Readers

Monday, January 26, 2015

kenapa manusia busuk hati??

Salam...

erm aku sebenarnya tak berapa nak faham dengan sesetengah manusia yang hati busuk..penuh hasad dengki dengan life orang lain...macam diaorang ni tak ada life sendiri..dok sibuk sangat dengan kisah hidup aku...pelik..sangat pelik...kenapa aku cakap macam ni?? entah lah..selalu sangat orang dok dengki dekat aku...suka sangat cakap benda yang mengguris hati...walhal aku ni kalau nak cakap balik kat depa boleh je...cuma hati ni tak sampai mana pun nak balas balik...ermmm.....


dulu pasal aku tak boleh bersalin normal..sibuk lah sangat hal aku...walhal tau aku memang sedih tak boleh bersalin normal..kena ceazer...dok sibuk canang satu dunia aku ni bersalin ceazer...fine...it's a fact..aku tak marah cuma terkilan sebab.. 

 

"erk kau tau aku sedih pasal ni kan..dah kenapa asyik cakap siap mention kat facebook?? perlu ke bagitau semua orang??" 


itu tak termasuk dengan ada manusia yang dok sibuk cakap pasal punggung aku...owhh katanya punggung aku kecik sebab tu tak boleh bersalin normal...kalau cakap dengan nada biasa takpe..ni siap macam mengejek...siap cakap suami tak pandai buat laluan bagai la...wtf!! weiii please la..banyakkan membaca...tak ada laluan bersalin tak semesti punggung kau kene besar gedabak okay!!! it's something inside our body...tulang pangkal pelvik tu..sama ada boleh membuka besar or tak..itu aja..tak ada kene mengena punggung kau sebesar lori..kau boleh bersalin sambil makan gula2...aku ada jer sepupu..ada jer kawan2 rapat yang punggung besar tapi still ceazer..because of what?? because tulang pelviknya tak boleh mengembang...ermmm...gi la cari info & read okay...aishhh~~


now.......pasal menyusu baby pula...perlu ke pertikaikan kenapa susu aku banyak??? kat mana body aku simpan susu walhal breast kecik??? perlu ke kau nak tanya soalan macam tu?? serius tak boleh hadam pertanyaan macam tu....ni lagi satu mentaliti orang kurang membaca...please la...susu banyak bukan bergantung sama ada breast kau kecik ke besar...kadang besar pun tak ada susu...it's about mind set & faktor pemakanan...and kalau kena cara, kita boleh encourage pengeluaran susu tu...emosi & minda kena kuat nak breasfeeding ni...erm...malas la nak explain..bila kita explain..digelak2..diejek2..kalau dah otak takat lutut...nak bagi "up" pun tak jalan...tahap tu la juga...lantak la kau...


esok kau dah kahwin..kau dah pregnant...kau dah ada anak..kau dah lalui fasa2 macam aku..kau tau la sendiri...itu pun kalau time tu kau dah berubah...dah suka membaca & cari info..bukan sekadar dengar cakap orang tu...cakap orang ni...di mana orang2 itu pun jenis tak suka membaca & mencari info macam kau juga...ok stop marah...fuhh....ahahahah...


lega naaa dapat luah apa yang dipendam begitu lama...ahahah...actually benda ni jadi since aku preggy zafran..now repeat again dengan kelahiran zhariff...tak sudah2 dengki dengan aku...huhuhuhuu...

3 comments:

  1. Ish, sampai macam tu sekali yer orang bercakap. Sabar yer. Manusia memang penuh dengan hasad dengki. Bersabar yer.

    ReplyDelete
  2. Mulut manusia mmg x boleh ditutup. Abaikan org yg begitu. Dia x faham sbb blom pernah alami.

    ReplyDelete
  3. abaikan jelh awak.bangga apa susu banyak....org kalo xde ilmu ni susah nk ckp byk pn x jadi apa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...