Readers

Monday, September 30, 2013

Berhenti merokok?

Salam...

Ritu hubby ajak keluar jalan2...rasa macam dah lama pulak tak keluar jalan malam2 dengan hubby...lately ni both of us busy sangat dengan tugas masing2...hubby tengah banyak job...aku plak tengah busy dengan project of the year office...ade target besar yang perlu dicapai by end of this year...serius headache!!! tapi dah tangungjawab...bak kata bos aku - "die die must hit"...ahahahha...tergelak bila baca email dia mention quote macam tu...maknanya memang kena bermatian la gamaknye...huhuhuuhuh (~,~)

malam tu keluar tanpa tujuan..ronda2 bandar melaka...at the end stop kat Restoran Pak Putra, Kota Laksamana...kat sini memang terkenal dengan kelembutan roti nan dia...memang superb best bagi aku...walaupun tempat full, kitaorang tetap stop...yang specialnya bila ada baby ni orang selalu bagi keutamaan..so dapat lah terus tempat duduk..ehehhe..kitaorang order roti cheese nan for hubby, double cheese nan untuk aku...ayam tandoori & ayam chilll ape ntah nama dia..lupa dah..air - fresh orange & manggo juice...


malam masa on the way balik...tetiba je hubby tanya aku,

"sayang, betul ke homeopathy ade ubat untuk berhenti merokok?"

aku dengan terkejutnya terus tanya hubby nak berhenti merokok ke...gelak dia...sebab dia bertanya, aku jawab dengan pertanyaan lain pula...aishhhh habit aku kot tang ni!!! susah nak ubah dah... 

rupanya hubby cakap lately ni perut dia sakit semacam...bila tak/kurang hisap rokok, takde plak sakitnya...so dia terfikir nak stop smoking...seyes gembira tak terkata...walaupun dia baru ade niat tanpa action...but...........i'm sooooooo happy dengar dia ade intention macam tu...aku pun ape lagi...terus cakap macam2 act like ahli pidato gamaknya...hubby sengih je..dia cakap hubby tanya je dulu..tak tau la boleh ke tak... (^^,)

actually kan bie, it's okay to try & fail rather than no action at all...aku tunggu green light je..if hubby dah ready nak stop, time tu gak aku minta papa bancuhkan ubat untuk dia...SERIUS!!! aku doa sangat2 hubby mampu berhenti merokok..untuk kebaikan dia juga...dan untuk zafran & me of course...aku kalau boleh nak dia berhenti merokok jam ni gak...tapi aku faham ianya sangat sukar untuk dilakukan tanpa keazaman yang tinggi...lagi2 hubby tu dah start smoking since umur 15 tahun..aishhhh~~ harap sangat zafran tak follow hubby tang ni...aku memang risau...tahap kesihatan hubby makin teruk...anyway...you all doakan juga untuk hubby aku stop smoking ok!!!

in syaa Allah...tiada yang mustahil di dunia ni..nak 1000 daya...taknak 1000 dalih ye x?? i'll be there forever ok bie!!! chaiyo!!! i'll support you for this BIG CHANGE!!! (^____^)

We LOVE u sooo much!!!
so please stop smoking ok daddy (^^,)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...