susahnya bukan apa...ruang yang limited tu buat leceh sket kadang2...tapi aku ok je..dia plak yang sakit mata memandang...hahahah...anyway, kalau dia buat kitchen cabinet of course la aku lagi happy kan..dapur cun, lagi la eksited nak memasak and mengemas...eheheh...

semoga perancangan dan urusan kami sekeluarga dipermudahkan oleh-Nya...semoga hubungan kami ni juga sentiasa diberkati...dipanjangkan usia...dirahmati oleh Allah S.W.T...amin....



2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...