Readers

Friday, October 25, 2013

Hepi bufday Zafran!!!


Salam...

Alhamdulillah...hari ini genap setahun usia permata hati mama ni...mama harap zafran sentiasa ceria macam ni nak...mama sayang sangat kat kamu...one day if you read my blog...i just want you to know that you are my precious...harta mama yang tak ternilai harganya...kurniaan dari Allah S.W.T yang mama sangat sangat hargai...mama syukur tuhan masih pinjamkan kamu pada mama hingga saat ni...mama harap zafran jadi anak yang taat pada mama dan daddy...jadi anak yang soleh...sihat selalu dan cerdik...mama sentiasa doakan yang baik2 aje untuk anak mama ni ye...no words could express my love to you son...deeply love you more than anything in this world (^^,)
 
Kenduri malam tadi...
zafran behave ye bila dengan daddy (^^,)


Walaupun dah setahun berlalu, mama masih tak lupa saat2 melahirkan kamu sayang...saat menatap wajah polos kamu yang pucat tanpa darah tu...saat doktor tarik kamu keluar...teriak kamu yang pertama...kuat..lantang...anak jantan mama ni...ehehe...mama tak boleh lupa betapa mama terkejut tengok rupa kamu yang sangat bulat masa baru lahir..tembam...mata rapat je...air liur meleleh..mungkin sebab mama kempunan nak makan kenny rogers sebelum lahirkan kamu...tak sempat sayang...eheh...mama masih tak lupa pertama kali mama cuba susukan kamu tapi gagal...mama tak mampu pangku kamu yang seberat 3.6kg masa tu...kamu jatuh di pangku mama...mama letih..mama tak berdaya sangat time tu...alhamdulillah mama akhirnya berjaya susukan kamu pada waktu tengahari hari yang sama...kelakar sangat..mama menjerit tau sebab rasa geli masa tu...kamu menyondol2 cari bau mama...so sweet...i will never forget it son...

anak mama pagi tadi..mama rasa tak nak gi kerja je tau pagi tadi (^^,)
tengok hidung anak mama...jatuh katil (T_T)
zafran usia setahun ni dah ada 6 batang gigi...4 atas dan 2 bawah...anak mama dah laju sangat merangkak..pantang nampak mama mesti kejar...itulah yang mama nantikan setiap hari di opis tau sayang...mama tak sabar2 nak balik kerja nak tengok kamu kejar mama...lepas mama dukung mesti kamu pukul mama...marah ye mama tinggalkan kamu 1/2 hari..maaf sayang..mama tolong daddy cari rezeki untuk kita...tapi mama janji tak akan pernah abaikan anak mama ni ye sayang...zafran dah pandai panjat2...duduk sendiri..turun buaian sendiri...zafran suka sangat kartun upin dan ipin...suka sangat tengok berita or dengar ucapan2 di tv...nak jadi speaker agaknya..ehehhe....berat dan tinggi mama tak ukur lagi...nanti mama ukur ye sayang..

zafran dah pandai buat bunyi macam2...zafran suka bila mama gosokkan gigi...baik je time mandi...tapi suka sangat tepuk air bagi mama basah...eheh...takpe sayang...mama tak kisah pun...zafran suka sangat panjat badan mama time tidur...zafran sekarang pandai kiss kat mulut...terutama bila mama buat muka garang...ambil hati la tu...bijak anak mama...eheh...kalau mama nak tulis pasal kamu sayang..tak akan pernah habis...mama sebenarnya cadang nak buat photo shoot sempena anak mama genap setahun ni...tapi memandangkan keadaan tak mengizinkan nanti lah mama fix kan date dengan OP ye...mama memang dah booked dah...promosi package for pre-wedding actually..tapi mama minta OP buat untuk post-wedding...valid till 2014..so kita punya banyakkkkk masa...don't worry okay dear (^^,)

zafran suka sangat kenyit mata...gatal je muka macam daddy
wakakakkakak
anyway...mama tak sabar balik hari ini..since daddy kerja today...tomorrow la kita celebrate ye sayang..luv u so much!!! (^^,)

3 comments:

  1. Assalamualaikum. Selamat hari ulang tahun Zafran. Semoga Zafran jd ank yang soleh penyejuk hati ibu dan ayah.. Salam kenal kak Erza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'slm nasuha..mekasih doakan zafran...slm perkenalan dr sy juga :)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...