Readers

Tuesday, January 6, 2015

Ahmad Zhariff

Salam...

alhamdulillah...this month Ahmad Zhariff dah 3 bulan...dia membesar dengan sihat & sempurna...syukur yang amat...Zhariff ni masa lahir actually kecik comel je if nak compare dengan Zafran...walaupun 3.25kg tapi fizikal dia alahai kiut sangat..masa keluar dari perut je doktor tayang depan aku...a bit shock la...sebab tak sangka kecil comel loteh je orangnye...bila tengok fizikal perut aku memang besar...lebih kurang perut time preggykan zafran dulu...doktor pun estimated 3.6 - 3.8kg...tapi keluar 3.25kg...maybe ukuran dia panjang kot...tu yang bila doktor ukur tulang jadi estimated camtu...eheh

first day | 081014
masa dalam bilik bedah tu, dengar suara dia Ya Allah lantang betul..time tu doktor baby tengah sedut lendir..tak sampai hati tengok wei...ahahha...rasa nak ketuk doktor tu walaupun tau memang kene buat camtu...kah3x...tapi rasa macam sakitnye baby tu aiii T_T


baru 2 months dah pandai senyum2
gelak keluar bunyi tau
sepanjang dalam pantang memang susah betul jaga zhariff ni...sebab dia jenis berjaga malam sampai ke pagi..memang jadi mak panda la aku..mata lebam okey!!! isk3x....hampir setiap malam aku nangis kalau zhariff buat hal..sebab siang dia tidur...aku plak tak boleh nak tidur sebab layan zafran...if not, dia buat hal...then malam lepas zafran tidur baru aku dapat tidur tapi selalunya zhariff plak bangun..so sampai ke pagi la aku berjaga...serius penat sangat..dah la dalam kesakitan..luka operation belum baik..huhuhuu...selalunya dapat rest kalau time hubby ada kat rumah la..sebab dia take care zafran, make sure zafran tak kacau aku rest..so dapat la tidur...

Allah!!! suka sangat tengok dia gelak tawa dengan toys gantung ni
tak sia2 jaga baik dari time zafran dulu...eheh
masa baru balik dari hospital memang kesian sangat kat zafran..tiap2 ari menangis nak tidur dengan aku...tapi nak macam mana...zhariff lebih perlukan aku...hubby cakap time aku kat hospital, zafran okey je tidur dengan hubby...maybe dia nampak aku depan mata kan..nak berkepit la..dia mana pernah berpisah ngan aku...huuhuhu...now??? ok sangat dah zafran..dia macam dah faham la if aku dengan zhariff dia tak kacau..kadang2 je time ngada dia sampai dia kacau la..eheh...

zhariff murah senyuman
mesra alam gitu
sebijik macam zafran..eheh (^^,)
mama aku cakap if baby yang lahir waktu pagi (zhariff lahir kol 2+ pagi gitu)..memang akan berjaga waktu pagi sebab tu waktu dia keluar...nanti perlahan2 dia ubah waktu tidur ikut peralihan bulan...erm memang betul la tu..now dia dah ok..alhamdulillah sangat...dulu pening fikir camne la klau aku dah kerja..mati la kalau camtu gaya si zhariff..nasib la ok...masa 2 bulan pertama je dia memang jenis berjaga malam...paling lama..kire rekod zhariff yg terbaik la..berjaga dari jam 12.30am sampai kol 8.30 pagi...gile stress aku time tu..dia kalau berjaga dok diam takpe..ni beserta nangis..jenis nak tengok muka kite depan mata dia...tak nampak meraung..suara dah la lantang abis..tak tentu arah dibuatnye bila dia dah start nangis tu...adoi!!! memang dengan aku sekali nangis...pagi tu lepas tidurkan dia, aku terus tidur sampai kol 1 petang woi...ahahahah...parents aku bawak zafran jalan2 supaya dia tak kacau...hubby plak keje time tu..huuuuu too bad (~,~) 

ni muke tengah khayal nak tidur
kiut kan...suka tengok bila time2 macam ni
tenang je rasa...(^_^)
zhariff cepat membesar...masa keluar kurus nye la hai tangan kaki dia..now?? amboi..bulat..pipi pun komain double chin gitu...eheh...tapi aku suka..sedap nak gomol & peluk cium!!! macam zafran dulu..actually majority yang tengok pun memang cakap sebiji muka zafran...eheh... (^_^)

aiii banyak lagi nak membebel pasal zhariff ni..sampai bila pun tak abis kot...nanti cite lagi ye...love u sooo much...both of my sons!!!

 
 

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...