Readers

Monday, January 5, 2015

Cuti2 hujung tahun; The Bayou Lagoon Water Park Resort, Melaka

Salam...

sambung entry cuti2 hujung tahun...eheh..hari ketiga..we all pergi water park..at first memang plan nak pergi A Famosa Waterpark...tapi malam tu dok survey harga..survey games dia..macam adventure..tak sesuai untuk umur macam zafran & zhariff...so we all google la waterpark lain yang ada..actually kat melaka ada 3 yang aku tau...A Famosa Waterpark, Bayou Lagoon Waterpark, Melaka Wonderland Waterpark...please do correct me if i'm wrong ok..maklumlah memory tak berapa nak bagus lagi..eheh

so we all gi mana? haaa ni ha... Bayou Lagoon Park Resort..dekat gila dengan rumah aku actually...ahahah...





Bayou Lagoon Waterpark ni area Bukit Katil, Melaka...dalam 10-15 minit je dari rumah...saja pilih dekat2...sebab skung kan musim hujan..so kalau hujan, rugi la klau masuk sekejap je...then pagi tu we all siap2 terus gi breakfast kedai makcik aku...area situ gak...pas dah kenyang terus masuk beli tiket...

beratur beli tiket
senyuman terbaru zafran kalau bergambar
sabo jela (-,-)
waktu operasi & harga tiket waterpark di Bayou Lagoon, Melaka:-

Operation Hour: 9:00am – 7:00pm Daily
Adult RM20
Children RM15
Senior Citizen (55 and above) RM10
Admission is FREE for children under 3 feet tall (90cm)

tak silap tutup setiap hari selasa kot untuk penyelenggaraan...kitaorang gi ari isnin...ingatkan tak ramai orang sebab hari bekerja kan..rupanya boleh tahan gak la..klau we all gi weekend mesti lagi pack..huhuuhuh...

sampai2 je cari port..pastu ajak zafran main air..hubby taknak..so biar dia jaga zhariff sebab time tu zhariff nak tidur..dah khayal dah...bawak zafran naik gelongsor hijau ni haaa....tau jadi apa?? wuwuwwuwu (T_T)

 
zafran terus nangis tak mau naik lagi..peluk aku..ajak aku gi kat hubby..sabo jela..rupanya dia takut sebab ada air terpercik2 tu kene kat kepala & muka dia...maybe dia rasa lemas kot...tapi masa jatuh kat dalam kolam tu tak tenggelam pun..tak dalam mana pun kolam tu...lagipun aku angkat dia masa jatuh dalam kolam tu...huhuuhuhu

sesi memujuk zafran
penatlah aku & hubby pujuk dia...tunjukkan bebudak lain yang main2 kat dalam kolam tu..dia tetap tak mau..nangis2...dekat sejam gak la baru dia berani jejak kaki sendiri kat kolam..tu pun main kat tepi2 je..& main kat satu lagi kolam yg memang cetek paras buku lali je...erkkkk ~~

takpe la...asalkan dia happy...lepas2 tu dia dah jumpa budak2 sebaya dia..dok main kejar2 kat situ...isau aku takut dia jatuh...2x je la naik gelongsong hijau & gi satu yg jenis bertutup tu...yang wane biru putih tu...

lepas tu dia tak mau dah...rasa rugi lak sebab just lepak2 tepi kolam je..x main games...nasib baik la tak jadi gi A Famosa sebab situ tiket lagi mahal..ok la..maybe tunggu zafran besar sikit kot baru bawak gi tempat2 camni...sabo jela anak mama yang manje ni tau....huhuuhuhuh

Ahmad Zhariff yang sangattttt behave time ni
ehehhe
aku siap dah salinkan zhariff..ingat nak bawak main air..sekali tu dia tengah syok khayal je nak tidur...ermmm tak sampai ati plak..bawak cecah2 air sikit je..pastu masukkan dia dalam stroller...bagi hubby jaga..aku lak melayan ni haaa...ahahhahahha

  
tengok macam berani sangat nak naik..tetiba dah sampai atas tu..mak aiiii boleh tahan tinggi gak..lama aku diri atas tu...lepas sorang...sorang aku bagi turun dulu...ahahahah...adalah dalam 5 minit gitu...faktor usia agaknya...aahhaha...time turun tu menjerit aku..haaa amik ko macam bebudak...lepas tu terus gi kat hubby...dia terus cakap..wutpe lama sangat atas tu..aiseyyy rupanya dia perhati aku naik bende alah tu...dia tanye..."takut ekkk??"....ahahha..aku gelak je..aku cakap "gayat!!" dia pun bantai gelakkan aku..dia cakap dia tengok je..bila la bini aku nak turun ni..tak turun2..ermm sah la takut tu...cisss~~~
redha la kene bahan dengan hubby...eheheh...overall memang best..lagi best kalau we all dapat main sama2...tapi terpaksa la..dah la zafran takut...hubby la nak jaga zhariff...dia kan baru 2 months plus..kecik sangat lagi...tak berani nak lasak2 walaupun nampak tulang si zhariff ni kuat...fuhhh~~
walaupun zafran tak main games...tapi nampak dia seronok habis dok main lari2 kat kolam yang cetek tu...dalam kol 3 lebih we all dah blah sebab langit dah gelap..tup2 otw nak ke kereta dah start gerimis..ngam2 masuk kereta terus hujan lebat...fuhhhh~~
petang tu lepak2 jalan2 cari makan sekitar melaka je...bercuti di negeri sendiri pun syiok rupanya...ahahha..maybe anak2 la penyeri nya kot (^^,)

1 comment:

  1. ehhh.. murah jer masuk sini... next time boleh try laa... sama mcm hero saya laa... air yg jenis kena muka or kepala mesti takmo... nak main kat gigi2 air yg tenang jer... grrr....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...