Readers

Wednesday, October 2, 2013

Home Decor Fair 2013

Salam...

Actually aku tengah busy survey tentang decoration untuk rumah baru kami..maklumlah banyak benda nak beli..haruslah survey dan buat budget..suppose sebelum dapat CF dah kena buat semua ni..tapi time tu busy nak buat preparation sambut zafran...tumpuan lebih pada parenthood preparation gitu...so sekarang la baru nak sibuk2 survey decoration untuk dapur, bilik, ruang tamu..honestly...aku "blank" saat ni...takde theme pape...takde favourite pape...tengok macam2 design tapi takde satu pun lagi yang menarik minat aku...my interest? actually tu la problem aku....aku masih tak tau..ahahah...ikutkan...aku ni suka contemporary style..means yang simple, clean & neat line gitu...tapi aku suka gak perabot2 yang classic style especially kayu jati...serius gila meroyan suka!!! ahahahh..so sebab tu blur sampai la ni..ada gak terfikir nak combine this contemporary style but using perabot jati...owhhh macam awesome je!!! kih3x...erza yang suka berangan tak abis2 (^^,)


CF dapat actually dalam bulan 5 or 6 gitu la..tak berapa ingat...tapi masa serah kunci tu aku tengok banyak la retak sane sini...rumput tinggi...cat tak kemas...kotor kat dinding...pintu retak...so kitaorang submit complain..take picture sume...liaise dengan developer...lebih kurang 2 minggu camtu la baru siap repair based on our complained tu...then kitaorang gi register elektrik dan air..sume can be settled kat UTC je...mudah!!! total dalam RM300-400+..tak ingat juga (~,~)...then baru ingat nak beli lampu kipas tetiba zafran admit hospital sebab demam campak..so duit yang simpan tu dah spend kat bill rawatan dia...then raya..duit habis kat raya...ahahahha...now la baru terkedek2 nak simpan balik..seriusly duit simpanan tak ada untuk rumah..memang gila la...(~,~)

sory pic tak berapa ok..snap mase kat traffic light ni (^^,)

so this month memang bertuah la kan..kebetulan ada Home Decor Fair yang akan diadakan pada 24-27 October 2013...tempatnya di MITC, Melaka..maka memudahkan lah lagi survey kitaorang...hopefully we all dapat move ke rumah baru dalam this year juga..in syaa Allah...plan aku dan hubby...kitaorang nak pasang grill, beli lampu, kipas, mesin basuh, peti ais je dulu...yang lain2 ada rezeki lebih baru beli...katil ke perabot ke tv ke...semua tu beli sikit2 bila ada duitnya...renovation?? tu pun nanti2 laaaaaaa....hohoho....wish me luck ok!!! daaaaaaa ~~~

2 comments:

  1. sy pun masih mendeko2 rumah jgk..hehe tgh cari2 idea di samping simpan2 duit..heh sy folo awak ye.. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. @zuraidah butang: yeke..wah bolelah kt tukar2 idea ek...eheheh

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...