Readers

Tuesday, September 3, 2013

happy birthday my love!!!

Salam...

Happy birthday sayang...hney seeeeeentiasa doakan kesejahteraan hubby tau...hney harap bie terus dikurniakan kesihatan yang baik...murah rezeki...cepat kaya...ahahhaha...setia dengan hney...sayang hney smpai akhir hayat...luv u sooooo much!!! muahhhhkkkksss3x (^____^)
Hopefully bie happy hidup dengan hney (^^,)
outfit of the day: YELLOW THEME!!!


So semalam bufday hubby, aku plan memang nak celebrate kat tempat best sikit..puas perah otak nak celebrate kat mana...tetiba dapat idea...nak gi kat "Seoul Garden"....unfortunately hubby sampai rumah dah lambat...kitaorang tiba kat Mahkota Parade (MP) dalam jam 9 malam...since kat sana makan jenis bufet, macam rugi lak sebab kitaorang ada masa dalam sejam je pastu kol 10 dia nak angkat makanan dah...then, tak jadi...kitaorang tukar plan gi makan kat "Kenny Rogers" je..takpe la...favourite aku gak tu...kih3x... (^^,)

Ahmad Zafran vs Ahmad Redzuan
Dua2 sama eksited..tak tau la sape punya bufday sebenarnya
ahahahhaha...mama layankan je (^^,)
kitaorang macam biasalah makan memang banyak gila...lagi2 aku dah kosongkan perut sebab budget nak melantak bufet kan...hadoi!! tepok dahi!!! macam ni pun bole erza ni kan..ahahah...kitaorang order set Quarter Meal, side dishes aku - macaroni cheese, mashed potato & gravy, potato salad, chocolate muffin...hubby punya side dishes - coleslaw, BBQ baked bean, mashed potato & gravy, vanilla muffin...then add-in - Rich chocolaty milk with pearls and jelly bites (ni memang superb best, lenkali boleh order) and hubby punya iced lemon tea...then just top-up RM3.00/set can get single happiness ice-cream 2 sets and Mushroom chicken soup 2 sets gak...wakakkakak...amacam banyak tak? 

our menu for last night dinner celebration
no candle light dinner la bie.
zafran nak letak mana ye tak??
tapi macam ni lagi happening kan sayang? (^^,)

aku cakap kat hubby mesti aku gemuk pasni sebab hubby asyik dok suap aku je...dengan dishes aku lagi nak abiskan..dengan dishes dia lagi dok suap aku...huhuhuu....hubby gelakkan je..dia cakap takde makne la aku leh gemuk...huhuuhuh...seyes berat makin menurun..tak tau apasal padahal makan macam bela saka memang banyak...berat now 44.2kg je...huhuhu...anyway last night memang best gila..makan2 sambil chit-chat2...zafran pun pandai chit-chat tau..tergelak kitaorang layan gelagat dia...orang cakap dia pun sama nak cakap..orang makan, dia pun bising minta makanan...mama layankan jela...hubby happy gila...ehem2...maklumlah dapat hadiah idaman...kih3x.... (^_^)

nak tau ke hadiah apa? taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Nikon CoolPix P510
sebenarnya aku tau hubby memang naaaaaaakkk sangat beli kamera..masa kitaorang kahwin dulu memang ada hantaran kamera tapi dah bagi mak sebab mak dah lama minta kamera...tapi sebab hubby dok kumpul duit nak kahwin, tak dapat belikan mak kamera...kesudahannya bagi je kamera hantaran kitaorang tu...since then memang tak ada kamera..jalan2 semua pinjam my sister in law...lama2 segan pun ade sebab asyik dok pinjam je kan...risau pun ada takut rosak barang orang...so selalu la teman2 hubby survey kamera..tengok dia minat yang model ni...jenuh gak la kumpul duit woi!!! hahahah...alhamdulillah mampu gak aku beli demi hubby tercinta!!! menjerit hubby time aku bagi tu...ehehhe (^_____^)

hney sayang bie tau...dah pasni leh capture gambar banyak2 ok sayang!!! hope this year bie happy...sorry tahun ni tak masak macam tahun lepas...kih3x..

p/s: baru realise last year tak ada pun update pasal celebrating bufday hubby kan...ermmmm mesti mood tak berapa nak ada..maklum lah...mak buyungggggg time tu...anyway last year presentkan hubby handphone...idaman dia gak...siap deco card sendiri lagi..tapi tak makan luar...aku masakkan & we all makan di rumah aje..air tangan isteri gitu.. (^^,)  


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...