Readers

Friday, January 2, 2015

Cuti2 hujung tahun; The River Cruise, Melaka

Salam...

Kesinambungan entry cuti2 hujung tahun ritu, the next day we all bawak zafran naik bot as per promised...mula plan pagi2 nak jalan2 kat pantai..sekali tu hujan...so cancel...lepak2 and makan2 kat rumah je...

tengahari dalam kol 2 petang gitu, hujan dah reda...so cecepat keluar...terus menuju kat The River Cruise, Melaka...maybe pagi tu hujan, so orang tak ramai sangat pun...terus la pergi ke kaunter tiket...

harga tiket The River Cruise, Melaka
tapi time we all pergi dapat harga RM10 je sorang...tak sure la ada promotion ke apa...tapi dah dapat murah..syukur la kan..alhamdulillah...bebudak 2 orang tu free je...under age (^^,)

then, tak payah tunggu lama pun..terus naik bot..bot dah ready dah...actually ni kali ketiga aku naik bot ni...first time dengan family..time tu baru opening..memang full house...beratur panjang yang amat..pergi waktu malam...ok la..tiket pun murah je time tu RM 5.00 dewasa...view biasa2 je...tapi yang tak bestnye sungai dia berbau...euwwww

second time, pergi dengan hubby..time tu dekat2 nak bertunang tak silap aku...x berapa ingat la..dah kebosanan sangat tak tau nak pergi mana...we all layan bot..waktu malam juga..time tu dah cantik view...sungai pun tak berbau except bila otw nak balik dah start hujan...ada bau sikit...

baru pas amik port..lom start lagi...
so kali ni we all pergi...even waktu siang, view dah cantik...sungai langsung takde bau even baru lepas ujan...memang terbaik melaka!! eheh..zafran memang eksited..asyik cakap "bot mama...bot...bot..." ntah berapa puluh kali dok sebut pun tak tau la...ahahah...zhariff behave je time ni sebab baru bangun tidur...dalam kereta dah kenyang minum...so ok la dia...zafran now kalau bergambar suka sangat buat mulut muncung tu..puas la aku suruh senyum..memang gitu gak la mulut dia..pastu minta tengok picture...bila dah tengok dia akan gelak.."muncung mama...muncung..." mama plak like...."erkkkk..krik..krik...krik...krik..."....ahahhah

eksited kan muka dia...
time ni tak silap dia nampak burung banyak terbang2...
sibuk sebut "bird...bird...bird mama"

tak silap kali ni perjalanan pun macam jauh sket compare masa awal2 dulu...tapi tak perasan plak timing berapa minit perjalanan...tak sempat snap view yang cantik2 sebab otw tu dah start hujan balik..suddently jer..walhal cuaca cerah je time tu...makin lama makin lebat...aku & hubby terpaksa berdiri untuk cover anak2 dari tempias hujan...fuhhh..trill ngko!!! wakakkakak

ni je sempat snap
tu pun sebab bot gerak perlahan nak U-turn
abis pusing je memang lebat la..nasib baik staff dia datang bagi payung besar sorang satu...hantar sampai kat kereta gitu...kih3x...zafran suke gile time we all lari2 anak dalam hujan tu...agak dia ingat mama & daddy dia ni main kejar2 kot...kui3x...masuk kereta je bagi susu terus tidur si zhariff...zafran je la syiok nyanyi lagu ABC & Aliff Ba Ta...sabar jela anak mama ni...

pastu hubby tanya nak gi mana..aku cakap balik tangkak jela..lama tak jenguk mak..dia pun on jer...sampai2 sana...happy la mak & abah main cucu ni haaa...zhariff pula dah pandai senyum & gelak...dah mula buat bunyi2...respon bila orang bercakap dengan dia...komain suka la mak & abah melayan...hubby dok gi beli mee rojak favourite aku kat kedai pak brahim..eheh

zafran??? erm..ni la kejaan dia kalau kat sane tu...eheh

layan ni haaa
abang haikal punye...eheh
lepak2 sane...lepas maghrib baru we all balik melaka..singgah pula beli capati kari kambing kat Jasin...perghhh memang best gile...(^____^)/

last but no least....daaaaa!!! family potrait tempek sini sebagai kenangan manis......daaaa~~

    
OUR HAPPY FAMILY EVER AFTER

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...