Readers

Monday, January 12, 2015

Tahun Baru 2015

Salam...

tak terlambat lagi nak wish selamat tahun baru kan? eheh...busy yang amat la hai sejak dah ada 2 anak ni...serius masih belajar membahagi masa dengan baik....alhamdulillah tahun 2014 banyak sangat meninggalkan memori yang manis dalam kamus hidup aku...especially dengan anugerah tuhan - Ahmad Zhariff...hadir untuk membahagia & mewarnai kehidupan kami sekeluarga...

muka yang tahan senyum
geram...rasa nak gomol je hari2...ahahah
tahun 2014 boleh dikatakan tahun yang agak mewah untuk kami...murah sangat rezeki..walaupun adalah kadang2 out of budget..tapi as an overall memang rasa rezeki tu tak pernah putus...business aku pun agak memberansangkan...in terms of kerja pun...banyak improvement & knowledge pun banyak bertambah...appraisal this year pun alhamdulillah...bos satisfied banyak benda...tak macam last year...banyak sangat komen yang buat aku stress...ahahah...bukan senang nak handle subordinate...masing2 banyak ragam..huhuhuhu

ni masa aku dalam pantang lagi
zafran baru bangun tidur & zhariff baru lepas mandi
datang terus nak pangku & cium adiknya
(^_^)
alhamdulillah juga...zafran dapat menerima zhariff dengan baik...walaupun mula2 memang nampak betapa cemburunya dia...eheh...banyak yang aku belajar bila dah ada anak 2 ni...kena pandai bahagi kasih sayang...masa...perhatian...walaupun zhariff memerlukan perhatian yang lebih...tapi selalunya bila zafran tarik perhatian aku...aku memang pay attention to him...aku rasa tu salah satu sebab dia mudah terima zhariff...and now memang nampaklah betapa penyayangnya zafran ni...pagi2 bangun mesti cari adik...nak peluk..kadang2 siap nyanyi nak suruh adik dia tidur...ahahah...serius cute all these moments...mama will keep it deeply in my heart...semoga kasih sayang yang terjalin antara korang adik beradik ni kekal erat selamanya no matter what...remember ok sayang...insyaAllah...amin... (^^,)
buah hati aku!!!
serius zafran sangat pandai ambil hati orang
(^_^)
tahun 2014 juga we all banyak sangat jalan2 around the world gitu...eheh...memang seronok walaupun penat...yelah dah penat bekerja kan..mesti nak compliment diri sendiri...macam aku ni bukanlah kaki shopping sangat...so one of the theraphy is jalan2...makan angin...menikmati kehidupan duniawi dengan melihat keindahan alam ciptaan tuhan ni... (^^,)


sejak ada zhariff ni, one thing yang paling besar changes...zafran close sangat dengan hubby...yelah dia faham kot mama dia banyak spend time with adik...so, biasanya kalau hubby ada kat rumah memang zafran tak layan aku...ahahha...dia berkepit 24jam dengan daddy dia...huhuhu...syukur sangat...hubby pun dah banyak benda aku tengok dia belajar & practise it...appreciate sangat perubahan yang dia lakukan...aku tau big challenge for him..all this while aku yang handle zafran...tapi sejak ada zhariff...dia belajar memahami tingkah laku & gerak bicara zafran...now memang dia boleh handle zafran tanpa aku...cuma zhariff jela..memang setakat ni aku je yang mampu handle dia...serius zhariff memang big challenge untuk aku...

buah hati pengarang jantung
zafran anak manja
so...for this 2015...hopefully will be a good year for us too...since this year memang wajib pindah rumah...ahahha...azam yang ditunda dari tahun ke tahun...aku ingatkan memang confirm akan pindah last year..tup2 aku pregnant...so banyak benda nak fokus...we all settle down rumah...now memang busy gila...move barang...kemas & susun apa yang patut...i could say 90% ready...insyaAllah this month or next month akan pindah..eksited tau!!! eheh

this year juga...aku azam nak kempiskan perut...keep fit...huhuuh..stress la kalau badan ada berlapis2 kat perut ni...fuhhhh~~ susah wei nak kempiskan balik kalau bersalin ceazer ni...huhuhu...then, nak jadi wife & mama yang better than last2 year...maklumlah nanti dah dok umah sendiri..boleh la nak masak memacam kan..keh3x...of course one thing yang wajib jadi azam every year...saving jangan lupa...mesti ada improvement!!! and last but not least...nak consistent abiskan bayar PTPTN tu...aishhhh~~~ (T_T)

semoga tuhan pinjamkan kebahgiaan ni lebih lama lagi
 
 happy new year 2015!!!

3 comments:

  1. Semoga 2015 beri lebih banyak kebahagiaan & kebaikan :)

    ReplyDelete
  2. nice meet you eirza visit my blog
    http://anakbonda.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. nice meet you eirza visit my blog
    http://anakbonda.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...